ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Προσδόκιμο ζωής : Τόσο ζούνε τα άτομα με λευχαιμία

Προσδόκιμο ζωής : Τόσο ζούνε τα άτομα με λευχαιμία

Προσδόκιμο ζωής : Η λευχαιμία είναι ένας τύπος καρκίνου που επηρεάζει το μυελό των οστών και το αίμα. Η λεμφοκυτταρική λευχαιμία ξεκινά στα λευκά αιμοσφαίρια, γνωστά ως λεμφοκύτταρα.

Όταν ένα άτομο έχει λεμφοκυτταρική λευχαιμία, τα λευκά αιμοσφαίρια γίνονται λευχαιμικά κύτταρα, τα οποία μπορούν να εξαπλωθούν στο αίμα και σε άλλα μέρη του σώματος.Το CLL συμβαίνει όταν τα λευκά αιμοσφαίρια δεν ωριμάσουν πλήρως. Δεν μπορούν να καταπολεμήσουν σωστά τη μόλυνση και συσσωρεύονται στο μυελό των οστών.

Αυτό σημαίνει ότι τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια δεν έχουν τόσο χώρο για να ευδοκιμήσουν. Τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Πως ανακαλύπτεται η Λευχαιμία

  • Το CLL δεν έχει συνήθως συμπτώματα και κάποιος μπορεί να ανακαλύψει ότι το έχει μόνο όταν έχει μια συστηματική εξέταση αίματος. Εάν ένα άτομο έχει συμπτώματα, μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
  • πρήξιμο των λεμφαδένων στο λαιμό, κάτω από τα χέρια ή στη βουβωνική χώρα
  • απώλεια βάρους χωρίς προφανή αιτία
  • ακραία κούραση
  • πυρετός ή υψηλή θερμοκρασία, συχνά λόγω λοίμωξης

Ποσοστά επιβίωσης από την Λευχαιμία

  • Τα ποσοστά επιβίωσης μπορούν να δώσουν σε ένα άτομο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προοπτικές της ασθένειάς του και να τους βοηθήσει να σχεδιάσουν θεραπεία και φροντίδα. Ωστόσο, τα ποσοστά επιβίωσης είναι μόνο μια εκτίμηση.
  •  Το προσδόκιμο ζωής για ένα άτομο με CLL είναι 5 χρόνια. Οι ερευνητές συνήθως συλλέγουν δεδομένα για τα ποσοστά επιβίωσης σε 1, 5 ή 10 χρόνια μετά τη διάγνωση.
  • Κάποιος μπορεί να ζήσει σημαντικά περισσότερο από 5 χρόνια μετά τη διάγνωση του CLL. Οι ερευνητές βασίζουν τα ποσοστά επιβίωσης σε πληροφορίες από άτομα που είχαν διάγνωση CLL 5 χρόνια πριν. Έτσι, εάν έχουν γίνει διαθέσιμες καλύτερες θεραπείες τα επόμενα 5 χρόνια, τα άτομα που είχαν πρόσφατη διάγνωση μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα ποσοστά επιβίωσης έχουν βελτιωθεί.

Ακολουθεί βίντεο για την Λευχαιμία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημήτρης Καρυπίδης στο healthweb.gr : Πως τα γερασμένα κύτταρα γίνονται πιο νέα

Ροζ χείλη : Συμβουλές για να τα αποκτήσετε

Σύστημα μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και κάλυψης των ενεργειακών αναγκών του ΑΠΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κρυμμένοι λόγοι πίσω από το συναίσθημα του θυμού

Είναι εύκολο να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας μέσω του θυμού. Φανταστείτε να έχετε πέσει σε ένα μποτιλιάρισμα για ώρες και να έχετε καθυστερήσει στη δουλειά, ή ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ένα τμήμα καταγγελιών για κάποια άθλια προϊόντα που παραλάβατε και περιμένετε στην αναμονή.

Πόσο ελεύθερο χρόνο χρειάζόμαστε για να νοιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με μελέτη

Όμως κάτι που κρατάμε είναι ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποκτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως μετά από συνταξιοδότηση ή αποχώρηση από την εργασία, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα αυτά θα επωφεληθούν από το να ξοδέψουν τον καινούργιο τους χρόνο με σκοπό.

Αντιφλεγμονώδης διατροφή - ασπίδα για καρκίνο και διαβήτη

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι λαοί της Μεσογείου ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτός είναι η διατροφή - Το διατροφικό μοτίβο που ακολουθούν τους προσφέρει καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία και τους προστατεύει από αρκετές σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οκταμελής ομάδα του IPC συγκεντρώνει δείγματα από νυχτερίδες και καταγράφει τα είδη τους, το φύλο, την ηλικία και άλλες λεπτομέρειες για αυτές επί μία εβδομάδα. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται και στις Φιλιππίνες

Η INTERAMERICAN της υγείας υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία για τον διαβήτη

INTERAMERICAN: Η INTERAMERICAN δεν αρκείται στη χορηγία ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης για τις εκδηλώσεις, αλλά παρακινεί και τους εργαζομένους και συνεργάτες της εθελοντές αιμοδότες, που τροφοδοτούν και την εταιρική τράπεζα αίματος, να συμμετέχουν. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για ενημέρωση των πολιτών και προληπτική ιατρική φροντίδα σχετικά με κακοήθεις νόσους, οργανώνοντας ειδικές προνομιακές προσφορές στις ιδιόκτητες μονάδες της, αλλά και χρόνιες νόσους και ειδικότερα για τον διαβήτη.

H τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών άγχους σχεδόν κατά 60%

Διαταραχές άγχους αντιμετώπιση: Τα ευρήματα μιας νεάς σουηδικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers υποδεικνύουν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους κατά σχεδόν 60%. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα από 400.000 άτομα που καλύπτουν περισσότερες από δύο δεκαετίες.