Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ποιότητα ύπνος: Ποιος παράγοντας τονώνει τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ ποιότητα ύπνος: Ποιος παράγοντας τονώνει τη σεξουαλική επιθυμία

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες στο παρελθόν με σκοπό να καθοριστεί το κατά πόσο συνδέεται η ποιότητα του ύπνου με την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής.

Σεξ ποιότητα ύπνος:  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όχι μόνο στο σεξ αλλά και στον ύπνο σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Ειδικότερα για τις μεσήλικες γυναίκες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλα προβλήματα υγείας και σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας, η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στη σεξουαλική τους ζωή. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Menopause, το περιοδικό της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης της Βορείου Αμερικής.

Οι διαταραχές του ύπνου και της σεξουαλικής ζωής των μεσήλικων γυναικών είναι αρκετές συχνές. Περισσότερο από το 26% των γυναικών στη μέση ηλικία παρουσιάζουν ανωμαλίες στον ύπνο όπως αϋπνία, ενώ σχεδόν οι μισές γυναίκες αναφέρουν κάποια διαταραχή στον ύπνο τους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Ακόμα, σχεδόν το 43% των γυναικών αναφέρουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή την ίδια περίοδο της ζωής τους.

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες στο παρελθόν με σκοπό να καθοριστεί το κατά πόσο συνδέεται η ποιότητα του ύπνου με την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες από αυτές τις έρευνες δεν χρησιμοποίησαν επικαιροποιημένα εργαλεία για να αξιολογήσουν ορθώς την σεξουαλική δυσλειτουργία ούτε συσχέτισαν τα σεξουαλικά προβλήματα με το άγχος.

Η συγκεκριμένη μελέτη διερεύνησε περισσότερες από 3.400 περιπτώσεις γυναικών με μέση ηλικία τα 53 έτη. Οι ερευνητές αξιολόγησαν τη συσχέτιση της ποιότητας του ύπνου και της διάρκειας του με την ομαλή σεξουαλική λειτουργία χρησιμοποιώντας επικαιροποιημένα εργαλεία και λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντές που μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα και των δύο. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η κακή ποιότητα του ύπνου, αλλά όχι η διάρκεια του ύπνου, συσχετίστηκε με τη σεξουαλική δυσλειτουργία των γυναικών. Η καλή ποιότητα του ύπνου από την άλλη συνδέεται άμεσα με την σεξουαλική δραστηριότητα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς μπορούν να διευκολύνουν και τη δουλειά των γιατρών με στόχο να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή των γυναικών στη μέση ηλικία, αλλά και την ποιότητα της ζωής τους εν γένει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολα φαγητά για να απογειώσετε την απόδοση σας στο σεξ

Σεξουαλική ζωή: Η επικοινωνία είναι το κλειδί της επιτυχίας

Σεξουαλική ζωή : Πώς θα την κάνετε ευτυχισμένη

Οι κρυφές ερωτικές φαντασιώσεις των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ανάψετε την ερωτική φλόγα στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Για να πυροδοτήσετε την ερωτική σας διάθεση η λύση είναι μία: Αναζητήστε ένα ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται κατά την περίοδο αυτή και αντιμετωπίστε τα βήμα βήμα. Πώς; Συμβουλές θα βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί.

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Sex διαδίκτυο ανήλικοι: Οι νέοι κάτω των 18 ετών έρχονται αντιμέτωποι με την διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους. Το διαδίκτυο περιέχει τις πληροφορίες, όπως δυστυχώς και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Με τον όρο χαμηλή λίμπιντο περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται ή απουσιάζει. Η λίμπιντο είναι κυρίως ένα ορμονικό και εγκεφαλικό φαινόμενο.