Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Αποχή και πνευματικότητα

Σεξουαλική ζωή: Αποχή και πνευματικότητα

Σεξουαλική ζωή: Αποχή και πνευματικότητα. Ένας από τους πιο συναρπαστικούς αλλά συγκεχυμένους τομείς της μεταφυσικής είναι η σχέση του φύλου με την πνευματική δραστηριότητα. Ρωτάμε συχνά, "Πρέπει να εγκαταλείψω το σεξ για να γίνω πνευματικά φωτισμένη;"

Το πώς το σεξ ταιριάζει στην εικόνα της πνευματικής μας εξέλιξης δεν είναι εύκολο να απαντηθεί γιατί για κάθε άτομο θα προκύψει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε για τη σεξουαλική συμπεριφορά ο Άγιος Παύλος, ήταν προσεκτικός να απαντήσει ότι η συμβουλή του δόθηκε “με άδεια, και όχι με εντολή”, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να κατανοήσει, αλλά δεν ήταν αυτός  που θα πει στους ανθρώπους τι να κάνουν. Στην αύρα, η σεξουαλική δραστηριότητα καταγράφεται πιο έντονα στη ρίζα chakra. Συνήθως υπάρχει μια φωτεινή κόκκινη ενέργεια που σχετίζεται με αυτό το κέντρο όταν η ενέργεια κινείται με θετικό και δημιουργικό τρόπο.

Το να ζητάς από το λευκό φως να πάει στο ριζικό chakra πριν συμμετάσχεις σε σεξουαλική δραστηριότητα είναι πολύ χρήσιμο για να αναβαθμίσεις την εμπειρία και να την κρατήσεις σε υψηλό κραδασμό. Πρέπει να εγκαταλείψω τη σεξουαλική ζωή για να μεγαλώσω πνευματικά; Η απάντηση είναι όχι. Μια ψυχή μπορεί να εξελιχθεί πνευματικά και να είναι σεξουαλικά ενεργή. Η μόνη φορά που το σεξ παρεμβαίνει είναι αν του δίνεις προτεραιότητα έναντι της πνευματικής σου ανάπτυξης. Έχει επίσης σημασία το είδος του σεξ που εξασκείστε. Προφανώς, η αδέξια δραστηριότητα δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να σπαταλήσουμε την πνευματική ενέργεια είναι μέσω της κατάχρησης της σεξουαλικής ενέργειας. Οι δύο πλησιέστεροι θησαυροί έρχονται μέσω σεξουαλικής οικειότητας. Σε κάποιο σημείο της πνευματικής σας εξέλιξης, το σεξ θα εξαφανιστεί από την εικόνα. Καθώς πλησιάζετε τον στόχο της διαφώτισης, θα υπάρχει η παρεπόμενη ανάγκη να απέχετε από το σεξ, έτσι ώστε οι δημιουργικές δυνάμεις να μπορούν να ανακατευθύνονται πλήρως για καθαρά πνευματικούς σκοπούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλικός ναρκισσισμός και συμπεριφορά

Συστήστε τις ψυχές όχι μόνο τα σώματα

Η κριτική σκέψη μειώνει την πίστη προς τον θεό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.