Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Η δύναμη της μετάνοιας στην καθημερινότητά μας

Η δύναμη της μετάνοιας στην καθημερινότητά μας

Το να αναγνωρίσουμε την ανθρώπινη αδυναμία μας, θα μας οδηγήσει μέσα από την ενδοσκόπηση να χτίσουμε μια δυνατή και ταυτόχρονα ευαίσθητη αντιμετώπιση των συμβάντων της ζωής. 

Η μετάνοια είναι μια δύναμη που μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας. Αναφέρεται στην μεταστροφή της  συμπεριφοράς μας και στην ανακάλυψη μιας άλλης πτυχής του εαυτού μας. Αποτελεί έναν πράκτορα μεταμόρφωσης που μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από γεγονότα που ζημίωσαν  καταλυτικά τη ζωή μας με το πέρασμα των χρόνων.

Αρχικά η  μετάνοια προϋποθέτει συνείδηση και αναγνώριση των λαθών μας. Απαιτεί προσωπική ανάλυση και εσωτερική αλλαγή, καθώς και πρόθεση να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Η μετάνοια οδηγεί σε μια νέα αρχή, είναι ένας τρόπος να θεσμοθετήσουμε την εσωτερική μας ειρήνη και να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν, μαθαίνοντας, όμως, από τα λάθη μας.

Η  δύναμη της μετάνοιας έγκειται στην ικανότητα της να αντλεί δύναμη από τα λάθη μας και να μας καθοδηγεί προς την υιοθέτηση μιας νέας και πιο ώριμης στάσης ζωής. Μας ωθεί να δεχθούμε την ευθύνη για τα λάθη μας και να ενεργοποιήσουμε τη δύναμη της αλλαγής στο εσωτερικό μας. Αυτό με τη σειρά του θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε εσωτερική  γαλήνη , ηρεμία και καθαρή συνείδηση.

 Το να αναγνωρίσουμε την ανθρώπινη αδυναμία  μας  , θα μας οδηγήσει, μέσα από την ενδοσκόπηση ,  να <<χτίσουμε>> μια δυνατή και ταυτόχρονα ευαίσθητη αντιμετώπιση των συμβάντων της ζωής.  Είναι ένας δυνατός τρόπος αναγέννησης και απελευθέρωσης από το φορτίο του παρελθόντος. Με τη μετάνοια ανοίγουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον και για μια πιο ενδυναμωμένη ψυχή. Είναι η δύναμη που μας επιτρέπει να ανακτήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία και να επιτύχουμε την αληθινή ευτυχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναπνοή Buteyko ή συνειδητή αναπνοή

Πώς να φροντίσουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να ξεφορτωθούμε το άγχος μας;

Λόγοι που οι γονείς πρέπει να έχουν ισορροπημένη ψυχική υγεία για να μεγαλώσουν υγιή παιδιά

Τα οφέλη των κατοικιδίων για την ψυχική μας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σωματική αδυναμία μπορεί να θέσει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη

«Η αξιολόγηση της αδυναμίας είναι μια σχετικά φθηνή και εύκολη διαδικασία», δήλωσε ο Scheinost, αναπληρωτής καθηγητής ακτινολογίας και βιοϊατρικής απεικόνισης και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης. «Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά είναι πιθανό η αδυναμία να αποτελέσει στόχο παρέμβασης».

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Έχει σημασία αν σας ακούν τα παιδιά σας;

Οικογένεια: Τα παιδιά που δεν φαίνεται να ακούν τους γονείς τους μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβολή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Close Icon