Σεξουαλική Υγεία

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ. Οι διαφορές φύλου είναι αρκετά αμφιλεγόμενες. Σύμφωνα με μια εξελικτική προοπτική, θα πρέπει να αναμένουμε διαφορές φύλου σε περιβάλλοντα όπου άνδρες και γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικές πιέσεις.

Ένας από τους μεγαλύτερους τομείς διαφορών φύλου είναι, λοιπόν, το ίδιο το σεξ. Οι άνδρες και οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, έχουν πολύ διαφορετικές σεξουαλικές ψυχολογίες. Οι άνδρες θέλουν να έχουν περισσότερες/ους σεξουαλικούς συντρόφους, αρκεί να γνωρίζουν κάποιον για λιγότερο χρόνο, παρακολουθούν περισσότερη πορνογραφία και είναι πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικά φετίχ από τις γυναίκες. Αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες διαφορές φύλου που είναι γνωστές στην ψυχολογία.

Οι αναπαραγωγικές ανταμοιβές για το σεξ είναι πολύ μεγαλύτερες για τους άνδρες από ό, τι για τις γυναίκες. Εδώ θα επικεντρωθώ αποκλειστικά στις αναπαραγωγικές ανταμοιβές, παρόλο που το σεξ, ειδικά στο είδος μας, έχει πολλές άλλες λειτουργίες.  Ένας από τους κύριους λόγους για αυτές τις διαφορές φύλου μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι τα γενετικά πλεονεκτήματα του σεξ σε σχέση με την επένδυση που κάνουν. Οι άνδρες έχουν μικρότερους γαμέτες από τις γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι το σπέρμα είναι πολύ μικρότερο από τα αυγά.
Το σπέρμα είναι τα μικρότερα κύτταρα στο ανθρώπινο αρσενικό σώμα, ενώ τα ωάρια είναι τα μεγαλύτερα κύτταρα στο γυναικείο σώμα. Επιπλέον, εάν ένας άντρας έκανε σεξ με 100 γυναίκες κάθε χρόνο, θα περιμέναμε ότι θα μπορούσε θεωρητικά να έχει 100 παιδιά, αν και 50 ή 60 θα ήταν πολύ πιο πιθανό. Αλλά αν μια γυναίκα έκανε σεξ με 100 άντρες σε ένα χρόνο θα μπορούσε να έχει μόνο ένα μωρό.

Ένα υψηλό ποσοστό στειρότητας και άλλων προβλημάτων στις γυναίκες θα ήταν μια πολύ ισχυρή πίεση επιλογής, και αυτοί οι κίνδυνοι ήταν αρκετά μεγάλοι για να διαμορφώσουν την ψυχολογία των γυναικών ώστε να είναι σημαντικά διαφορετική από εκείνη των ανδρών. Σε αντίθεση με τις διαφορές στις γονικές επενδύσεις, η διαφορά στον κίνδυνο ασθένειας επηρεάζει τις γυναίκες σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εμμηνόπαυσης. Αυτές οι διαφορές είναι πιθανώς επίσης ένας σημαντικός λόγος ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο σεξουαλικά ευαίσθητες από ότι οι άνδρες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εφηβεία και ερωτική ζωή

Αν νομίζεις ότι όλοι βιώνουν οργασμό πέφτεις έξω

Γιατί επικρατεί η άποψη ότι το σεξ πριν τον αγώνα δεν επιτρέπεται

Τα οφέλη του σεξ στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Θεραπευτές σχέσεων εξηγούν πώς να διαχειρίζεστε συγκρούσεις

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Οι διαφωνίες ή συγκρούσεις είναι ένα φυσικό κομμάτι της σχέσης μας με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, οι περιστασιακές συγκρούσεις «εντείνουν βαθύτερα τις σχέσεις, αν μπορείτε να τις διαχειριστείτε με ενσυναίσθηση», λέει η Marisa G. Franco, Ph.D., συμβουλευτική ψυχολόγος και ειδικός φιλίας. «Οι σχέσεις μας φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οικειότητας όταν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και όταν πρόκειται για σκληρά πράγματα».

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;