Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σπέρμα: Γιατί διαρρέει μετά την ερωτική πράξη

Σεξ σπέρμα: Γιατί διαρρέει μετά την ερωτική πράξη

Σεξ σπέρμα: Γιατί διαρρέει μετά την ερωτική πράξη. Όταν προσπαθούν για εγκυμοσύνη, τα ζευγάρια αρχίζουν να βλέπουν το σεξ από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Μπορεί να παρατηρήσουν, για παράδειγμα, ότι το σπέρμα ρέει μετά από σεξ. Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό όταν ο στόχος είναι η σύλληψη, καθώς αναρωτιέστε, “Πώς υποτίθεται ότι το σπέρμα γονιμοποιεί τα αυγά μου εάν δεν μπορεί να φτάσει;”

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι απολύτως φυσιολογικό να διαρρέει το σπέρμα μετά το σεξ, λέει ο Δρ Michele Hakakha, και δεν επηρεάζει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Για να κατανοήσουμε αυτό το γεγονός, είναι χρήσιμο να έχουμε μια βασική επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας της σύλληψης: Το σπέρμα αποτελείται από πολλά μικροσκοπικά σπερματοζωάρια που κινούνται μέσα στο σπερματικό υγρό. Η κανονική ανδρική εκσπερμάτωση περιέχει μεταξύ 39 και 928 εκατομμύρια σπέρματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Μόνο ένα σπέρμα χρειάζεται να γονιμοποιήσει το αυγό για να συμβεί σύλληψη.

Το σπέρμα ταξιδεύει γρήγορα, οπότε αρχίζουν να περπατούν στις σάλπιγγες και μέσα σε λίγα λεπτά συναντώνται το σπέρμα και το αυγό. Η εγκυμοσύνη μπορεί να συμβεί υπό τις σωστές συνθήκες, αλλά λάβετε υπόψη ότι η σύλληψη συχνά απαιτεί χρόνο. Οι ειδικοί συνιστούν να επισκεφθείτε έναν ειδικό γονιμότητας εάν έχετε προσπαθήσει να συλλάβετε για ένα χρόνο χωρίς αποτελέσματα. Εάν είστε άνω των 35 ετών, ο όρος μειώνεται σε έξι μήνες. Δεν χρειάζεται να ξαπλώνεις στο κρεβάτι με τα πόδια σου σηκωμένα μετά τη σεξουαλική επαφή για να μείνεις έγκυος. Το γεγονός ότι το σπέρμα διαρρέει στη συνέχεια δεν μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

7 προοδευτικές απόψεις του Φροιντ για το σεξ

Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού η εγκυμοσύνη

13 βήματα για να τον τρελάνεις κατά τη διάρκεια του σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.

Οι ψυχικές συνθήκες της μητέρας οδηγούν σε αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας στις ΗΠΑ

Πάνω από το 80% των μητρικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να προληφθούν, ιδιαίτερα οι σχεδόν 1 στους 4 μητρικούς θανάτους που αποδίδονται σε διαταραχές ψυχικής υγείας.