Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Αποχή και πνευματικότητα

Σεξουαλική ζωή: Αποχή και πνευματικότητα

Σεξουαλική ζωή: Αποχή και πνευματικότητα. Ένας από τους πιο συναρπαστικούς αλλά συγκεχυμένους τομείς της μεταφυσικής είναι η σχέση του φύλου με την πνευματική δραστηριότητα. Ρωτάμε συχνά, "Πρέπει να εγκαταλείψω το σεξ για να γίνω πνευματικά φωτισμένη;"

Το πώς το σεξ ταιριάζει στην εικόνα της πνευματικής μας εξέλιξης δεν είναι εύκολο να απαντηθεί γιατί για κάθε άτομο θα προκύψει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε για τη σεξουαλική συμπεριφορά ο Άγιος Παύλος, ήταν προσεκτικός να απαντήσει ότι η συμβουλή του δόθηκε “με άδεια, και όχι με εντολή”, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να κατανοήσει, αλλά δεν ήταν αυτός  που θα πει στους ανθρώπους τι να κάνουν. Στην αύρα, η σεξουαλική δραστηριότητα καταγράφεται πιο έντονα στη ρίζα chakra. Συνήθως υπάρχει μια φωτεινή κόκκινη ενέργεια που σχετίζεται με αυτό το κέντρο όταν η ενέργεια κινείται με θετικό και δημιουργικό τρόπο.

Το να ζητάς από το λευκό φως να πάει στο ριζικό chakra πριν συμμετάσχεις σε σεξουαλική δραστηριότητα είναι πολύ χρήσιμο για να αναβαθμίσεις την εμπειρία και να την κρατήσεις σε υψηλό κραδασμό. Πρέπει να εγκαταλείψω τη σεξουαλική ζωή για να μεγαλώσω πνευματικά; Η απάντηση είναι όχι. Μια ψυχή μπορεί να εξελιχθεί πνευματικά και να είναι σεξουαλικά ενεργή. Η μόνη φορά που το σεξ παρεμβαίνει είναι αν του δίνεις προτεραιότητα έναντι της πνευματικής σου ανάπτυξης. Έχει επίσης σημασία το είδος του σεξ που εξασκείστε. Προφανώς, η αδέξια δραστηριότητα δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να σπαταλήσουμε την πνευματική ενέργεια είναι μέσω της κατάχρησης της σεξουαλικής ενέργειας. Οι δύο πλησιέστεροι θησαυροί έρχονται μέσω σεξουαλικής οικειότητας. Σε κάποιο σημείο της πνευματικής σας εξέλιξης, το σεξ θα εξαφανιστεί από την εικόνα. Καθώς πλησιάζετε τον στόχο της διαφώτισης, θα υπάρχει η παρεπόμενη ανάγκη να απέχετε από το σεξ, έτσι ώστε οι δημιουργικές δυνάμεις να μπορούν να ανακατευθύνονται πλήρως για καθαρά πνευματικούς σκοπούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλικός ναρκισσισμός και συμπεριφορά

Συστήστε τις ψυχές όχι μόνο τα σώματα

Η κριτική σκέψη μειώνει την πίστη προς τον θεό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.