Ψυχική Υγεία

Φιλίες: Η ζωή μας είναι πιο ήρεμη όταν έχουμε φίλους

Φιλίες: Η ζωή μας είναι πιο ήρεμη όταν έχουμε φίλους

Φιλίες: Οι φίλοι μπορούν να σας βοηθήσουν να γιορτάσετε τις καλές στιγμές και να σας προσφέρουν υποστήριξη σε κακές στιγμές. Η επικοινωνία με φίλους είναι σημαντική για τη διατήρηση της ψυχικής μας ηρεμίας. Μάθετε σε μας τους λόγους.

Οι φιλίες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία σας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να αναπτύξετε ή να διατηρήσετε φιλίες. Κατανοήστε τη σημασία της κοινωνικής σύνδεσης στη ζωή σας και τι μπορείτε να κάνετε για να αναπτύξετε και να καλλιεργήσετε μόνιμες φιλίες.

Ποια είναι τα οφέλη του να έχεις φίλους;

Οι καλοί φίλοι κάνουν καλό στην υγεία σας. Οι φίλοι μπορούν να σας βοηθήσουν να γιορτάσετε τις καλές στιγμές και να σας προσφέρουν υποστήριξη σε κακές στιγμές. Οι φίλοι αποτρέπουν την απομόνωση και τη μοναξιά και σας δίνουν την ευκαιρία να προσφέρετε και την απαραίτητη συντροφιά. Οι φίλοι μπορούν επίσης:

  • Αυξήστε την αίσθηση του ανήκειν και του σκοπού σας
  • Ενισχύστε την ευτυχία σας και μειώστε το άγχος σας
  • Βελτιώστε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας
  • Σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τραύματα, όπως διαζύγιο, σοβαρή ασθένεια, απώλεια εργασίας ή θάνατος αγαπημένου σας προσώπου
  • Σας ενθαρρύνουν να αλλάξετε ή να αποφύγετε ανθυγιεινές συνήθειες ζωής, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή η έλλειψη άσκησης

Οι φίλοι παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην προώθηση της συνολικής υγείας σας. Οι ενήλικες με ισχυρές κοινωνικές διασυνδέσεις έχουν μειωμένο κίνδυνο πολλών σημαντικών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του ανθυγιεινού δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν βρει ότι οι ηλικιωμένοι που έχουν ουσιαστικές σχέσεις και κοινωνική υποστήριξη είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο από τους συνομηλίκους τους με λιγότερες διασυνδέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς δεχόμαστε τις αλλαγές στη ζωή μας;

Για αυτούς τους λόγους σε αγαπάει το κατοικίδιό σου

5 συμβουλές για να αποφύγετε τον νευρικό κλονισμό

Η φυγή είναι μονόδρομος στις δύσκολες σχέσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατανοήστε τις ψυχικές διαταραχές και ενισχύστε την θεραπεία σας

Ψυχική διαταραχή: Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με μια ψυχική διαταραχή, να θυμάστε ότι η αναζήτηση θεραπείας είναι ένα γενναίο και σημαντικό βήμα προς τη θεραπεία και την ανάρρωση.

Πώς η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει και την ψυχική σας υγεία;

Άσκηση βελτίωση: Ο κόσμος έχει γίνει τόσο ανταγωνιστικός, η ζωή μας με γρήγορους ρυθμούς δεν μας δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε και να πάρουμε μια ανάσα, και να προσθέσουμε σε αυτό το αμέτρητο άγχος όλο αυτό έχει σωρευτική επίδραση στην υγεία σας.

Ποια είναι τα οφέλη υγείας του ψαρέματος;

Ψάρεμα υγεία: Το ψάρεμα έχει θετικά οφέλη για την ψυχική υγεία, ενώ η νέα έρευνα υπογραμμίζει επίσης ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το χόμπι πιο συχνά αποφέρουν μεγαλύτερα γνωστικά οφέλη.