Πολιτική Υγείας

Μηνιγγίτιδα: Το CDC προειδοποιεί για θανατηφόρο ξέσπασμα στη Φλόριντα

Μηνιγγίτιδα: Το CDC προειδοποιεί για θανατηφόρο ξέσπασμα στη Φλόριντα

Μηνιγγίτιδα: Ένα από τα χειρότερα κύματα μηνιγγίτιδας στην ιστορία των ΗΠΑ ώθησε τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας να παροτρύνουν τους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες που ζουν στη Φλόριντα ή σχεδιάζουν να επισκεφθούν την πολιτεία να εμβολιαστούν αμέσως.

Είκοσι τέσσερις περιπτώσεις μηνιγγίτιδας (μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος) και επτά θάνατοι μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών βρίσκονται υπό έρευνα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Φλόριντα. «Ο εμβολιασμός κατά της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης αυτής της σοβαρής ασθένειας, η οποία μπορεί γρήγορα να γίνει θανατηφόρα», δήλωσε ο Δρ Χοσέ Ρομέρο, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νόσων. «Λόγω της επιδημίας στη Φλόριντα και του αριθμού των εκδηλώσεων Pride που πραγματοποιούνται σε όλη την πολιτεία τις επόμενες εβδομάδες, είναι σημαντικό οι γκέι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες που ζουν στη Φλόριντα να εμβολιάζονται και όσοι ταξιδεύουν στη Φλόριντα να μιλήσουν στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να λάβουν MenACWY». Το MenACWY είναι συντομογραφία του αντι-μηνιγγιτιδοκοκκικού εμβολίου.

 

Το CDC τονίζει επίσης τη σημασία του τακτικού εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας για άτομα με HIV. Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε. Περιλαμβάνει λοιμώξεις της επένδυσης του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού (μηνιγγίτιδα) και της κυκλοφορίας του αίματος και ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη προστασία από τη νόσο. “Για να μάθετε πού να κάνετε το εμβόλιο, καλέστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, το φαρμακείο, το κοινοτικό κέντρο υγείας ή το τοπικό τμήμα υγείας”, προτείνει το CDC. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, οποιοσδήποτε στη Φλόριντα μπορεί να λάβει ένα δωρεάν εμβόλιο MenACWY σε οποιοδήποτε τμήμα υγείας της κομητείας. “Εάν έχετε συμπτώματα μηνιγγίτιδας, είναι σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια”, προειδοποιούν οι ειδικοί στις ΗΠΑ. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά. Περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, δυσκαμψία του αυχένα, ναυτία/έμετο ή σκούρο μοβ εξάνθημα. Μπορεί αρχικά να εμφανιστούν ως ασθένεια που μοιάζει με γρίπη, αλλά συνήθως επιδεινώνονται πολύ γρήγορα.

Τα βακτήρια που προκαλούν την ασθένεια διαδίδονται μέσω των εκκρίσεων του αναπνευστικού και το σάλιο. Τυπικά, η εξάπλωση των βακτηρίων απαιτεί στενή ή παρατεταμένη επαφή, όπως φιλί ή εγγύτητα με ένα μολυσμένο άτομο που βήχει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ας μην ξεχνάμε τα παιδικά εμβόλια – Ιδιαίτερη προσοχή στον εμβολιασμό έναντι της μηνιγγίτιδας Β

Μηνιγγιτιδοκοκκική Νόσο τύπου Β: Παγκόσμια Εκστρατεία Ενημέρωσης ξεκινά στην Ελλάδα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Μηνιγγίτιδα Β 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Το δικαίωμα των Αμερικανών στην ιδιωτική ζωή προέρχεται από πολλά μέρη του Συντάγματος, αλλά εξελίχθηκε από το δικαίωμα πρόσβασης στην αντισύλληψη.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».