Fitness

Τόνωση ενέργειας: Ασκήσεις yoga για πρωινό ξύπνημα με ενέργεια

Τόνωση ενέργειας: Ασκήσεις yoga για πρωινό ξύπνημα με ενέργεια

Τόνωση ενέργειας: Κάποιες από τις ασκήσεις της yoga θα σας βοηθήσουν να είστε γεμάτος ενέργεια κατά το πρωινό σας ξύπνημα.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν κάθε πρωί. Αισθάνονται το σώμα τους βαρύ, ενώ δεν έχουν καμία διάθεση να σηκωθούν από το κρεβάτι τους. Τους λείπει η ενέργεια. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει με κάποιες ασκήσεις yoga που αν τις κάνουν θα γεμίσουν ενέργεια. Άλλωστε, η yoga είναι γνωστή για τα πολλά οφέλη της τόσο για τη σωματική όσο και για την πνευματική υγεία. Η σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση, προετοιμάζει τον οργανισμό να έρθει σε μια ομαλή μετάβαση, από την αδράνεια του ύπνου, στη δράση της καθημερινότητας. Το πρωινό ξύπνημα γίνεται με τον καλύτερο και πιο φυσικό τρόπο.

 

Ασκήσεις yoga για τόνωση

Κάνοντας τις παρακάτω ασκήσεις, θα νιώσετε από την πρώτη κιόλας φορά την ενέργεια σας να βελτιώνεται σημαντικά.

  • 1η άσκηση: Κρατήστε τα πέλματα ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης, τεντωμένα καλά τα γόνατα, ενεργοποιήστε το μπροστινό μέρος των ποδιών, σφίξτε τους γλουτούς προς το κέντρο, τραβήξτε απαλά την κοιλιά μέσα και πάνω, κρατήστε τους ώμους μακριά από τον αυχένα, πλέξτε τους αντίχειρες μεταξύ τους και τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι, πάρτε μια εισπνοή και με την εκπνοή τεντώστε την δεξιά μεριά του κορμού προς την αριστερή κατεύθυνση με την εισπνοή ελάτε στο κέντρο. Επαναλάβετε από την άλλη μεριά.
  • 2η άσκηση: Κρατήστε την ίδια βάση όπως στην 1η άσκηση, πλέξτε τα δάχτυλα μεταξύ τους, ανοικτές τις παλάμες προς τα πάνω, τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι, πάρτε μια εισπνοή και με την εκπνοή στρίψτε την κοιλιά, τα πλευρά και το στήθος προς την δεξιά μεριά. Με την εισπνοή, ελάτε στο κέντρο. Επαναλάβετε από την αριστερή κατεύθυνση.
  • 3η άσκηση: Κρατήστε τα πέλματα ανοιχτά στα πλαϊνά του στρώματος, με τεντωμένα καλά τα γόνατα, ενεργοποιήστε το μπροστινό μέρος των ποδιών, σφίξτε τους γλουτούς προς το κέντρο, τραβήξτε απαλά την κοιλιά μέσα και πάνω, κρατήστε τους ώμους μακριά από τον αυχένα, φέρτε τις παλάμες πίσω από την πλάτη με πλεγμένα δάχτυλα, κρατήστε το στήθος ανοιχτό, την πλάτη ίσια. Εισπνέετε και εκπνέετε σε αυτή τη θέση πέντε φορές.

Διαβάστε πως η yoga βοηθάει στην αντιμετώπισης της αϋπνίας, πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η καύση θερμίδων δεν θέλει κόπο αλλά... τρόπο!

Τρέξιμο τεχνική: μυστικά για σωστά πατήματα

Το πότε και το τι τρώμε μετά την άσκηση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο

Η ικανότητα του οργανισμού μας να ξαναχτίσει γλυκογόνο και πρωτεΐνη ενδυναμώνεται μετά την άσκηση. Γι’ αυτόν τον λόγο, συστήνεται να καταναλώνουμε έναν συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεΐνης όσο πιο σύντομα μπορούμε μετά την άσκηση.

Οφέλη της αερόβιας άσκησης

Ακούστε το σώμα σας: Πρέπει να ακούτε το σώμα σας για να αποφύγετε τον τραυματισμό. Αυτό σημαίνει ότι πιέζεστε, όσο το σώμα σας μπορεί να το αντέξει και ξεκουράζεστε όταν νιώσετε την κόπωση.

Ανακούφιση από την ορθοστασία της δουλειάς

Ορθοστασία στην εργασία: Πως μπορεί η άσκηση να βοηθήσει όσους κουράζονται από την ορθοστασία στην εργασία; Δείτε ποιες ασκήσεις της γυμναστικής θα βοηθήσουν. Εργάζεσαι και αυτό απαιτεί ορθοστασία; Η πολύωρη ορθοστασία επιβαρύνει καθημερινά τη μέση σου. Χρειάζεται σίγουρα να κάνεις διατάσεις, καθώς: αυξάνουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, μειώνουν τον κίνδυνο για πτώσεις και τραυματισμούς, […]

Εξασκείστε σώμα και νου

Άσκηση: Μείνε Fitness και δες τα προνόμια στη ζωή σου. Όταν ασκείς το σώμα σου, εξασκείς και το μυαλό σου παράλληλα με τρεις βασικούς τρόπους. Γνωστικό κομμάτι: Μια νέα έκθεση από ερευνητές του University of Basel και του Πανεπιστημίου Tsukuba στην Ιαπωνία διαπίστωσε ότι τα συντονισμένα και αθλήματα αλληλεπίδρασης με συμπαίκτες, όπως στο τένις ή […]

Γιόγκα για αντιμετώπιση της αϋπνίας

Αϋπνία πως αντιμετωπίζεται: Αν κάποιος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, μπορεί να βρει τη λύση μέσω της γιόγκα. Αν κάνει κάποιες ασκήσεις, τότε θα κοιμάται πολύ πιο εύκολα. Αν κάποιος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, μπορεί να βρει τη λύση αν ανακαλύψει τα οφέλη της γιόγκα. Πρέπει να κάνει κάποιες ασκήσεις δύο ώρες πριν κοιμηθεί και τότε θα κοιμάται […]

Πότε το τρέξιμο ωφελεί στην ανάπτυξη μυών

Το τρέξιμο μπορεί να χτίσει ή να αφαιρέσει μύες, κάτι που εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια του τρεξίματός σας. Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 12 ερασιτέχνες αλλά εκπαιδευμένοι φοιτητές ολοκλήρωσαν ένα πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT) που περιελάμβανε τέσσερα σετ τρεξίματος με τη σχεδόν μέγιστη δυνατότητα για 4 λεπτά, ακολουθούμενα από […]