Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σπέρμα: Γιατί διαρρέει μετά την ερωτική πράξη

Σεξ σπέρμα: Γιατί διαρρέει μετά την ερωτική πράξη

Σεξ σπέρμα: Γιατί διαρρέει μετά την ερωτική πράξη. Όταν προσπαθούν για εγκυμοσύνη, τα ζευγάρια αρχίζουν να βλέπουν το σεξ από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Μπορεί να παρατηρήσουν, για παράδειγμα, ότι το σπέρμα ρέει μετά από σεξ. Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό όταν ο στόχος είναι η σύλληψη, καθώς αναρωτιέστε, “Πώς υποτίθεται ότι το σπέρμα γονιμοποιεί τα αυγά μου εάν δεν μπορεί να φτάσει;”

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι απολύτως φυσιολογικό να διαρρέει το σπέρμα μετά το σεξ, λέει ο Δρ Michele Hakakha, και δεν επηρεάζει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Για να κατανοήσουμε αυτό το γεγονός, είναι χρήσιμο να έχουμε μια βασική επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας της σύλληψης: Το σπέρμα αποτελείται από πολλά μικροσκοπικά σπερματοζωάρια που κινούνται μέσα στο σπερματικό υγρό. Η κανονική ανδρική εκσπερμάτωση περιέχει μεταξύ 39 και 928 εκατομμύρια σπέρματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Μόνο ένα σπέρμα χρειάζεται να γονιμοποιήσει το αυγό για να συμβεί σύλληψη.

Το σπέρμα ταξιδεύει γρήγορα, οπότε αρχίζουν να περπατούν στις σάλπιγγες και μέσα σε λίγα λεπτά συναντώνται το σπέρμα και το αυγό. Η εγκυμοσύνη μπορεί να συμβεί υπό τις σωστές συνθήκες, αλλά λάβετε υπόψη ότι η σύλληψη συχνά απαιτεί χρόνο. Οι ειδικοί συνιστούν να επισκεφθείτε έναν ειδικό γονιμότητας εάν έχετε προσπαθήσει να συλλάβετε για ένα χρόνο χωρίς αποτελέσματα. Εάν είστε άνω των 35 ετών, ο όρος μειώνεται σε έξι μήνες. Δεν χρειάζεται να ξαπλώνεις στο κρεβάτι με τα πόδια σου σηκωμένα μετά τη σεξουαλική επαφή για να μείνεις έγκυος. Το γεγονός ότι το σπέρμα διαρρέει στη συνέχεια δεν μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

7 προοδευτικές απόψεις του Φροιντ για το σεξ

Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού η εγκυμοσύνη

13 βήματα για να τον τρελάνεις κατά τη διάρκεια του σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.

Παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.