Επιστημονικά Νέα

Υπομελάγχρωση: Ποιες είναι οι αιτίες της δερματικής νόσου;

Υπομελάγχρωση: Ποιες είναι οι αιτίες της δερματικής νόσου;

Υπομελάγχρωση: . Η υπομελάγχρωση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των φυλών, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητή σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του φυσικού χρώματος του δέρματος και των λευκών κηλίδων.

Για να κατανοήσουμε την υπομελάγχρωση, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς το δέρμα παίρνει συνήθως το χρώμα του. Τα μελανοκύτταρα είναι χρωστικά κύτταρα που παράγουν μελανίνη. Η μελανίνη είναι η πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα, στα μαλλιά και στα μάτια τη χρωστική ή το χρώμα τους. Η ποσότητα της χρωστικής στο δέρμα συνήθως ποικίλλει ανάλογα με την έκθεση στον ήλιο και τη γενετική. Αλλά οι διαταραχές μελάγχρωσης μπορούν επίσης να επηρεάσουν το σκοτάδι ή το ανοιχτόχρωμο δέρμα. Η υπομελάγχρωση είναι η απώλεια της χρωστικής ή του χρώματος του δέρματος. Μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα ή να εντοπιστεί. Στην τοπική υπομελάγχρωση, μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές κηλίδες ή περιοχές στο δέρμα που φαίνονται λευκές. Το μέγεθος και το σχήμα των μπαλωμάτων μπορεί να ποικίλλει πολύ. Σε άτομα με υπομελάγχρωση, υπάρχει είτε μείωση των μελανοκυττάρων είτε της ίδιας της μελανίνης. Η μείωση του αμινοξέος τυροσίνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπομελάγχρωση. Τα μελανοκύτταρα χρησιμοποιούν τυροσίνη για να παράγουν μελανίνη. Η υπομελάγχρωση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των φυλών, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητή σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του φυσικού χρώματος του δέρματος και των λευκών κηλίδων.

Αιτίες

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες της υπομελάγχρωσης. Η κατάσταση αναπτύσσεται συνήθως ως αποτέλεσμα τραυματισμού ή τραύματος στο δέρμα.

  • Οι φουσκάλες, τα εγκαύματα και οι λοιμώξεις μπορούν όλα να βλάψουν το δέρμα και να οδηγήσουν σε υπομελάγχρωση.
  • Οι καλλυντικές θεραπείες δέρματος, όπως το χημικό πίλινγκ και το λέιζερ, μπορεί επίσης να προκαλέσουν υπομελάγχρωση εάν η διαδικασία δεν γίνει σωστά.
  • Ορισμένες χρόνιες παθήσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν υπομελάγχρωση. Σε περιπτώσεις όπου η υπομελάγχρωση οφείλεται σε χρόνια πάθηση, η πάθηση είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση.

Οι τύποι υπομελάγχρωσης περιλαμβάνουν:

  • Αλβινισμός: Ο αλμπινισμός θεωρείται μια σπάνια κληρονομική διαταραχή. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για τον Αλβινισμό και την Υπομελάγχρωση, περίπου 1 στους 20.000 ανθρώπους έχει κάποιο είδος αλβινισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αλβινισμός εμφανίζεται εξαιτίας ενός ελαττώματος στο γονίδιο που επηρεάζει την παραγωγή μελανίνης. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της μελανίνης. Δεδομένου ότι τα άτομα με αλβινισμό δεν μπορούν να παράγουν μελανίνη, έχουν έλλειψη μελάγχρωσης του δέρματος. Το δέρμα και τα μαλλιά τους φαίνονται λευκά και μπορεί να έχουν λιγότερη χρωστική ουσία στις ίριδες των ματιών τους.
  • Λεύκη: Η ακριβής αιτία της λεύκης δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται σε μια αυτοάνοση ασθένεια που καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη. Η λεύκη προκαλεί λείες, λευκές κηλίδες στο δέρμα, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν σε ολόκληρο το σώμα ή σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα χέρια ή το πρόσωπο. Εκτός από το δέρμα, λευκές κηλίδες μπορούν επίσης να αναπτυχθούν στο εσωτερικό του στόματος και στα μαλλιά.

  • Pityriasis alba: Η Pityriasis alba εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά με σκούρο δέρμα και περιλαμβάνει λευκές, ελαφρώς ανυψωμένες κηλίδες στο πρόσωπο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC προειδοποιεί για θανατηφόρο ξέσπασμα μηνιγγίτιδας στη Φλόριντα

Το φως στον ύπνο βλάπτει την υγεία σας

Ο καρκίνος του μαστού εξαπλώνεται τη νύχτα

Τα κρούσματα παιδικής ηπατίτιδας δεν υπερβαίνουν τα προ της πανδημίας covid επίπεδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.

Ουσιαστικός ο ρόλος του λίπους στην ανάπτυξη καρκινικού όγκου

Καρκίνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και του MIT αποκαλύπτουν γιατί τα καρκινικά κύτταρα συχνά αναγκάζονται να εισαγάγουν λίπος για να αναπτυχθούν. Το εύρημά τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του όγκου.

Εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει το Πάρκινσον

Νόσος του Πάρκινσον: Μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιέλου ανέπτυξε μια μέθοδο που εντοπίζει αξιόπιστα τις πρωτεϊνικές αλλαγές στο αίμα που είναι χαρακτηριστικές της νόσου του Πάρκινσον.

Ένα τεστ αίματος προβλέπει τον κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος: Υπολογίζεται ότι το ένα τέταρτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ πάσχει από μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD), μια περίσσεια λίπους στα ηπατικά κύτταρα που μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή και ηπατική βλάβη, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος. Eρευνητές από το UT Southwestern έχουν αναπτύξει μια απλή εξέταση αίματος για να προβλέψουν ποιοι ασθενείς με NAFLD είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του ήπατος.