Αυτοφροντίδα

Προληπτικός Έλεγχος: Ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για κάθε γυναίκα;

Προληπτικός Έλεγχος: Ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για κάθε γυναίκα;

Προληπτικός Έλεγχος: Το σώμα των γυναικών αλλάζει περισσότερο με την ηλικία. Και με τον καιρό, φαίνεται να υπάρχει μια αδυναμία. Η γήρανση αυξάνει τον κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας. Διαβάστε εδώ ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνουν οι γυναίκες.

Οι γυναίκες συχνά αγνοούν τα σωματικά τους προβλήματα, αν και αργότερα γίνονται σοβαρά. Αλλά κάθε γυναίκα πρέπει να προσέχει την υγεία της. Στην πραγματικότητα, το σώμα των γυναικών αλλάζει περισσότερο με την ηλικία. Και με τον καιρό, φαίνεται να υπάρχει μια αδυναμία. Ταυτόχρονα, η παραγωγικότητα των γυναικών (θέμα γυναικείας υγείας) αρχίζει να επηρεάζεται με την ηλικία. Ναι, και σε μια τέτοια κατάσταση, οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν κάποιες εξετάσεις υγείας με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, η γήρανση αυξάνει τον κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας και σήμερα θα σας πούμε ποιες έρευνες πρέπει να κάνουν οι γυναίκες.

Απαραίτητες εξετάσεις

  • Τεστ Παπανικολάου: Το τεστ Παπανικολάου είναι μια διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για την ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Πρόκειται για μια εξέταση που γίνεται κυρίως για την παρουσία καρκινικών ή προκαρκινικών κυττάρων στον τράχηλο της μήτρας.
  • Πυελικό τεστ: Το πυελικό τεστ εκτελεί φυσική εξέταση του κόλπου, του τραχήλου της μήτρας, της ουροδόχου κύστης, της μήτρας, της σάλπιγγας, της ωοθήκης και του ορθού των γυναικών. Ναι, και πρώτα εξετάζει το εξωτερικό του κόλπου και μετά εξετάζονται τα υπόλοιπα όργανα αργότερα. Στην πραγματικότητα γίνεται για τον έλεγχο των συμπτωμάτων ασθενειών στα όργανα της γυναίκας.
  • Μαστογραφία: Η μαστογραφία είναι μια ακτινογραφία, η οποία γίνεται για την εξέταση του μαστού της γυναίκας. Ναι και αυτή η έρευνα δείχνει ότι για τον καρκίνο του μαστού. Όχι μόνο αυτό, αλλά αυτή η έρευνα δίνει μια έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτό το τεστ εάν έχουν προβλήματα με το στήθος τους.
  • Τεστ λειτουργίας θυρεοειδούς: Συνήθως πρέπει να γίνεται έλεγχος λειτουργίας του θυρεοειδούς και αυτή η εξέταση δείχνει εάν ο θυρεοειδής αδένας στο σώμα λειτουργεί σωστά ή όχι. Υπάρχουν πολλές διεργασίες στο σώμα, όπως η παραγωγή ενέργειας και ο μεταβολισμός Η σωστή λειτουργία αυτών των αδένων είναι σημαντική.

  • Δοκιμή λιπιδικού πάνελ: Τα προφίλ λιπιδίων χρησιμοποιούνται ειδικά για τον εντοπισμό του κινδύνου καρδιακής νόσου. Ναι και αυτό το τεστ περιλαμβάνει συνδυασμό αιματολογικών εξετάσεων συγκεκριμένα και με τη βοήθεια αυτού μετριέται το επίπεδο 4 τύπων λιπιδίων στο αίμα μας.
  • Τεστ αρτηριακής πίεσης:Γίνεται δοκιμή αρτηριακής πίεσης για να το ελέγξετε. Σε μια τέτοια κατάσταση, εάν υπάρχει αδυναμία, ζάλη ή νευρικότητα με οποιονδήποτε τρόπο, αυτές οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν και η υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να έχει κάποια επίδραση στο σώμα του ατόμου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σταματήστε να τιμωρείτε το σώμα σας πιέζοντάς το υπερβολικά

Αγκαλιάστε τον εαυτό σας ακόμα κι όταν γίνεστε μαμά

5 Tips για δυνατά νύχια

Natalie Portman: Ακολούθησε τα tips αυτοφροντίδας της Natalie Portman και δεν θα χάσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.