Σεξουαλική Υγεία

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ

Sex γυναίκες: Γιατί αποφεύγουν το περιστασιακό σεξ. Οι διαφορές φύλου είναι αρκετά αμφιλεγόμενες. Σύμφωνα με μια εξελικτική προοπτική, θα πρέπει να αναμένουμε διαφορές φύλου σε περιβάλλοντα όπου άνδρες και γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικές πιέσεις.

Ένας από τους μεγαλύτερους τομείς διαφορών φύλου είναι, λοιπόν, το ίδιο το σεξ. Οι άνδρες και οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, έχουν πολύ διαφορετικές σεξουαλικές ψυχολογίες. Οι άνδρες θέλουν να έχουν περισσότερες/ους σεξουαλικούς συντρόφους, αρκεί να γνωρίζουν κάποιον για λιγότερο χρόνο, παρακολουθούν περισσότερη πορνογραφία και είναι πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικά φετίχ από τις γυναίκες. Αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες διαφορές φύλου που είναι γνωστές στην ψυχολογία.

Οι αναπαραγωγικές ανταμοιβές για το σεξ είναι πολύ μεγαλύτερες για τους άνδρες από ό, τι για τις γυναίκες. Εδώ θα επικεντρωθώ αποκλειστικά στις αναπαραγωγικές ανταμοιβές, παρόλο που το σεξ, ειδικά στο είδος μας, έχει πολλές άλλες λειτουργίες.  Ένας από τους κύριους λόγους για αυτές τις διαφορές φύλου μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι τα γενετικά πλεονεκτήματα του σεξ σε σχέση με την επένδυση που κάνουν. Οι άνδρες έχουν μικρότερους γαμέτες από τις γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι το σπέρμα είναι πολύ μικρότερο από τα αυγά.
Το σπέρμα είναι τα μικρότερα κύτταρα στο ανθρώπινο αρσενικό σώμα, ενώ τα ωάρια είναι τα μεγαλύτερα κύτταρα στο γυναικείο σώμα. Επιπλέον, εάν ένας άντρας έκανε σεξ με 100 γυναίκες κάθε χρόνο, θα περιμέναμε ότι θα μπορούσε θεωρητικά να έχει 100 παιδιά, αν και 50 ή 60 θα ήταν πολύ πιο πιθανό. Αλλά αν μια γυναίκα έκανε σεξ με 100 άντρες σε ένα χρόνο θα μπορούσε να έχει μόνο ένα μωρό.

Ένα υψηλό ποσοστό στειρότητας και άλλων προβλημάτων στις γυναίκες θα ήταν μια πολύ ισχυρή πίεση επιλογής, και αυτοί οι κίνδυνοι ήταν αρκετά μεγάλοι για να διαμορφώσουν την ψυχολογία των γυναικών ώστε να είναι σημαντικά διαφορετική από εκείνη των ανδρών. Σε αντίθεση με τις διαφορές στις γονικές επενδύσεις, η διαφορά στον κίνδυνο ασθένειας επηρεάζει τις γυναίκες σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εμμηνόπαυσης. Αυτές οι διαφορές είναι πιθανώς επίσης ένας σημαντικός λόγος ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο σεξουαλικά ευαίσθητες από ότι οι άνδρες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εφηβεία και ερωτική ζωή

Αν νομίζεις ότι όλοι βιώνουν οργασμό πέφτεις έξω

Γιατί επικρατεί η άποψη ότι το σεξ πριν τον αγώνα δεν επιτρέπεται

Τα οφέλη του σεξ στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».