Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία: Πώς η γλώσσα τροποποιεί τη σκέψη

Ψυχική Υγεία: Πώς η γλώσσα τροποποιεί τη σκέψη

Ψυχική Υγεία: Πώς η γλώσσα τροποποιεί τη σκέψη. Όλοι ελέγχουμε τον τρόπο που μιλάμε. Σαφώς, μέσω της απόλυτης εμπειρίας, το πώς λέγεται κάτι έχει άμεση επίδραση στις εντυπώσεις και τις απόψεις των άλλων.

Έχουμε παραδείγματα για να υποστηρίξουμε την υπόθεση ότι η γλώσσα τροποποιεί τη σκέψη: μάρκετινγκ , πολιτικές ομιλίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και οποιαδήποτε μορφή έκφρασης που προσπαθεί να έχει επίδραση σε εμάς. Το πρώτο άτομο που εξέτασε πώς η γλώσσα τροποποιεί τη σκέψη ήταν ο Benjamin Whorf . Yπέθεσε ότι η γραμματική και το λεξικό μιας γλώσσας καθορίζουν την αντίληψη του κόσμου. Ένα γεγονός που, με τη σειρά του, προσέδωσε σε κάθε γλωσσική κοινότητα κοινή και συγκεκριμένη συμπεριφορά και γνώση για τη γλώσσας.

Με αυτόν τον τρόπο, δηλώθηκε ότι ο τρόπος σκέψης περιοριζόταν από τη γλώσσα . Για παράδειγμα, ο ιαπωνικός όρος umami αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη γεύση που προέρχεται από το γλουταμινικό που δεν έχει άμεση μετάφραση σε δυτικές γλώσσες. Σύμφωνα με τη ντετερμινιστική θεωρία, ένας δυτικός ομιλητής θα είχε σοβαρό πρόβλημα να περιγράψει αυτή τη γεύση. Τα στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με αυτόν τον ντετερμινισμό ανάγκασαν τον Whorf να αναδιατυπώσει τη θεωρία του, δημιουργώντας αυτό που είναι γνωστό ως η χαλαρή θεωρία Sapir-Whorf. Αυτή η θεωρία αντικαθιστά ότι είμαστε σκλάβοι της γλώσσας μας με την ιδέα της ικανότητας να επηρεάσει τη σκέψη μας.

Δεν θα ήταν αδύνατο να κατανοήσουμε έννοιες ξένες προς τη γλώσσα μας, αλλά έχει αποδειχθεί ότι η γνώση και η γλώσσα συμβαδίζουν. Στις ισπανικές και άλλες γλώσσες, το φύλο που δίνεται στα ουσιαστικά είναι καθοριστικό για τη γραμματική και τη σύνταξη, δηλαδή, πρέπει να ληφθεί υπόψη για να σχηματιστεί μια πρόταση σωστά. Ωστόσο, αυτή η διχοτομία γίνεται πιο περίπλοκη καθώς εξερευνούμε άλλες γλώσσες: μερικές δεν έχουν γραμματικό φύλο, άλλες έχουν έως δεκαέξι. Αλλά αυτό επηρεάζει την αντίληψη του κόσμου;

Σε ένα πείραμα που συγκρίνει τις γερμανικές και ισπανικές περιγραφές ουσιαστικών, λέξεις που σχετίζονται με την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα αποδόθηκαν σε άψυχα αντικείμενα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

Τα κατοικίδια... η σωτηρία της ψυχής

Πως η μουσική επιδρά στα παιδιά;

Η δύναμη του χαδιού στα βρεφάκια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι συνέπειες του χρόνιου στρες στην υγεία

Άγχος Συνέπειες: Το άγχος είναι παντού και για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Και ενώ το λίγο άγχος είναι εντάξει - ένας βαθμός άγχους είναι και ωφέλιμος - το πολύ άγχος μπορεί να σας κουράσει και να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο ψυχική όσο και σωματική.

Διαχείριση άγχους: Από που να αρχίσετε

Άγχος Διαχείριση: Το άγχος δεν θα εξαφανιστεί από τη ζωή σας. Και η διαχείριση του πρέπει να είναι συνεχής. Όμως, δίνοντας προσοχή σε αυτά που προκαλούν το άγχος σας και εξασκώντας τρόπους χαλάρωσης, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μερικές από τις κακές επιπτώσεις του στρες και να αυξήσετε την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις στη ζωή.

Μίνι στρατηγική για την ανακούφιση του άγχους και του στρες

Άγχος: Σύμφωνα με την Δρ Rosa, μια στρατηγική για να διδάξετε στον εαυτό σας τη συνειδητή αναπνοή από την κοιλιά είναι: κάθε φορά που αισθάνεστε άγχος, απλώς πάρτε τρεις αργές και ελεγχόμενες βαθιές αναπνοές από την κοιλιά. "Είναι μια απλή πράξη, αλλά αυτό διακόπτει την απόκριση 'μάχης ή πτήσης', την θέτει σε παύση", λέει η Δρ Rosa.