Ψυχική Υγεία

Οφέλη που μπορεί να υπάρξουν από τις εργασιακές φιλίες

Οφέλη που μπορεί να υπάρξουν από τις εργασιακές φιλίες

 Όταν έχουμε φίλους στη δουλειά, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο να εμφανιστούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. 

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που μπορεί κάποιος να έχει, αν δημιουργεί φιλίες, στον εργασιακό χώρο και τα οποία θα τον βοηθήσουν να περνά ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες εργασίας του.

  • Συντροφικότητα: Ακόμα κι αν αγαπάμε τις δουλειές μας, η δουλειά μπορεί και πάλι να γίνει βαρετή ,άθελά μας, από καιρό σε καιρό. Το να έχεις φίλους στο γραφείο μπορεί να κάνει τη δουλειά λιγότερο βαρετή και πιο διασκεδαστική. Αυτό συχνά μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αφοσίωση και παραγωγικότητα.
  • Ανακούφιση από το άγχος: Το να έχουμε κάποιον να έρθουμε σε επαφή όταν περνάμε μια κακή μέρα μπορεί να είναι μια σημαντική μείωση του στρες. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι οι φιλίες στο χώρο εργασίας μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση του άγχους .
  •  Επιταχυνόμενη μάθηση: Οι φίλοι εργασίας μπορούν να μας βοηθήσουν να μάθουμε τα πρακτικά της δουλειάς  πιο γρήγορα και να μας φέρουν σε επαφή με τα έργα εργασίας. Μπορούν επίσης να μας κάνουν να κατανοήσουμε την πολιτική του γραφείου.
  • Κοινές εμπειρίες: Οι φίλοι στο χώρο εργασίας είναι σαν μια επιλεγμένη οικογενειακή κοινότητα με κοινές εμπειρίες, στόχους και ευκαιρίες. Έτσι το να είμαστε μαζί σε μια ομάδα μας κάνει να σφυρηλατήσουμε έναν ιδιαίτερο τύπο δεσμού, με τα δικά μας εσωτερικά αστεία και μια ξεχωριστή, μεταξύ μας, ορολογία.
  • Κίνητρο: Όταν έχουμε φίλους στη δουλειά, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο να εμφανιστούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η έρευνα δείχνει ότι οι φιλίες στο χώρο εργασίας συνδέονται με μεγαλύτερη χαρά και νόημα στη δουλειά κάποιου.
  • Υποστήριξη: Οι φίλοι της εργασίας μπορούν να είναι πηγή υποστήριξης εάν έχουμε να κάνουμε με ένα δύσκολο έργο, ένα αφεντικό, έναν συνάδελφο ή μια κατάσταση στη δουλειά.
  • Επαγγελματικά δίκτυα: Οι φίλοι και οι γνωστοί του γραφείου μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε το επαγγελματικό μας δίκτυο, εισάγοντάς μας σε νέες ιδέες, ανθρώπους και ευκαιρίες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίστε τον εαυτό σας ακόμα και στην εργασία σας

Προγράμματα ευεξίας στον εργασιακό χώρο

Το να καθόμαστε όλη μέρα μας σκοτώνει - Πώς;

Πώς οι εργοδότες μπορούν να υποστηρίξουν την ψυχική υγεία των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το άγχος επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος

Στρες διαβήτης: Το άγχος, συμπεριλαμβανομένων των περιστάσεων της ζωής, της ασθένειας και της έλλειψης ύπνου, είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο καλύτερα

Τα Χριστούγεννα  και, γενικά, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι δύσκολη αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σας «κλέβουν» τη χαρά ή αποχωριστήκατε πρόσφατα ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά το να στολίζετε το σπίτι σας – ακόμη κι αν δεν έχετε όρεξη – μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό;

Χωρισμός: Η θεραπεία ενός χωρισμού είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Αποφύγετε να βιαστείτε σε νέες σχέσεις ή να προσπαθήσετε να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας.