Σεξουαλική Υγεία

Αθλητισμός: Η μη φαρμακευτική παρέμβαση αντιμετώπισης των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες [vid]

Αθλητισμός: Η μη φαρμακευτική παρέμβαση αντιμετώπισης των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες [vid]

Αθλητισμός: Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια ξεχωριστή περίοδο στην ιστορία της ζωής μιας γυναίκας, καθώς ένα πλήθος φυσιολογικών, ορμονικών και άλλων αλλαγών λαμβάνουν χώρα στην γυναικεία εμπειρία. Καθώς η λίμπιντο μπορεί να μειωθεί μετά την εμμηνόπαυση, η άσκηση μπορεί να αποτελεί μια μη φαρμακευτική παρέμβαση αντιμετώπισης των σεξουαλικών προκλήσεων που συνδέονται με την εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική περίοδος που βιώνουν όλες οι γυναίκες μετά από μια ορισμένη ηλικία. Συνιστά μια περίπλοκη αλληλεπίδραση γενετικών, βιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων. Η μείωση των επιπέδων των ορμονών των οιστρογόνων στον οργανισμό προκαλεί μια σειρά συμπτωμάτων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, τη σωματική, ψυχική και σεξουαλική υγεία των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών. Ως εκ τούτου, η μετάβαση στην εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει τις σεξουαλικές σχέσεις, καθώς φέρνει αλλαγές στα βιολογικά συστήματα που εμπλέκονται στη σεξουαλική λειτουργία και ανταπόκριση της γυναίκας.

Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής των γυναικών και την αυτοεκτίμησή τους, προκαλώντας συναισθηματικές αλλαγές και προκλήσεις και επιδρώντας στην ποιότητα της σχέσης. Δεδομένου ότι οι γυναίκες περνούν το ένα τρίτο – ή περισσότερο – της ζωής τους μετά την εμμηνόπαυση, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στα ζητήματα υγείας και τις σεξουαλικές δυσκολίες που πιθανώς βιώνουν.

Η σημασία της άσκησης στην εμμηνόπαυση: Μια μη φαρμακευτική παρέμβαση αντιμετώπισης των προκλήσεων που σχετίζονται με την σεξουαλική υγεία των γυναικών

Ο καθιστικός τρόπος ζωής έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με πληθώρα επιπτώσεων στην υγεία, όπως για παράδειγμα καρδιαγγειακές παθήσεις και θνησιμότητα. Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η σωματική αδράνεια έχει αποδειχθεί ότι επιδεινώνει μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνδέονται με την εμμηνόπαυση. Η σωματική άσκηση είναι μία από τις πιο ευρέως αναγνωρισμένες μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις και τα οφέλη της για τη σωματική και ψυχική υγεία έχουν επισημανθεί από μελέτες και ερευνητικά ευρήματα. Η σωματική άσκηση μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για την πρόληψη των σεξουαλικών προβλημάτων ή δυσλειτουργιών των γυναικών, δεδομένου ότι πολλοί από τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται κατά την σωματική δραστηριότητα διαδραματίζουν επίσης ρόλο στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών – βλ. για παράδειγμα τις ασκήσεις των μυών του πυελικού εδάφους.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαβήτης : Συμβουλές για να τρέφεστε σωστά

Προσδόκιμο ζωής : Τόσο ζούνε τα άτομα με λευχαιμία

Πώς το κάπνισμα και το άτμισμα επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.