Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου.  Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να είναι υγιές και συναινετικό. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ δεν χρειάζεται να βρουν κάποιο λόγο για να το κάνουν. Επιλέγουμε το σεξ για ευχαρίστηση, μερικές φορές για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, για οικειότητα, ανακούφιση από το άγχος, για να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή για αυτοεπικύρωση.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι λόγοι εκτός από τη συμμετοχή στο σεξ. Σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεστε για το σεξ, δεν χρειάζεται να το κάνετε και δεν θα χάσετε τίποτα για να αποφύγετε αυτό. Η ιδέα του να είναι κάποιος εντελώς αδιάφορος στο σεξ είναι μια επιλογή που πρέπει να γίνει σεβαστή. Η ίδια η επίγνωση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος ή της επιθυμίας αναπτύσσεται συνήθως κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Ωστόσο, η γραμμή υγείας αναφέρει σε αυτό το άρθρο ότι σύμφωνα με την έρευνα της ψυχολογίας των εφήβων, το ενδιαφέρον ενός ατόμου για το σεξ εξαρτάται επίσης από το πότε συνειδητοποιεί το σεξουαλικό ενδιαφέρον.

Εξαρτάται από τη γνώση του για το σεξ και την προθυμία του να προχωρήσει. Το ενδιαφέρον για το σεξ μπορεί να μην αναπτυχθεί ποτέ σε κάποιους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν την ευκαιρία να κάνουν σεξ, αλλά αποφασίζουν ότι δεν είναι γι’ αυτούς. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ μπορούν να δώσουν ώθηση στις ενστάσεις τους μέσω μιας καλής γυμναστικής. Το να μην κάνουμε σεξ μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει να αφήσουμε τις κοινωνικές πιέσεις και να ασχοληθούμε με μη σεξουαλικές δραστηριότητες που ηρεμούν και κατευνάζουν, στη φύση.

Για τους ανθρώπους που αισθάνονται ανακουφισμένοι από το άγχος μετά το σεξ, μια περίοδος αποχής από το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας. Μπορείς να επικεντρωθείς στο να κοιμηθείς καλύτερα, να μάθεις να ρυθμίζεις τα συναισθήματά σου αντί να αντιδράς υπερβολικά πάνω τους ή να τα αποφεύγεις. Μπορείτε επίσης να καταφύγετε σε περισσότερη σωματική δραστηριότητα συμμετέχοντας σε αθλήματα ή ασκήσεις. Μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση του άγχους και της έντασης, κάνοντας σας πιο υγιείς και πιο υγιείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή και πνευματικότητα

Συμβουλές για άνδρες: Πώς να "αναστήσεις" την ερωτική σας ζωή

Τι μας συμβαίνει όταν αποφεύγουμε το σεξ

Γιατί οι άνδρες προτιμούν τη virtual από τη real επαφή

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι για... τρίο

Θες να κάνεις τρίο: Δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Η εύρεση ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Το ιδανικό ζευγάρι είναι σεβαστό, χαλαρό και σταθερό στη σχέση τους. Αν κάποιος από τους δύο φαίνεται να αισθάνεται άβολα με την κατάσταση, θα είναι άβολο και για εσάς. Είτε συναντάτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, είτε στην πραγματική ζωή, σίγουρα σημειώστε τη χημεία τους πριν μπείτε στην εξίσωση.

Εσύ έχεις αισθανθεί οργασμό στον ύπνο σου

Οργασμός στον ύπνο σου: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Όταν ανατρέξετε στο σεξ (στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο), μερικά πράγματα ξεχωρίζουν  όπως τα αμήχανα συναισθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη οργάνων που σχετίζονται με το σεξ, τα ζωντανά βίντεο εγκυμοσύνης, και την πιθανότητα να έχουμε όνειρα με υγρό τρόπο.

Τι είναι η ερωτική επιθυμία

Χημεία έρωτας: Τι σημαίνει ερωτική επιθυμία. Η επιθυμία είναι, στην κυριολεξία, "το συναίσθημα που συνοδεύει ένα ανικανοποίητο στάδιοο." Η επιθυμία μπορεί να οδηγήσει σε νέα και καλύτερα πράγματα, μπορεί επίσης να μας βάλει σε μπελάδες. Από τότε που ο Αριστοτέλης, οι φιλόσοφοι και οι θεωρητικοί έχουν σκεφτεί την επιθυμία να δίνει ώθηση σχεδόν για τα πάντα!

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ και πώς να το αντιμετωπίσεις

Όταν σε θέλει μόνο για σεξ: Αναγνώριση και πρακτική αντιμετώπιση. Είναι τόσο υπέροχο να γνωρίζεις κάποιον, όπου υπάρχει η χημεία. Νιώθεις τον ενθουσιασμό μιας "σύνδεσης αγάπης". Η ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρόμοιες αξίες που μοιράζεστε μαζί τους - σας δίνουν λόγους να πιστεύετε: αυτό είναι ένα άτομο που θα σας άρεσε να γνωρίσετε για μια πιθανή σχέση.

Η σεξουαλικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν τους σέξι ανθρώπους ως «καυτούς» ή «σαγηνευτικούς» και εστιάζουν ιδιαίτερα στη σεξουαλική επιθυμία και την κατάκτηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπογραμμίζουν αυτές τις σκέψεις, σεξουαλικοποιούν όσους συμπεριφέρονται με προκλητικές, συναρπαστικές και δελεαστικές συμπεριφορές.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Σεξ: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.