Σεξουαλική Υγεία

Ιρλανδία: Αύξηση 360% της ζήτησης για θεραπεία εθισμού με πορνό

Ιρλανδία: Αύξηση 360% της ζήτησης για θεραπεία εθισμού με πορνό

Ιρλανδία: Πρόσφατα αποτελέσματα από το Δίκτυο Ανάπτυξης Ανδρών έδειξαν ότι περισσότερο από το 70% των ανδρών κάτω των 45 ετών χρησιμοποιούν πορνό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Η αύξηση της ζήτησης για θεραπεία για όσους υποφέρουν από εθισμό στο πορνό έχει οδηγήσει σε μεγάλες λίστες αναμονής για βοήθεια. Το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του Κορκ έχει σημειώσει αύξηση 360% στη συμμετοχή στη Θεραπεία Σεξ και Αγάπης (SALT) τα τελευταία 2 χρόνια με λίστα αναμονής επτά μηνών για όσους αναζητούν βοήθεια. Η υπηρεσία, η οποία είναι η μόνη εξειδικευμένη θεραπεία του είδους της στη χώρα, είναι ένα ομαδικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβληματική σεξουαλική συμπεριφορά με πορνό και άλλα θέματα.

Ο Ντόναλ Κλίφορντ, ψυχοθεραπευτής στο κέντρο που ανέπτυξε το πρόγραμμα, είπε ότι είχε προβλεφθεί αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες για τουλάχιστον 10 χρόνια, αλλά το κέντρο δεν περίμενε τόσο ξαφνική και ταχεία αύξηση των αριθμών που ζητούσαν βοήθεια. «Ο κύριος στόχος είναι να σταματήσετε την προβληματική σεξουαλική συμπεριφορά και μέχρι να σταματήσετε τη συμπεριφορά δεν μπορείτε πραγματικά να προχωρήσετε με υγιή σεξουαλικότητα», είπε ο κ. Κλίφορντ.

«Είναι πολύ μεγαλύτερο από απλή πορνογραφία», είπε ο κ. Κλίφορντ. «Είναι σαν να πηγαίνω σε ένα μπαρ και να κοιτάζω όλα τα ποτά και να αποφασίζω επειδή πίνω lager, είμαι αλκοολικός. Είναι λίγο ευρύτερο από αυτό». Η υπηρεσία που βασίζεται στο Cork είναι τόσο δημοφιλής που οι πελάτες ταξιδεύουν από το Γκάλγουεϊ κάθε εβδομάδα για να την παρακολουθήσουν. Μερικοί έχουν μετακομίσει στο Κορκ ειδικά για το πρόγραμμα SALT λόγω έλλειψης παρόμοιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση του εθισμού στο πορνό σε εθνικό επίπεδο.

Το κέντρο διερευνά την ανάπτυξη του προγράμματος αλλού στην Ιρλανδία, αλλά οι προσπάθειες να λάβει χρηματοδότηση ήταν «πολύ αργές». Το HSE χρηματοδοτεί μέρος του προγράμματος μέσω του γραφείου κοινωνικής ένταξης HSE, αλλά το κέντρο πρέπει να δημιουργήσει μια νέα επιχειρηματική υπόθεση για να επεκταθεί στο Limerick και στο Galway όπου βλέπουν ζήτηση. Η Ιρλανδία υστερεί σε σχέση με χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την παροχή αυτών των υπηρεσιών και η αποτελεσματική υποστήριξη.

Χρήση πορνό στην Ιρλανδία

Πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας από το Δίκτυο Ανάπτυξης Ανδρών έδειξαν ότι περισσότερο από το 70% των ανδρών κάτω των 45 ετών έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποιούν πορνό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μεταξύ των φοιτητών, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Galway διαπίστωσε ότι το 99,7% των ανδρών φοιτητών πανεπιστημίου είχαν καταναλώσει πορνό και το 89,6% των γυναικών, πολλές από τις οποίες είχαν εκτεθεί στην εφηβεία τους από τις αρχές έως τα μέσα της εφηβείας τους.

Στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Νοέμβριο από τον ιστότοπο Pornhub διαπίστωσαν ότι οι Ιρλανδοί θεατές επισκέπτονται τον ιστότοπο πολύ περισσότερο κατά κεφαλήν από πολλές άλλες χώρες και παρακολουθούν περισσότερο. Παρά την κατάταξη της 124ης στον κόσμο ως προς τον πληθυσμό, η Ιρλανδία κατατάσσεται στην 42η θέση για την επισκεψιμότητα στον ιστότοπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υπερβολική παρακολούθηση πορνό βλάπτει τη σεξουαλική σας υγεία

1 στους 10 έφηβους έχει κάνει σεξ στην ΣΤ' δημοτικού

Eρευνητές διαπιστώνουν μειωμένη χρήση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μετά από διαδικτυακή γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία

Ποιες είναι οι πιο συχνές φαντασιώσεις που έχουν οι άντρες στο μυαλό τους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.