Σεξουαλική Υγεία

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ. Οι διαφορές φύλου είναι αρκετά αμφιλεγόμενες. Σύμφωνα με μια εξελικτική προοπτική, θα πρέπει να αναμένουμε διαφορές φύλου σε περιβάλλοντα όπου άνδρες και γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικές πιέσεις.

Ένας από τους μεγαλύτερους τομείς διαφορών φύλου είναι, λοιπόν, το ίδιο το σεξ. Οι άνδρες και οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, έχουν πολύ διαφορετικές σεξουαλικές ψυχολογίες. Οι άνδρες θέλουν να έχουν περισσότερες/ους σεξουαλικούς συντρόφους, αρκεί να γνωρίζουν κάποιον για λιγότερο χρόνο, παρακολουθούν περισσότερη πορνογραφία και είναι πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικά φετίχ από τις γυναίκες. Αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες διαφορές φύλου που είναι γνωστές στην ψυχολογία.

Οι αναπαραγωγικές ανταμοιβές για το σεξ είναι πολύ μεγαλύτερες για τους άνδρες από ό, τι για τις γυναίκες. Εδώ θα επικεντρωθώ αποκλειστικά στις αναπαραγωγικές ανταμοιβές, παρόλο που το σεξ, ειδικά στο είδος μας, έχει πολλές άλλες λειτουργίες.  Ένας από τους κύριους λόγους για αυτές τις διαφορές φύλου μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι τα γενετικά πλεονεκτήματα του σεξ σε σχέση με την επένδυση που κάνουν. Οι άνδρες έχουν μικρότερους γαμέτες από τις γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι το σπέρμα είναι πολύ μικρότερο από τα αυγά.
Το σπέρμα είναι τα μικρότερα κύτταρα στο ανθρώπινο αρσενικό σώμα, ενώ τα ωάρια είναι τα μεγαλύτερα κύτταρα στο γυναικείο σώμα. Επιπλέον, εάν ένας άντρας έκανε σεξ με 100 γυναίκες κάθε χρόνο, θα περιμέναμε ότι θα μπορούσε θεωρητικά να έχει 100 παιδιά, αν και 50 ή 60 θα ήταν πολύ πιο πιθανό. Αλλά αν μια γυναίκα έκανε σεξ με 100 άντρες σε ένα χρόνο θα μπορούσε να έχει μόνο ένα μωρό.

Ένα υψηλό ποσοστό στειρότητας και άλλων προβλημάτων στις γυναίκες θα ήταν μια πολύ ισχυρή πίεση επιλογής, και αυτοί οι κίνδυνοι ήταν αρκετά μεγάλοι για να διαμορφώσουν την ψυχολογία των γυναικών ώστε να είναι σημαντικά διαφορετική από εκείνη των ανδρών. Σε αντίθεση με τις διαφορές στις γονικές επενδύσεις, η διαφορά στον κίνδυνο ασθένειας επηρεάζει τις γυναίκες σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εμμηνόπαυσης. Αυτές οι διαφορές είναι πιθανώς επίσης ένας σημαντικός λόγος ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο σεξουαλικά ευαίσθητες από ότι οι άνδρες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εφηβεία και ερωτική ζωή

Αν νομίζεις ότι όλοι βιώνουν οργασμό πέφτεις έξω

Γιατί επικρατεί η άποψη ότι το σεξ πριν τον αγώνα δεν επιτρέπεται

Τα οφέλη του σεξ στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.