Σεξουαλική Υγεία

Αναπαραγωγική υγεία: Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα στην αναπαραγωγική υγεία των ανδρών;;

Αναπαραγωγική υγεία: Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα στην αναπαραγωγική υγεία των ανδρών;;

Αναπαραγωγική υγεία: Όπως πολλά άλλα πράγματα έτσι και το αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα μας.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το αλκοόλ έχει περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις από τις θετικές. Ωστόσο, η κατανάλωση κάποιας ποσότητας μπορεί να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Για μερικούς ανθρώπους είναι ένα ποτό σε πάρτι, για κάποιους είναι ένα ποτό για την καταστολή του άγχους και του στρες ενώ για άλλους είναι ένα ποτό για την επιβίωση. Οι ειδικοί έχουν συμβουλεύσει ξανά και ξανά ότι είναι εντάξει να καταναλώνετε μέτρια ποσότητα αλκοόλ. Αυτή η ποσότητα μπορεί να μην είναι επιβλαβής για την υγεία. Αλλά, μην αφήσετε αυτή τη μέτρια ποσότητα να μετατραπεί σε κάτι άλλο. Όπως πολλά άλλα πράγματα έτσι και το αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα μας. Μπορεί να κυμαίνεται από αλλεργίες όμως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ φέρει προβλήματα σεξουαλικής υγείας. Είμαστε εδώ για να σας εκπαιδεύσουμε περισσότερα για το τι είδους προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση αλκοόλ στη σεξουαλική υγεία των ανδρών.

Το αλκοόλ βλάπτει τα αναπαραγωγικά σας όργανα

Το πρώτο πράγμα που επηρεάζει το αλκοόλ είναι το αναπαραγωγικό όργανο, το οποίο είναι λίγο πολύ το κύριο πράγμα. Λοιπόν, πώς το επηρεάζει; Όταν πίνετε αλκοόλ, επηρεάζει τους αισθητήρες που υπάρχουν στον εγκέφαλο. Αυτοί οι αισθητήρες στον εγκέφαλο είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της στύσης σε ένα ανδρικό σώμα. Οι αισθητήρες αυξάνουν τη ροή του αίματος στο όργανο και έτσι οι άνδρες μπορούν να επιτύχουν στύση. Αλλά όταν ένας άντρας είναι μεθυσμένος με αλκοόλ, αυτό γίνεται λιγότερο δυνατό. Εάν ένας άνδρας πίνει σε τακτική βάση, μπορεί επίσης να αρχίσει να επηρεάζει τις ορμόνες του, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την αναπαραγωγική λειτουργία.

Όταν το αλκοόλ διακόπτει τους αισθητήρες στον εγκέφαλο, μπορεί να προκαλέσει πολλά είδη ατυχιών. Μία από αυτές τις ατυχίες είναι οι πρόωρες εκσπερματώσεις. Οι άνδρες μπορεί είτε να τελειώσουν πολύ γρήγορα είτε να μην μπορούν να ολοκληρώσουν ή να μην έχουν τον έλεγχο της όλης διαδικασίας. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το αλκοόλ μπορεί αναπόφευκτα να οδηγήσει σε κακές αποφάσεις. Όλοι γνωρίζουμε πώς επηρεάζει τον εγκέφαλό μας. Μπορεί να μην μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά ή να σκεφτούμε καθόλου. Αυτό μας κάνει επιρρεπείς στη λήψη αποφάσεων που αργότερα μπορεί να μας κάνουν να πληρώσουμε το τίμημα. Μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή λοιμώξεις.

Το αλκοόλ επηρεάζει τις ορμόνες σας

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ο αλκοολισμός είναι πολύ κακό για το σώμα σας. Το αλκοόλ έχει άμεση επίδραση στις ορμόνες σας, ιδιαίτερα στις τεστοστερόνες. Η τεστοστερόνη είναι άμεσα υπεύθυνη για την υγιή αναπαραγωγική λειτουργία του οργανισμού. Εάν πίνετε πολύ, μπορεί να έχετε χαμηλή λίμπιντο, αδυναμία απόδοσης και προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία. Εκτός από αυτό, βλάπτει επίσης την καλή λειτουργία του ήπατος, την υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση. Αυτά μπορεί επίσης να γίνουν σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. Ασθένειες που σχετίζονται με αυτά τα όργανα μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική υγεία ενός άνδρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα κατανοήσετε την σεξουαλικότητά σας;

Πώς οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας υγεία

Πώς οφείλεται να γίνεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ανάλογα την ηλικία;

Μπορεί η θεραπεία γονιμότητας να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο;

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν την βαζεκτομή τα τελευταία χρόνια

Πώς τα σπρέι σώματος επηρεάζουν την υγεία μας;

Ο ρόλος της ανάλυσης σπέρματος στην αποκάλυψη της ανδρικής υπογονιμότητας

Πώς συνδέεται η ανδρική ανάπτυξη με το χρωμόσωμα Υ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

3 σημάδια στην συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δείχνουν ειλικρινή έρωτα

Το χιούμορ δεν είναι ένα ταλέντο που έχουν όλοι, όμως αυτός που ενδιαφέρεται ειλικρινά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σε κάνει να περνάς όμορφα μαζί του, να απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάτε.