Σεξουαλική Υγεία

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα…

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα…

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Η γλώσσα της αγάπης κάποιων είναι η περιέργεια. Δείχνω στους άλλους ότι τους νοιάζομαι κάνοντας ερωτήσεις, μαθαίνοντας τις εμπειρίες τους, και πεινώντας για την ουσία τους κάτω από τις μικρές κουβέντες και τις ευχάριστες στιγμές. Θέλω να τους δω για το ποιοι είναι και να ξέρω τι τους κάνει να αγαπούν . Και εγώ, επίσης, θέλω να αγαπηθώ με αυτόν τον τρόπο.

Όπως πολλοί που ανακαλύπτουν τους ανθρώπους, πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου υπερβολικά προσκολλημένος στις διαθέσεις και τις ανάγκες των άλλων, συνηθισμένος σε σχέσεις στις οποίες έκανα όλη τη θέα αλλά σπάνια ένιωσα να βλέπω. Αν και γνωρίζω ότι η ικανοποίηση των ανθρώπων είναι συνήθως ένας ξεπερασμένος μηχανισμός αντιμετώπισης από την παιδική ηλικία, γνωρίζω επίσης ότι η ικανότητά μου να γίνομαι περίεργος για τους άλλους είναι η υπερδύναμή μου. Ανεξάρτητα από την προέλευσή του, είναι κομμάτι του εαυτού μου όπως το χρώμα του ματιού μου ή η κληρονομιά μου. Αυτή η επιθυμία για βαθιά κατανόηση των άλλων είναι μια ποιότητα για τον εαυτό μου που αγαπώ, κάτι που κάνω τόσο πολύ για τον εαυτό μου όσο και για τους άλλους.

Δημιουργούμε από κοινού αυτές τις υγιέστερες, αμοιβαίες συνδέσεις επικοινωνώντας, με σαφήνεια, τι χρειαζόμαστε για να αισθανθούμε ορατές. Το γλωσσικό πλαίσιο της αγάπης είναι τόσο πολύτιμο γιατί μας δίνει έναν απλό, απλό τρόπο να το κάνουμε. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να διαβάσουν το μυαλό μας και να μάθουν αυτόματα τι είναι καλύτερο για εμάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Κι όμως τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεση και την ψυχολογία μας

Από την αυτοφροντίδα στις σχέσεις φροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Και στα δύο φύλα τον υψηλότερο αριθμό συντρόφων είχαν οι νεότεροι, οι ανύπαντροι, εκείνοι στα άκρα της εισοδηματικής κλίμακας (τόσο οι πιο πλούσιοι όσο και οι πιο φτωχοί), καθώς επίσης όσοι έπιναν, κάπνιζαν, αλλά και ασκούνταν περισσότερο

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

Σεξ: Τα μυστικά για καλό σεξ βρίσκονται συχνά στο ταξίδι που εκκινείτε και πραγματοποιείτε παρέα με τους συντρόφους σας. Κατά τη διάρκεια του θα ανακαλύψετε τι σας αρέσει και τι προτιμούν και θα μάθετε να απολαμβάνετε αυτή την ζωηρή διεργασία της εξερεύνησης μαζί. Βρείτε μερικές ιδέες στο κείμενο που ακολουθεί.