ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός απόσταση: Αναθεώρηση της απόστασης για πρόληψη

Κορωνοϊός απόσταση: Αναθεώρηση της απόστασης για πρόληψη

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναθεώρησαν τον ορισμό της «στενής επαφής» σε ένα άτομο που έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό για να συμπεριλάβει πολλαπλές, σύντομες εκθέσεις που θα έχουν διάρκεια έως και 15 λεπτά εντός 24 ωρών.

Το πρακτορείο ανέφερε προηγουμένως ότι η στενή επαφή συνίστατο στο να βρίσκεται σε απόσταση έξι μέτρων από ένα μολυσματικό άτομο για 15 λεπτά κατ ‘ευθείαν. Η αλλαγή μπορεί να ωθήσει τα τμήματα υγείας να κάνουν εντοπισμό επαφών σε περιπτώσεις όπου μια έκθεση θα μπορούσε προηγουμένως να θεωρηθεί πολύ σύντομη, δήλωσε ο Δρ William Schaffner, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου Vanderbil.

Ο αστυνομικός βρισκόταν επανειλημμένα σε απόσταση έξι ποδιών μολυσμένων κρατουμένων για περίπου ένα λεπτό κάθε φορά, το οποίο τελικά πρόσθεσε έως και 17 λεπτά έκθεσης, σύμφωνα με έρευνα που περιελάμβανε βίντεο. Ενώ οι τρόφιμοι φορούσαν μάσκες υφασμάτων τις περισσότερες φορές, δεν φορούσαν μάσκες στην αίθουσα αναψυχής ή κατά τη διάρκεια μερικών σύντομων συναντήσεων στις πόρτες των κυττάρων. Ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό αλλά κατέληξε με συμπτώματα κοροναϊού μια εβδομάδα αργότερα. Η ενημέρωση του CDC ορίζει τώρα τη στενή επαφή ως: κάποιος που ήταν σε απόσταση 6 μέτρων από ένα μολυσμένο άτομο για ένα σωρευτικό σύνολο 15 λεπτών ή περισσότερο σε διάστημα 24 ωρών * από 2 ημέρες πριν από την έναρξη της ασθένειας (ή, για ασυμπτωματικούς ασθενείς, 2) ημέρες πριν από τη συλλογή δειγμάτων) έως τη στιγμή που ο ασθενής είναι απομονωμένος.

Αυτή είναι η  δεύτερη ενημέρωση που έκανε η εταιρεία τις τελευταίες εβδομάδες που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, με πρώτη την αντιμετώπιση της αερομεταφοράς. Στις 5 Οκτωβρίου, το πρακτορείο αναθεώρησε την καθοδήγησή του για τον ιό του κορωνοϊού για να αναγνωρίσει την πιθανότητα μόλυνσης μέσω σωματιδίων φορτωμένων από ιούς που παραμένουν στον αέρα σε κλειστές περιοχές με ανεπαρκή αερισμό. Η αναθεώρηση πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες αφότου το CDC εξέδωσε διόρθωση στον ιστότοπό του, αναφέροντας ότι ένα σχέδιο προτεινόμενων αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης για την αερομεταφερόμενη μετάδοση κοραναϊού, δημοσιεύτηκε κατά λάθος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης με τα επιδημιολογικά φορτία στην Ελλάδα

AstraZeneca: Τρίτη φάση της δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Tι είναι η ανοσία αγέλης και πώς επιτυγχάνεται

Μέτρο κατά του κορωνοίού μέσα στις σχολικές αίθουσες εκτός από τη μάσκα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την επιθετικότητα των ασθενών στα ψυχιατρικά ιδρύματα

Έρευνα: Η μελέτη συσχέτισε τις θερμοκρασίες με τη συμπεριφορά των ασθενών. Διαπιστώθηκε μια αύξηση κατά μέσο όρο 15% των περιστατικών επιθετικότητας τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό είναι το φυτό που βοηθά το ήπαρ να παραμένει υγιές

Έρευνα Ήπαρ: Ενώ η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται συχνά με προβλήματα στο ήπαρ, το 25% των προβλημάτων αυτών αφορά σε ανθρώπους με ιστορικό μικρής ή καθόλου κατανάλωσης αλκοόλ, γι’ αυτό και η ασθένειά τους είναι γνωστή ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος.

Γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική τουλάχιστον 150 – 300 λεπτά την εβδομάδα

Γυμναστική: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να ασχολούνται για τουλάχιστον 150-300 λεπτά την εβδομάδα με μια μέτρια έως έντονη αερόβια δραστηριότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς σας για τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα. Ωστόσο, οι λέξεις-κλειδιά στη συγκεκριμένη προτροπή του ΠΟΥ είναι οι "μέτρια έως έντονη".

Οι κίνδυνοι της θάλασσας – Τι πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι

Θάλασσα: Εάν έχεις ευαισθησία στα αφτιά, καλύτερα μην κάνεις βουτιές. Η ωτίτιδα που σχετίζεται με τη θάλασσα ή την πισίνα είναι συνήθως μια φλεγμονή του δέρματος του ακουστικού πόρου και παρατηρείται συχνά ύστερα από κολύμπι ή από την επαφή του αφτιού με το νερό. Για να αποφύγεις την εξωτερική ωτίτιδα, μετά το μπάνιο στη θάλασσα σκούπιζε καλά τα αφτιά σου με χαρτομάντιλο ή με την άκρη μιας καθαρής πετσέτας (όχι με την πετσέτα που σκουπίζεις το σώμα σου, γιατί μπορεί να έχει επάνω άμμο).