Επιστημονικά Νέα

Θυρεοειδής αδένας: Επηρεάζει τις νοσηλείες & τις πιθανότητες επανεισαγωγής ασθενών

Θυρεοειδής αδένας: Επηρεάζει τις νοσηλείες & τις πιθανότητες επανεισαγωγής ασθενών

Θυρεοειδής αδένας: Τα άτομα με υποθυρεοειδισμό που υποβάλλονται σε υποθεραπεία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο και υψηλότερα ποσοστά επανανοσηλείας, προειδοποιεί μια νέα μελέτη.

Σε άτομα με υποθυρεοειδισμό, ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη. Μόνο στις ΗΠΑ εκατομμύρια ασθενείς λαμβάνουν φάρμακα υποκατάστασης των θυρεοειδικών ορμονών. Ωστόσο, η θεραπεία μπορεί να είναι δύσκολη και οι ασθενείς μπορεί να υποβληθούν σε υποθεραπεία ή υπερβολική θεραπεία, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism και θα παρουσιαστεί στην ετήσια συνάντηση της Endocrine Society στην Ατλάντα, στις 11 και 12 Ιουνίου.

«Διαπιστώσαμε ότι οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε υποθεραπεία με θυρεοειδική ορμόνη, ακόμη και εβδομάδες ή μήνες πριν από την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, είχαν χειρότερα αποτελέσματα από εκείνους χωρίς υποθυρεοειδισμό», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Matthew Ettleson, από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, σε σχετική ανακοίνωση της Ενδοκρινικής Εταιρείας. «Αυτό δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Στη μελέτη, η ομάδα του ανέλυσε δεδομένα από σχεδόν 43.500 νοσηλευόμενους ασθενείς στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 8.800 με υποθυρεοειδισμό. Οι ασθενείς ομαδοποιήθηκαν με βάση τα επίπεδα της ορμόνης διέγερσης του θυρεοειδούς (TSH), με τα χαμηλά επίπεδα TSH να υποδηλώνουν υπερθεραπεία και τα υψηλά επίπεδα να υποδεικνύουν υποθεραπεία.

Σε σύγκριση με τους ασθενείς χωρίς υποθυρεοειδισμό, εκείνοι με υψηλό επίπεδο TSH πριν από τη νοσηλεία παρέμειναν στο νοσοκομείο 1,2 ημέρες περισσότερο και είχαν 49% υψηλότερο κίνδυνο επιστροφής εντός 30 ημερών και 43% υψηλότερο ποσοστό επανεισδοχής εντός 90 ημερών, έδειξαν τα ευρήματα.

Οι ασθενείς με φυσιολογικό επίπεδο TSH πριν από τη νοσηλεία είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου στο νοσοκομείο και χαμηλότερο ποσοστό επανεισδοχής εντός των επόμενων 90 ημερών.

«Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι όταν η θεραπεία του υποθυρεοειδισμού δεν γίνεται με τον βέλτιστο τρόπο, αυτό σχετίζεται με δεινότερα νοσοκομειακά αποτελέσματα», είπε ο Ettleson. «Είναι σημαντικό τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς να γνωρίζουν ότι η διατήρηση της βέλτιστης αντικατάστασης θυρεοειδικών ορμονών είναι σημαντική για την ελαχιστοποίηση της διάρκειας παραμονής στο νοσοκομείο και της επανεισδοχής σε αυτό», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψωριασική αρθρίτιδα και νόσος του θυρεοειδούς συχνά εμφανίζονται μαζί

Ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για κάθε γυναίκα;

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να είναι η αιτία χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας

Η λειτουργία του θυρεοειδή αδένα επηρεάζει πολύ την καρδιά

Έξι απροσδόκητα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Αυτισμός: Οι κοινωνικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον αυτισμό μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορές που γίνονται εμφανείς μόνο σε σενάρια υψηλής πίεσης και ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Τα ευρήματα αμφισβητούν την πεποίθηση ότι τα άτομα με αυτισμό δεν μπορούν να διαβάσουν επαρκώς τις συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου.

Νέος ρόλος για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στη λειτουργία και τη βλάβη των νευρώνων

Νευροεπιστήμη: Η κατάρρευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού συνοδεύει πολλές νευρολογικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και νευροεκφυλιστικών ασθενειών της γήρανσης, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Αυτή η βάση για αυτό είναι ότι στοχεύοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια οπτικής επεξεργασίας, οι ασκήσεις βελτιώνουν την πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσαρμόσει γρήγορα την κίνηση του σώματος για να αποτρέψει τις πτώσεις.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.