Fitness

Αϋπνία πως αντιμετωπίζεται: 5 ασκήσεις που την νικούν

Αϋπνία πως αντιμετωπίζεται: 5 ασκήσεις που την νικούν

Αϋπνία πως αντιμετωπίζεται: Αν κάποιος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, μπορεί να βρει τη λύση μέσω της γιόγκα. Αν κάνει κάποιες ασκήσεις, τότε θα κοιμάται πολύ πιο εύκολα.

Αν κάποιος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, μπορεί να βρει τη λύση αν ανακαλύψει τα οφέλη της γιόγκα. Πρέπει να κάνει κάποιες ασκήσεις δύο ώρες πριν κοιμηθεί και τότε θα κοιμάται πολύ εύκολα. Η ενσωμάτωση της γιόγκα, στη νυχτερινή του ρουτίνα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου. Επομένως, αυτό θα βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας.

Οι ασκήσεις που πρέπει να κάνει

  • Θέση πρώτη: Γονατίστε και φέρτε το μέτωπο στο έδαφος και τα χέρια δίπλα από τον κορμό.
  • Θέση δεύτερη: Ξαπλώστε στο πάτωμα, με τις παλάμες δίπλα ακριβώς από τα πλευρά και τους αγκώνες σε ορθή γωνία. Ανασηκώστε τους ώμους προς τα πίσω. Εισπνέετε και «ξεκολλάτε» το στήθος από το έδαφος και μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα. Με την εκπνοή επιστρέφετε στο πάτωμα.
  • Θέση τρίτη: καθίστε στο έδαφος, τεντώστε όσο μπορείτε τα πόδια μπροστά κάνοντας τα πέλματα flex, τα πόδια σφιχτά, η κοιλιά μέσα προς στην σπονδυλική στήλη και οι ώμοι χαμηλά. Με την εισπνοή τεντώστε τα χέρια ψηλά και με την εκπνοή σκύψτε προς τα πόδια – νιώθετε το στήθος να μακραίνει όχι να μαζεύει.
  • Θέση τέταρτη: ξαπλώστε με την πλάτη στο έδαφος με τα πέλματα ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης, οι παλάμες στο έδαφος γυρισμένες προς τα κάτω. Με την εισπνοή σηκώνουμε την λεκάνη ψηλά, ανοίγοντας το θώρακα ψηλά. Αν μπορείτε πλέξτε τα δάχτυλα κάτω από την λεκάνη.
  • Θέση πέμπτη: ξαπλώστε στο έδαφος, με τα πόδια τεντωμένα και τα πέλματα χαλαρά. Οι παλάμες στο πλάι του κορμού στραμμένες προς το ταβάνι. Ο λαιμός μακρύς, το μέτωπο χαλαρό και οι ώμοι χαλαροί. Εισπνέετε και γεμίζετε με αέρα την κοιλιά, τα πλευρά και τον θώρακα. Εκπνέετε και ο αέρας φεύγει από τον θώρακα, τα πλευρά και τέλος την κοιλιά. Επαναλάβετε πέντε φορές.

Ενημεωθείτε για τους κινδύνους που έχει η yoga, προκειμένου να μην τραυματιστείτε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα οφέλη της γιόγκα δεν πρέπει να τα προσπερνούν οι άνδρες

Ποιες ασκήσεις θα βελτιώσουν τις σεξουαλικές σας επιδόσεις

Το πότε και το τι τρώμε μετά την άσκηση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο

Η ικανότητα του οργανισμού μας να ξαναχτίσει γλυκογόνο και πρωτεΐνη ενδυναμώνεται μετά την άσκηση. Γι’ αυτόν τον λόγο, συστήνεται να καταναλώνουμε έναν συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεΐνης όσο πιο σύντομα μπορούμε μετά την άσκηση.

Οφέλη της αερόβιας άσκησης

Ακούστε το σώμα σας: Πρέπει να ακούτε το σώμα σας για να αποφύγετε τον τραυματισμό. Αυτό σημαίνει ότι πιέζεστε, όσο το σώμα σας μπορεί να το αντέξει και ξεκουράζεστε όταν νιώσετε την κόπωση.

Ανακούφιση από την ορθοστασία της δουλειάς

Ορθοστασία στην εργασία: Πως μπορεί η άσκηση να βοηθήσει όσους κουράζονται από την ορθοστασία στην εργασία; Δείτε ποιες ασκήσεις της γυμναστικής θα βοηθήσουν. Εργάζεσαι και αυτό απαιτεί ορθοστασία; Η πολύωρη ορθοστασία επιβαρύνει καθημερινά τη μέση σου. Χρειάζεται σίγουρα να κάνεις διατάσεις, καθώς: αυξάνουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, μειώνουν τον κίνδυνο για πτώσεις και τραυματισμούς, […]

Εξασκείστε σώμα και νου

Άσκηση: Μείνε Fitness και δες τα προνόμια στη ζωή σου. Όταν ασκείς το σώμα σου, εξασκείς και το μυαλό σου παράλληλα με τρεις βασικούς τρόπους. Γνωστικό κομμάτι: Μια νέα έκθεση από ερευνητές του University of Basel και του Πανεπιστημίου Tsukuba στην Ιαπωνία διαπίστωσε ότι τα συντονισμένα και αθλήματα αλληλεπίδρασης με συμπαίκτες, όπως στο τένις ή […]

Πως να είσαι γεμάτος ενέργεια το πρωί

Τόνωση ενέργειας: Κάποιες από τις ασκήσεις της yoga θα σας βοηθήσουν να είστε γεμάτος ενέργεια κατά το πρωινό σας ξύπνημα. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν κάθε πρωί. Αισθάνονται το σώμα τους βαρύ, ενώ δεν έχουν καμία διάθεση να σηκωθούν από το κρεβάτι τους. Τους λείπει η ενέργεια. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει με κάποιες ασκήσεις […]

Η καύση θερμίδων δεν θέλει κόπο αλλά... τρόπο!

Θερμίδες Σάκχαρο: Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι μπορούμε και να κάψουμε μερικές έξτρα θερμίδες απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό ζεστό αφρόλουτρο και να κατεβάσουμε τα επίπεδα του σακχάρου μας! Σύμφωνα με τον Δρ Στιβ Φώκνερ από το Πανεπιστήμιο Λάφμπορο της Αγγλίας, το ζεστό νερό επιδρά ευεργετικά στο σώμα, παρέχοντας οφέλη […]