Ψυχική Υγεία

Πανεπιστήμιο: Πώς μπορεί η ψυχική υγεία να μπει στο επίκεντρο;

Πανεπιστήμιο: Πώς μπορεί η ψυχική υγεία να μπει στο επίκεντρο;

Πανεπιστήμιο: Η ζωή είναι δύσκολη, η ψυχική υγεία δεν είναι απλή. Ορισμένα πανεπιστήμια κάνουν συνεδρίες για όσους τις έχουν ανάγκη.

Όταν έφτασε στην πανεπιστημιούπολη ως πρωτοετής φοιτητής τον χειμώνα του 2021, ο δευτεροετής φοιτητής του Medill, Max Bennett, είπε ότι δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει το να ξεκινήσει το πρώτο του έτος με τόσο απομονωμένο τρόπο. Η ένταξη σε μια ομάδα με το Resilient NU του προσέφερε σύντομα κοινωνική αλληλεπίδραση εν μέσω της πανδημίας. “Ακόμα ένιωθα ότι μπορούσα να συνδεθώ με ανθρώπους, παρόλο που δεν θα ήμουν φυσικά κοντά τους”, είπε ο Bennett. “Θα μπορούσα ακόμα να μιλάω με ανθρώπους”.

Ψυχική υγεία

Το Resilient NU είναι ένας ψυχο-εκπαιδευτικός οργανισμός στην πανεπιστημιούπολη αφιερωμένος στην εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με την ευεξία και την προώθηση συζητήσεων γύρω από τους αγώνες ψυχικής υγείας στο Northwestern. Μέρος του Τμήματος Προαγωγής Υγείας και Ευεξίας του Πανεπιστημίου, ο οργανισμός διαθέτει μια ψηφιακή ομάδα για πέντε εβδομάδες αυτό το καλοκαίρι, αλλά φιλοξενεί έναν συνδυασμό ψηφιακών και προσωπικών ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Σύμφωνα με το Σύστημα Υγείας της Mayo Clinic, έως και το 44% των φοιτητών ανέφεραν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους και περίπου το 75% των φοιτητών που αγωνίζονται διστάζουν να αναζητήσουν βοήθεια. Ο Sam Conway, συν-διαμεσολαβητής του προσωπικού και συνιδρυτής του ResilientNU με τη Neha Basti, είπε ότι ο οργανισμός παρέχει έναν χώρο στους μαθητές να συναντηθούν και να μάθουν για πρακτικές ευεξίας και δεξιότητες για την αντιμετώπιση ενός αγχωτικού σχολικού περιβάλλοντος. Οι συνεδρίες είναι δωρεάν για φοιτητές, ανεξάρτητα από το αν είναι σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα, πρόσθεσε. “Όλα είναι υπό την καθοδήγηση των φοιτητών και του προσωπικού”, είπε ο Conway. “Οι ίδιες οι ομάδες μας διευθύνονται πάντα από έναν μαθητή και ένα μέλος του προσωπικού, επομένως έχουμε και τις δύο αυτές προοπτικές.”

Ο Κόνγουεϊ είπε ότι ο οργανισμός θα οργανώνει μερικές φορές κοόρτες με βάση την ταυτότητα, με επικεφαλής τους μαθητές που μοιράζονται την ίδια ταυτότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να παρέχει ασφαλείς χώρους για περιθωριοποιημένους μαθητές. Ο νεότερος Christian Colon του Weinberg είπε ότι έκαναν συνεδρίες που δεν βασίζονταν στην ταυτότητα στο παρελθόν.  Ο Colon είπε ότι το να ηγούνται μιας συνεδρίας ενώ πάλευαν με τη δική τους ψυχική υγεία ήταν παρήγορο λόγω της αλληλεγγύης που βρήκαν. “Η τέταρτη εβδομάδα (του προγράμματος) είναι όπου οι μαθητές μιλούν για να ξεπεράσουν κάτι”, είπε ο Colon. “Μετά από εκείνη την εβδομάδα ή κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίας, οι άνθρωποι συνδέονται με έναν τρόπο που δεν ήταν συνδεδεμένοι πριν. Όλοι κατά κάποιο τρόπο συνειδητοποιούν ότι σε κάποιο επίπεδο ήταν στο ίδιο επίπεδο με το “Η ζωή είναι δύσκολη, η ψυχική υγεία δεν είναι απλή”.

Ο Μπένετ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως συντονιστής μαθητών για το πρόγραμμα, είπε ότι βρήκε αμοιβαία υποστήριξη μέσω του προγράμματος. Ως συντονιστής μαθητών, θέλει να συνεχίσει να πυροδοτεί συζητήσεις για την ευεξία και την ψυχική υγεία. “Ήταν ωραίο που γνωρίζαμε ότι σε κάποιο επίπεδο, μπορέσαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε αυτόν τον χώρο”, είπε ο Bennett. “Αν δεν το κάνεις πολύ ζεστό, δεν χρειάζεται να το προσποιηθείς. Μπορείτε να αναπτυχθείτε από αυτό, μπορείτε να μιλήσετε για αυτό, μπορείτε να βρείτε υποστήριξη”.

Έκτο έτος Ph.D. Η υποψήφια Grace Bellinger, μια σύμβουλος μαθητών, είπε ότι εντάχθηκε σε μια ομάδα το καλοκαίρι του 2020, όταν πάλευε να βρει μια αίσθηση κοινότητας. Τώρα έχει ηγηθεί τριών ομάδων ειδικά για μεταπτυχιακούς φοιτητές και είπε ότι επενδύοντας ένα μικρό χρονικό διάστημα για πέντε εβδομάδες απέφερε μερίσματα για την ευεξία της. “Νομίζω ότι ο προγραμματισμός με βοήθησε πραγματικά να αναπτύξω μια εργαλειοθήκη που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να δείξω τη δική μου ανθεκτικότητα”, είπε ο Bellinger. “Το πρόγραμμα πραγματικά εφιστά την προσοχή των συμμετεχόντων στο γεγονός ότι έχουν ήδη ανθεκτικότητα μέσα τους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοβουλίες για να εξαλειφθεί το στίγμα ψυχικής υγείας που σχετίζεται με τον διαβήτη

Η πεποίθηση ότι μπορείτε να βελτιώσετε την ψυχική σας ευεξία είναι καταλυτική

10 τρόποι που μπορείτε να απομακρύνετε το στρες!

Τα ταξίδια συμβάλλουν θετικά στην ψυχική υγεία των ατόμων με άνοια

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με την άνοδο της θερμοκρασίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Οικογένεια: Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη —είτε από τηλεόραση είτε από φορητή συσκευή— μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο προβάλλεται.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.

7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή μας είναι αναμενόμενες στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να εντοπιστούν στην κούραση, το σωματικό στρες και τις αλλαγές στον μεταβολισμό, οι ορμόνες είναι η κύρια αιτία των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπτώσεις της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία

Social media: Η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να καταλήξει να επιδεινώσει ψυχικά προβλήματα για άτομα με παθήσεις συμπεριφοράς ή ευπάθειες που προκαλούν εθισμό.