Σεξουαλική Υγεία

Αθλητισμός: Η μη φαρμακευτική παρέμβαση αντιμετώπισης των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες [vid]

Αθλητισμός: Η μη φαρμακευτική παρέμβαση αντιμετώπισης των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες [vid]

Αθλητισμός: Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια ξεχωριστή περίοδο στην ιστορία της ζωής μιας γυναίκας, καθώς ένα πλήθος φυσιολογικών, ορμονικών και άλλων αλλαγών λαμβάνουν χώρα στην γυναικεία εμπειρία. Καθώς η λίμπιντο μπορεί να μειωθεί μετά την εμμηνόπαυση, η άσκηση μπορεί να αποτελεί μια μη φαρμακευτική παρέμβαση αντιμετώπισης των σεξουαλικών προκλήσεων που συνδέονται με την εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική περίοδος που βιώνουν όλες οι γυναίκες μετά από μια ορισμένη ηλικία. Συνιστά μια περίπλοκη αλληλεπίδραση γενετικών, βιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων. Η μείωση των επιπέδων των ορμονών των οιστρογόνων στον οργανισμό προκαλεί μια σειρά συμπτωμάτων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, τη σωματική, ψυχική και σεξουαλική υγεία των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών. Ως εκ τούτου, η μετάβαση στην εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει τις σεξουαλικές σχέσεις, καθώς φέρνει αλλαγές στα βιολογικά συστήματα που εμπλέκονται στη σεξουαλική λειτουργία και ανταπόκριση της γυναίκας.

Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής των γυναικών και την αυτοεκτίμησή τους, προκαλώντας συναισθηματικές αλλαγές και προκλήσεις και επιδρώντας στην ποιότητα της σχέσης. Δεδομένου ότι οι γυναίκες περνούν το ένα τρίτο – ή περισσότερο – της ζωής τους μετά την εμμηνόπαυση, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στα ζητήματα υγείας και τις σεξουαλικές δυσκολίες που πιθανώς βιώνουν.

Η σημασία της άσκησης στην εμμηνόπαυση: Μια μη φαρμακευτική παρέμβαση αντιμετώπισης των προκλήσεων που σχετίζονται με την σεξουαλική υγεία των γυναικών

Ο καθιστικός τρόπος ζωής έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με πληθώρα επιπτώσεων στην υγεία, όπως για παράδειγμα καρδιαγγειακές παθήσεις και θνησιμότητα. Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η σωματική αδράνεια έχει αποδειχθεί ότι επιδεινώνει μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνδέονται με την εμμηνόπαυση. Η σωματική άσκηση είναι μία από τις πιο ευρέως αναγνωρισμένες μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις και τα οφέλη της για τη σωματική και ψυχική υγεία έχουν επισημανθεί από μελέτες και ερευνητικά ευρήματα. Η σωματική άσκηση μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για την πρόληψη των σεξουαλικών προβλημάτων ή δυσλειτουργιών των γυναικών, δεδομένου ότι πολλοί από τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται κατά την σωματική δραστηριότητα διαδραματίζουν επίσης ρόλο στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών – βλ. για παράδειγμα τις ασκήσεις των μυών του πυελικού εδάφους.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαβήτης : Συμβουλές για να τρέφεστε σωστά

Προσδόκιμο ζωής : Τόσο ζούνε τα άτομα με λευχαιμία

Πώς το κάπνισμα και το άτμισμα επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους νέους LGB επιζώντες καρκίνου

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.