Επιστημονικά Νέα

Τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»

Τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για τρίτη συνεχή χρονιά θα απονείμει τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί», την Δευτέρα 8 Απριλίου ,αναδεικνύοντας το έργο αφανών ηρώων της καθημερινής ζωής, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο.

Συγκεκριμένα, το «Μαζί για το Παιδί» στρέφει τους προβολείς σε εθελοντές που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή. Βραβεύει αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό έργο για τους συνανθρώπους τους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Με το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» – «Έργο Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες επέδειξαν πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» – «Έργο Ζωής» απονέμεται φέτος στον Φίλιππο Ολυμπίτη, μόνιμο κάτοικο Καλύμνου, που από το 1996 αφιέρωσε τη ζωή του στην ίδρυση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ο Άγ. Παντελεήμων» (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), με σκοπό να συμβάλλει, σε μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, δεδομένης της έλλειψης αντίστοιχων υποδομών στο νησί.

Με το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» – «Μάθημα Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που κατά την ίδια λογική, υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» «Μάθημα Ζωής» απονέμεται στον κύριο Παναγιώτη Μιχαήλ από την Κύπρο, που βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπος με τον καρκίνο και αφού κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του, ίδρυσε το 2007 την Κοινωφελή Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου με τον τίτλο «Μείνε Δυνατός» (Be Strong), με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη όλων όσων εμπλέκονται με αυτόν.

Στα πλαίσια της τελετής των βραβείων, η Ένωση θα τιμήσει τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Η τελετή των βραβείων θα λάβει χώρα, τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013, στις 18:00μ.μ. στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη).

Τα βραβεία θα απονείμει η Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ και την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξάνονται τα επίπεδα κατάθλιψης σε ασθενείς με καρκίνο προστάτη

Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρότερη επιπλοκή της COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι στάσεις μας απέναντι στη γήρανση, μπορεί να επηρεάσουν το πώς μεγαλώνουμε

Γήρανση: Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το σώμα και το μυαλό τους θα τους προδώσει με την πάροδο των χρόνων μπορεί να δημιουργούν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη.

Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την αρχή της πανδημίας ξεκίνησε μία προσπάθεια ενημέρωσης του ιατρικού κόσμου αλλά και του κοινού της χώρας, για θέματα που σχετίζονται με τη βαθύτερη γνώση της βιολογίας της νόσου COVID-19 και την αντιμετώπισή της.