Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: 10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: 10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ευημερία. Επηρεάζει το πώς σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε, ενεργούμε, κάνουμε επιλογές και σχετιζόμαστε με τους άλλους. Η ψυχική υγεία είναι κάτι περισσότερο από την απουσία ψυχικής ασθένειας – είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία και την ποιότητα ζωής σας. Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.

Tips για καλύτερη ψυχική υγεία

  • Μοιραστείτε. Μην κρατάτε τα πράγματα εμφιαλωμένα. Το να μιλάτε για τα συναισθήματά σας με τους φίλους, την οικογένεια ή τον δάσκαλό σας στο κολέγιο δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά ανάληψης ευθύνης της ευημερίας σας.
  • Ισορροπήστε τη μελέτη με άλλες δραστηριότητες. Συμμετέχετε σε κοινωνίες και συλλόγους, ακολουθήστε τα πάθη σας και συνεχίστε τα χόμπι σας. Χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τις σπουδές σας.
  • Αποδέξου αυτό που είσαι. Είστε μοναδικοί, μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι σε διαφορετικό ταξίδι και ακολουθεί το δικό του μονοπάτι.
  • Δώστε στους άλλους. Το να βοηθάς τους άλλους σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου, ακόμα και κάτι τόσο μικρό όπως ένα χαμόγελο, ένα ευχαριστώ ή μια καλή λέξη.
  • Διατηρήστε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους. Θα κάνετε πολλούς νέους φίλους, αλλά είναι σημαντικό να διατηρείτε επαφή με άτομα που νοιάζονται για εσάς και σας γνωρίζουν καλά.
  • Δραστηριοποιηθείτε. Η τακτική άσκηση μπορεί να τονώσει την αυτοεκτίμησή σας, να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και να βελτιώσετε τον ύπνο σας. Περπατήστε, κάντε ποδήλατο, χορέψτε ή δοκιμάστε κάτι εντελώς νέο. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε νέους φίλους.
  • Τρώτε υγιεινά. Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ του τι τρώμε και του πώς νιώθουμε. Τρώτε τακτικά γεύματα και φροντίστε να λαμβάνετε φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα.

 

  • Πίνετε υπεύθυνα. Το πολύ συχνά αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία και να αυξήσει το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη.
  • Κοιμηθείτε καλά. Ο ύπνος είναι σημαντικός για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Ο ύπνος βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση, μειώνει το στρες και το άγχος. Εάν είστε 18 έως 25 ετών, χρειάζεστε από επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ.
  • Αποσυνδέστε. Κλείστε τηλέφωνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μικρό χρονικό διάστημα κάθε μέρα. Μια αλλαγή σκηνής είναι καλή για την ψυχική υγεία. Πηγαίνετε μια βόλτα, καθίστε, σκεφτείτε και αναπνεύστε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξήστε το προσδόκιμο ζωής παραμένοντας δραστήριοι στη ζωή σας

Πώς ο ήλιος μπορεί να μας επηρεάσει ψυχολογικά;

Έρευνα δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση μπορεί να είναι τόσο κακή για την υγεία μας όσο η υπέρταση και η παχυσαρκία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή μας;

Social Media: Για να μετριάσετε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, είναι σημαντικό να καθιερώσετε υγιή όρια και πρακτικές.

Τεχνολογίες παρακολούθησης που δεν εμπιστεύονται τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με μελέτη

"Συνιστάται έντονα η ενσωμάτωση σε βάθος γνώσης της βιωμένης εμπειρίας της ψυχικής ασθένειας και των ευρύτερων πλαισίων της φροντίδας ψυχικής υγείας μέσω του συνσχεδιασμού από τους χρήστες και τους φροντιστές", λέει ο Patrickson. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ τα ευρήματα αυτά ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες της υγείας, τους σχεδιαστές ψηφιακής υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Γέννηση Μωρού - "Γεγονός κρίσης" για τη σχέση του ζευγαριού - Συχνά συνδέεται με μείωση της ποιότητας της σχέσης

Η μελέτη αυτή περιορίστηκε από ένα αρκετά μικρό δείγμα ετερόφυλων γονέων που συμβιώνουν. Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει την αξία των ιστοριών στη διαμόρφωση των οικογενειακών μεταβάσεων. Για τους θεραπευτές που εργάζονται με νέους γονείς στον απόηχο μιας δύσκολης γέννησης, η ενθάρρυνση των ζευγαριών να αναζητήσουν νόημα στην ιστορία της γέννησης του μωρού τους μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη γονεϊκότητα.

Μπορούν τα αναψυκτικά να επηρεάσουν την ψυχική μας υγεία;

Αναψυκτικά: Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης και καφεΐνης, τα τεχνητά πρόσθετα και η εξάρτηση από τα ανθρακούχα αναψυκτικά ως μηχανισμό αντιμετώπισης είναι πτυχές που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία.