Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νεφρός χοίρου: Λειτουργεί σε εγκεφαλικά νεκρό άνδρα 6 εβδομάδες μετά τη μεταμόσχευση

Νεφρός χοίρου: Λειτουργεί σε εγκεφαλικά νεκρό άνδρα 6 εβδομάδες μετά τη μεταμόσχευση

Νεφρός χοίρου: Όλα τα σημάδια δείχνουν προς μια θετική κατεύθυνση με την ικανότητα του νεφρού να λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε ένας φυσιολογικός ανθρώπινος νεφρός.

Ένας νεφρός χοίρου εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά περισσότερες από έξι εβδομάδες αφότου οι χειρουργοί στο NYU Langone Health στη Νέα Υόρκη μεταμόσχευσαν το γενετικά τροποποιημένο όργανο στο σώμα ενός 57χρονου άνδρα, ο οποίος είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός. Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη περίοδο λειτουργίας ενός νεφρού χοίρου σε έναν άνθρωπο, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το νοσοκομείο.

Αφού «κηρύχθηκε νεκρός με νευρολογικά κριτήρια», ο άνδρας έλαβε υποστηρικτικά μέτρα για να διατηρήσει την καρδιά του να χτυπά, ανέφερε η ανακοίνωση. Η οικογένειά του συμφώνησε να δωρίσει το σώμα του επειδή τα όργανά του δεν ήταν κατάλληλα για μεταμόσχευση. «Όλα τα σημάδια δείχνουν προς μια θετική κατεύθυνση με την ικανότητα του νεφρού να λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε ένας φυσιολογικός ανθρώπινος νεφρός», δήλωσε ο Δρ. Philip Sommer, αναισθησιολόγος εντατικής θεραπείας και διευθυντής συστήματος για τη δωρεά οργάνων στο Ινστιτούτο Μεταμοσχεύσεων του NYU Langone. Η ελπίδα είναι ότι τα νεφρά των ζώων θα είναι μια μέρα βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για μεταμόσχευση σε ζωντανούς ανθρώπους.

“Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν λόγω της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων και πιστεύω ακράδαντα ότι η ξενομεταμόσχευση είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να αλλάξει αυτό”, ο Δρ Robert Montgomery, M.D., ο οποίος είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταμοσχεύσεων Langone του NYU και ηγήθηκε του NYU Langone. Η χειρουργική ομάδα υγείας, ανέφερε στο δελτίο τύπου. Η ομάδα του Μοντγκόμερι αφαίρεσε τα νεφρά του άνδρα στις 14 Ιουλίου και τα αντικατέστησε με το γενετικά τροποποιημένο νεφρό χοίρου για να διασφαλίσει ότι τα όργανα των ζώων εκτελούσαν τις αναμενόμενες λειτουργίες χωρίς βοήθεια.

«Από ό,τι βλέπουμε, αυτός ο νεφρός κάνει όλες τις δουλειές που θα έκανε ένας κανονικός ανθρώπινος νεφρός». Ενώ κρατούσε τον άνδρα στη ζωή σε αναπνευστήρα, το κλινικό προσωπικό εντατικής θεραπείας παρακολουθούσε την απόδοση του νεφρού χοίρου και λάμβανε εβδομαδιαίες βιοψίες. Τα επίπεδα κρεατινίνης του νεφρού, που είναι δείκτες λειτουργίας, ήταν στο βέλτιστο εύρος κατά τη διάρκεια της μελέτης. Οι βιοψίες δεν έδειξαν στοιχεία απόρριψης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μεταμόσχευση νεφρού χοίρου

«Από ό,τι βλέπουμε, αυτός ο νεφρός κάνει όλες τις δουλειές που θα έκανε ένας κανονικός ανθρώπινος νεφρός», είπε ο Sommers στο Fox News Digital. «Δεν χρειάστηκε να επέμβουμε για να διορθώσουμε τη λειτουργία του». Πρόσθεσε, «Μελετούμε την ικανότητά του να καθαρίζει και να μεταβολίζει ορισμένα φάρμακα κατά τη διάρκεια της μελέτης, και φαίνεται ότι κάνει και αυτή τη δουλειά πολύ καλά». Για να αποφευχθεί η «υπεροξεία απόρριψη» του νεφρού του χοίρου, οι χειρουργοί είπαν ότι «έκαναν νοκ άουτ» το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την ανοσολογική απόκριση του ανθρώπινου σώματος στην απόρριψη ενός ζωικού οργάνου.

Αυτή η απόρριψη συνήθως συμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά όταν ένα όργανο ζώου συνδέεται με ένα ανθρώπινο κυκλοφορικό σύστημα, εξήγησαν οι ερευνητές στην ανακοίνωση. Στο παρελθόν, ερευνητές που πραγματοποιούσαν γενετικά τροποποιημένες μεταμοσχεύσεις οργάνων χοίρου είχαν ενσωματώσει έως και 10 γενετικές τροποποιήσεις, αλλά αυτή η προσέγγιση αφορούσε μόνο ένα γονίδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειρουργός από τη Φιλαδέλφεια είναι πρωτοπόρος στη ρομποτική χειρουργική καρδιάς - Γιατί δεν τον ακολουθούν περισσότεροι;

Περικόπτονται τα χειρουργεία μαστεκτομών στον «Άγιο Σάββα»

Δώρο ζωής από 64χρονο στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου

10 διαδεδομένοι μύθοι για τη δωρεά οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο ανησυχητική μπορεί να είναι η νυχτερινή εφίδρωση;

Νυχτερινή εφίδρωση: Οι νυχτερινές εφιδρώσεις γίνονται ανησυχητικές όταν εμφανίζονται συχνά, διαταράσσουν τον ύπνο ή συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση

Πώς προστατεύουν την υγεία της μαμάς και του μωρού τα μούρα

Μούρα εγκυμοσύνη: Τα μούρα μορέας είναι ένας πολύτιμος θησαυρός για την υγεία, ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη. Αυτά τα μικρά φρούτα προσφέρουν πληθώρα ωφελειών που μπορούν να συμβάλουν στην καλή υγεία της μητέρας και του μωρού

50000 θέσεις εργασίας ανέργων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΥΠΑ: Όπως ανέφεραν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Σημάδια πως ο σύντροφος σας μπορεί να είναι Ναρκισσιστής

Ναρκισισμός σύντροφος: Ο εντοπισμός ενδείξεων ότι ο σύντροφός σας μπορεί να παλεύει με τον ναρκισσισμό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να πλοηγηθείτε πιο αποτελεσματικά στη δυναμική της σχέσης σας.

Πώς οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να βελτιώσουν την διάθεση μας;

Σεροτονίνη: Η ενίσχυση της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τη ρύθμιση της διάθεσης, μπορεί να υποστηριχθεί με τη συμπερίληψη συγκεκριμένων τροφών στη διατροφή σας.

Ερευνητές αναπτύσσουν νέα τεχνική για τη διάγνωση διαταραχών της σεξουαλικής ανάπτυξης

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τις συγκεκριμένες μοριακές αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα εξασθενημένο σχηματισμό όρχεων και σπερματογένεση.

Close Icon