Σεξουαλική Υγεία

Τα οφέλη του σεξ στην εγκυμοσύνη

Τα οφέλη του σεξ στην εγκυμοσύνη

Το σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι συνήθης επιλογή πολλών ζευγαριών για πολλούς λόγους, είτε λόγω φόβου για κάποια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη είτε λόγω δυσκολιών στην συνεύρεση καθώς σταθερός παρονομαστής θα πρέπει να είναι η ανησυχία και η έντονη προσοχή στην στάση της εγγύου. Παρ 'όλα αυτά, το σεξ κατά την περίοδο της κύησης φαίνεται να συνιστάται από το επιστημονικό κοινό για διάφορες λόγους.

Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η σεξουαλική επαφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τόσο για την γυναίκα όσο και για τον άντρα:

  • Καλύτεροι οργασμοί Η αυξημένη κυκλοφορία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι καλός σύμμαχος στην εξασφάλιση κάποιου αυξημένου αριθμού δυνατών οργασμών στην γυναίκα
  • Διατήρηση σιλουέτας. Η σεξουαλική πράξη προκαλεί καύση θερμίδων και βοηθά στην διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης τόσο την γυναίκα όσο και τον άνδρα
  • Σύσφιξη συναισθηματικών δεσμών του ζευγαριού. Η ερωτική επαφή πέραν των σωματικών απολαύσεων μπορεί να συμβάλλει ενεργά και στην διατήρηση ένος ζεστού συναισθηματικού κλίματος μεταξύ του ζευγαριού, το οποίο ενδεχομένως δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα την νέα κατάσταση
  • Ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού.  Έρευνα που διεξήχθη το 2004 απέδειξε πως η σεξουαλική επαφή αυξάνει το IgA, ένα αντιγόνο που προστατεύει την έγγυο από κρυολογήματα και μολύνσεις
  • Θετική διάθεση και ευτυχία. Οι οργασμοί παράγουν ενδορφίνες που μπορούν να βοηθήσουν την μαμά και το έμβρυο να αισθάνονται χαρούμενοι και ασφαλείς

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές; (ιδανικές στάσεις)

Τα αρνητικά σχόλια για την εγκυμοσύνη της στα 42

Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού η εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.