Ρεπορτάζ Υγείας

Αρκουμανέας Σκαϊ: Οι νέοι οδηγούν την επιδημία… Η επιδημία δεν συγχωρεί 

Αρκουμανέας Σκαϊ: Οι νέοι οδηγούν την επιδημία… Η επιδημία δεν συγχωρεί 

Αρκουμανέας Σκαϊ: Οι νέοι οδηγούν την επιδημία,η επιδημία δεν συγχωρεί. Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μίλησε στον ΣΚΑΙ. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

Σε περίπτωση που τα μέτρα δεν αποδώσουν ο κ. Αρκουμανές είπε: “Αν τα μέτρα δεν ήταν πετυχημένα θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση. Αυτή τη στιγμή όλος ο πλανήτης μπαίνει σε καθυστέρηση μέχρι να βγει το εμβόλιο. Όλες αυτές οι ενέργειες που έχουν γίνει έχουν καθυστερήσει την αύξηση. Ακριβώς γι’αυτό φαίνεται στον χάρτη τον Ευρωπαϊκό η πράσινη μία από τις καλύτερες χώρες επηδιομιολογικά, ακριβώς γι’αυτό δικαιώνονται τα μέτρα μέχρι τώρα, παρ’όλο που στην Ευρώπη έχουμε δει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία μικρή ένταση και στην χώρα μας αλλά αυτά τα προηγούμενα μέτρα που μας έφεραν μέχρι εδω είχαν μια σχετική επιτυχία. Δεχομάστε μία μικρή πίεση και πέρνουμε μεγαλύτερα μέτρα ώστε να αντέξουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο και να υπάρχει μία επιστροφή στην κανονικότητα”

“Δεν πρέπει κάποια περιοχή να περιμένει να πάει στο πορτοκαλί ή στο κόκκινο. Να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε τη μάσκα. Όλοι, σε όλη την χώρα πρέπει να προσέχουμε. Βλέπουμε τώρα στην Β. Ελλάδα, στην Κεντρική Μακεδονία η ενδιάμεση τιμή των κρουσμάτων να είναι 26 -27 έτη. Είναι πάρα πολλοί νέοι. Ή στο Β. Αιγαίο, αντίστοιχα τα κρούσματα στα 28 έτη. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι αυτή τη στιγμή οδηγούν την επιδημία. Πρέπει να προσέχουν. Μπορεί να μη νοσούν αλλά μπορεί να μεταφέρουν τον ιό σπίτι ή σε συγγενείς και πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα ανεξάρτητα αν είμαστε σε μία περιοχή που περιμένει. Έχουμε δει όπου έχει υπάρξει χαλάρωση η επιδημία δεν συγχωρεί  κι αμέσως έχουμε μία μεγάλη διασπορά. Ας προσέχουμε όλοι ανεξάρτητα από το μέρος που βρισκόμαστε.”

Το εμβόλιο και ο ΕΟΔΥ : “Υπάρχει σχεδιασμός πολύ συγκεκριμένος από το Υπ. Υγείας το οποίο θα αναλάβει όλο τον εμβολιασμό, το οποίο ελπίζουμε ότι θα είναι στο τέλος του χρόνου αρχές του επόμενου έτους. Γίνονται πολλές κλινικές μελέτες. Είναι αρκετές εταιρίες  (σ.σ για την δημιουργία εμβολίου),δεν θα ήθελα να πω… Οι οποίες φαίνεται ότι είναι σε ένα πολύ καλό στάδιο- κάποιες έχουν αρχίσει και την παραγωγή. Ελπίζουμε όλοι μας ότι αυτό θα πάει καλά μιλάμε μαζί τους και σίγουρα θα είναι ασφαλές το εμβόλιο, κοιτάμε και την αποτελεσματικότητα. Η Ε.Ε κάνει κλινικές μελέτες και συμφωνίες έτσι ώστε όλα τα κράτη να πάρουμε γρήγορα και μαζί το εμβόλιο.”

“Ο εμβολιασμός, νομίζω, θα γίνεται απο τα κέντρα υγείας κι από τα νοσοκομεία και ίσως να συμβάλλει και ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα στρέφεται στην χρήση πλάσματος για την αντιμετώπιση του Covid-19

Ψηφιακή εφαρμογή για σχολικά εμβόλια κυκλοφορεί στην Αγγλία

Κίνα: Διαβεβαιώνει για αποτελεσματικές δοκιμές αξιόπιστου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού

Ενδείξεις για καλύτερη προστασία κατά του κορωνοϊού όσων εμβολιάζονται για τη γρίπη

"Μαύρο" ρεκόρ με 121 θανάτους και 606 διασωληνωμένους -"Ανάσα" με 1.747 νέα κρούσματα

Σοκ από το "μαύρο" ρεκόρ θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει πως κατέληξαν ακόμα 121 συμπολίτες μας τις τελευταίες 24 ώρες. Την ίδια στιγμή σημειώθηκε μικρή υποχώρηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η πρώτη πετυχημένη αεροδιακομιδή από Καβάλα σε Αθήνα

ΕΚΑΒ: Η πρώτη πετυχημένη αεροδιακομιδή από Καβάλα σε Αθήνα ασθενών Covid-19 από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείων των Αθηνών. Συγκεκριμένα, τη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 19:50 εκδηλώθηκε αίτημα, από το ΓΝ Δράμας προς το γραφείο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, σχετικά με την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης αεροδιακομιδής τριών βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών με […]

Στάση Εργασίας του ΠΣΦ αρχές Δεκέμβρη

Στάση εργασίας (2/12): Αίτημα του ΠΣΦ η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και η χορήγηση στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Ο Π.Σ.Φ.  στην επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς επισημαίνει ότι: “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τον κορωνοϊό, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία συνειδητοποίησε τον βαθμό και την έκταση του επικίνδυνου […]

Σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας μπορεί να παραταθεί το lockdown

Βατόπουλος επαρχία: Κάποιες περιοχές ενδέχεται να παραμείνουν σε lockdown, δήλωσε φιλοξενούμενος στον Σκαϊ ο καθηγητής Μικροβιολογίας καθώς όπως είπε: “το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία” και δεν απέκλεισε την περίπτωση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, με κάποιες περιοχές να είναι σε lockdown και κάποιες άλλες όχι.  “Ο δείκτης Ro έχει αρχίσει να είναι κάτω […]