Σεξουαλική Υγεία

Σεξ άγχος ορμόνη: Πέντε λόγοι που οδηγούν σε χαμηλή ερωτική απόλαυση

Σεξ άγχος ορμόνη: Πέντε λόγοι που οδηγούν σε χαμηλή ερωτική απόλαυση

Οι συγκρούσεις που δεν σχετίζονται με το σεξ, όπως τα οικονομικά ή τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, μπορούν να αποτελέσουν τη ρίζα ενός σεξουαλικού προβλήματος, ενώ αντίστοιχα, υπάρχει και το ενδεχόμενο ένα σεξουαλικό ζήτημα να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα ενός ζευγαριού να επικοινωνήσει και να προχωρήσει ομαλά τα σχέση του.

Σεξ άγχος ορμόνη: Η κατάσταση των λειτουργικών οργάνων που συμμετέχουν στη σεξουαλική πράξη, τα κατάλληλα επίπεδα ορμονών και η ικανότητα σεξουαλικής διέγερσης δεν εγγυώνται από μόνα τους το καλό σεξ. Διάφοροι άλλοι παράγοντες μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί και πώς να τους αντιμετωπίσουμε.

Προβλήματα στη σχέση

Η ένταση και η συναισθηματική απόσταση μπορούν να υπονομεύσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Οι συγκρούσεις που δεν σχετίζονται με το σεξ, όπως τα οικονομικά ή τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, μπορούν να αποτελέσουν τη ρίζα ενός σεξουαλικού προβλήματος, ενώ αντίστοιχα, υπάρχει και το ενδεχόμενο ένα σεξουαλικό ζήτημα να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα ενός ζευγαριού να επικοινωνήσει και να προχωρήσει ομαλά τα σχέση του.

Άγχος για την απόδοση

Ένα άτομο μπορεί να ανησυχεί τόσο για τη σεξουαλική του απόδοση, ώστε το σεξ να μην είναι πλέον κάτι ευχάριστο ή ακόμα και πιθανό. Το άγχος της απόδοσης γίνεται πιο συχνό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, καθώς οδεύουν προς την ηλικία των 50 ετών.

Εικόνα του σώματος και αυτοεκτίμηση

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται λιγότερο ελκυστικό ειδικά καθώς μεγαλώνει, όταν η… βαρύτητα αρχίζει να παίζει έντονα το ρόλο της στην εικόνα του σώματος. Ο τοκετός, η κακή διατροφή, η αύξηση του σωματικού βάρους ή η αραίωση των μαλλιών είναι, επίσης, πράγματα που μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται λιγότερο επιθυμητό. Αυτά τα συναισθήματα μειώνουν την αίσθηση της οικειότητας ή της επιθυμίας που δημιουργεί ο έρωτας και είναι πιθανό να εμποδίζουν ένα άτομο να ξεκινήσει ή να ανταποκριθεί σε σεξουαλικές προκλήσεις.

Προσδοκίες και προηγούμενες εμπειρίες

Η σεξουαλικότητα είναι μια φυσική ορμή που μας συνοδεύει από τη γέννησή μας. Ωστόσο, εκείνοι που διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας γύρω από το σεξ είναι η οικογένειά μας, ο πολιτισμός του τόπου στον οποίο ζούμε, η θρησκευτική κουλτούρα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι συνομήλικοι που βρίσκονται στον περίγυρό μας. Για μερικούς ανθρώπους, η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια υγιή εικόνα για το σεξ, ενώ σε άλλους περιπλέκει τις σεξουαλικές σχέσεις.

Στρες και αλλαγές στον τρόπο ζωής

Το άγχος και η κόπωση μπορούν να μειώσουν άμεσα τη σεξουαλική μας ορμή. Το άγχος είναι πιθανό να προέρχεται από οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπως απαιτητικά παιδιά, οικονομικές ανησυχίες, ηλικιωμένοι γονείς, προβλήματα υγείας, επαγγελματικά προβλήματα και πολλά άλλα. Οι αυξημένες και ανταγωνιστικές μεταξύ τους απαιτήσεις μπορούν να αποτρέψουν ένα ζευγάρι από την ανάπτυξη των διαφόρων πτυχών της σχέσης του, είτε σε σεξουαλικό είτε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία Σεξ: Τα οφέλη του στον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία ειδήσεις: Η παρακολούθηση κεντρικών δελτίων μειώνει την λίμπιντο

Σεξουαλική τσιγκουνιά: Βήματα για να την καταλάβεις.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.