Σεξουαλική Υγεία

“Δεν μπορώ να σταματήσω να φαντασιώνομαι τον συνάδελφό μου”

“Δεν μπορώ να σταματήσω να φαντασιώνομαι τον συνάδελφό μου”

Η χρήση της φαντασίας για να αυξήσετε την ένταση σε μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση δεν είναι ασυνήθιστη, επομένως δεν πρέπει να αισθάνεστε άσχημα.

“Με ελκύει κάποιος στη δουλειά. Δεν θα ενεργούσα ποτέ με αυτό, αλλά νιώθω ένοχος γιατί σημαίνει ότι το σεξ που κάνω με τον επί 17 χρόνια σύζυγό μου έχει πράγματι βελτιωθεί, καθώς σκέφτομαι τον συνάδελφό μου. Τι συμβαίνει και πρέπει να νιώσω άσχημα;” Αυτή η εξομολόγηση σας φαντάζει οικεία;

Φαντασιώσεις στον χώρο εργασίας

Η χρήση της φαντασίας για να αυξήσετε την ένταση σε μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση δεν είναι ασυνήθιστη, επομένως δεν πρέπει να αισθάνεστε άσχημα. Η έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ενήλικου πληθυσμού έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις, αλλά όταν οι σκέψεις σας συνδέονται άμεσα με μια πραγματική σεξουαλική έλξη, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Παρόλο που λέτε ότι δεν θα ενεργούσατε ποτέ για την αγάπη σας, εάν είναι κάποιος με τον οποίο συνεργάζεστε, θα ξοδεύετε πολύ χρόνο σε κοντινή απόσταση. Η σεξουαλική έλξη είναι συχνά αμφίδρομη και αν υπάρχει χημεία μεταξύ σας, παίζετε με τη φωτιά.

Φαίνεται ότι έχετε έναν σταθερό γάμο, αλλά τα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα παντρεμένα δεν αναπτύσσουν κατά κανόνα λυσσαλέες συντριβές με τους συναδέλφους τους. Αξίζει να σκεφτείτε αν αυτό που νιώθετε αντικατοπτρίζει οποιαδήποτε συνειδητή ή ασυνείδητη δυσαρέσκεια με τη σχέση σας. Δεν έχετε κάνει τίποτα κακό, αλλά η μυστικότητα μπορεί να τροφοδοτήσει τη σεξουαλική επιθυμία και να είναι μεγάλος οδηγός για απιστία.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πάρα πολλά ποτά μετά τη δουλειά και αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί γρήγορα σε ένα που είναι πολύ πιο δύσκολο να χαλαρώσετε. Οι υποθέσεις είναι μια εθιστική αλλά προβλέψιμη έκρηξη αδρεναλίνης από κρυφά μηνύματα κειμένου, συναντήσεις στα δωμάτια του ξενοδοχείου και προσπάθεια να μην σας πιάσουν. Το μεθυστικό μείγμα σεξ, ενοχής και ντροπής έχει κρατήσει πολλές υποθέσεις πολύ περισσότερο από ό,τι αν ήταν ανοιχτά.

Το ότι αισθάνεστε ένοχοι υποδηλώνει ότι ήδη αναγνωρίζετε ότι περνάτε μια γραμμή, οπότε θα σας παροτρύνω να κολλήσετε μια καρφίτσα σε αυτό το μπαλόνι το συντομότερο δυνατό. Ένας τρόπος για να επαναφέρετε τον επιλογέα θα ήταν να πείτε – απαλά – στον σύζυγό σας πώς αισθάνεστε. Αυτό φαίνεται πιθανώς σαν μια τρομακτική και δυσανάλογη απάντηση σε μια αβλαβή συντριβή, αλλά είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να σπάσετε το ξόρκι. Ο σύζυγός σας πιθανότατα θα σοκαριστεί και θα πληγωθεί, αλλά το να κουνήσετε λίγο τη βάρκα μπορεί να κλονίσει μια σχέση με καλό τρόπο.

Μπορεί να είστε παντρεμένοι 17 χρόνια, αλλά είστε αυτόνομα άτομα και ο καθένας από τους δύο θα μπορούσε να επιλέξει να φύγει αν το ήθελε. Αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να σταματήσουν τα ζευγάρια να θεωρούν το ένα το άλλο δεδομένο. Η αντίδραση του συζύγου σας θα σας βοηθήσει επίσης να αξιολογήσετε τα συναισθήματά σας για τον συνάδελφό σας. Όταν θηλάζετε μια μυστική φαντασίωση, δεν λαμβάνετε υπόψη την πραγματικότητα.

Αλλά μόλις συνειδητοποιήσετε τη ζημιά που θα προκαλούσε η συναισθηματική ή σωματική προδοσία στον άντρα που αγαπάτε, τα πράγματα γίνονται πραγματικότητα. Εάν δεν μπορείτε να το πείτε στον σύζυγό σας, θα σας παροτρύνω να προσπαθήσετε να κάνετε τη σεξουαλική σας φαντασίωση για αυτόν. Μπορείτε να γράψετε το σενάριο, οπότε σκεφτείτε τρελά πράγματα που θα θέλατε να κάνετε μαζί του στα πιο εξωτικά μέρη.

Το 2018, ο Ισραηλινός ψυχολόγος Gurit Birnbaum ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη μελέτη να φανταστούν είτε έναν σύντροφο είτε για κάποιον άλλο και στη συνέχεια να αξιολογήσουν την επιθυμία τους να ασχοληθούν με το σεξ και άλλες δραστηριότητες που ήταν ωφέλιμες για τη σχέση τους με τον σύντροφό τους. Η μελέτη έδειξε ότι όταν φαντασιώνονταν για τον σύντροφό τους, σε αντίθεση με κάποιον άλλο, όχι μόνο ενίσχυε την επιθυμία, ενίσχυε επίσης τη σχέση τους και έκανε τον σύντροφό τους πιο ελκυστικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προβλήματα στο σεξ που αντιμετωπίζουμε στην αρχή μιας σχέσης

Γιατί οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο και καλύτερο σεξ όσο μεγαλώνουν;

Εορταστικό σεξ για την Ημέρα Ευχαριστιών

Γιατί νιώθω ναυτία μετά το σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε σεξ σε δημόσιο χώρο;

Δημόσιος χώρος συνουσία: Η ενασχόληση με σεξουαλικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, συνοδεύεται από το δικό της σύνολο εκτιμήσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της συναινετικής συμμετοχής.

Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα;

Εγκυμοσύνη: Δίνοντας προτεραιότητα στη συναισθηματική ευημερία και των δύο συντρόφων και διατηρώντας ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, τα ζευγάρια μπορούν να εργαστούν για μια ικανοποιητική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μετά την εγκυμοσύνη.