Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός Μακροχρόνιες Επιπλοκές: Το ένα τρίτο των ασθενών επιστρέφει στο νοσκομείο

Κορωνοϊός Μακροχρόνιες Επιπλοκές: Το ένα τρίτο των ασθενών επιστρέφει στο νοσκομείο

Κορωνοϊός Μακροχρόνιες Επιπλοκές: Οι ευκολότερες περιπτώσεις COVID-19 συνήθως περνούν μέσα σε μερικές εβδομάδες. Μια νέα μελέτη με επικεφαλής τους ερευνητές του UCL διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα νοσοκομεία μετά την ανάρρωση από το COVID-19 επιστρέφουν μέσα σε 140 ημέρες λόγω προβλημάτων σε πολλά όργανα.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα περισσότερα άτομα με COVID-19 δεν γίνονται δεκτά σε νοσοκομείο. Γίνονται καλύτερα μόνοι τους στο σπίτι. Μόνο πιο δύσκολες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται σε νοσοκομεία. Γνωρίζετε ήδη ότι ορισμένα από αυτά τα περιστατικά καταλήγουν στο θάνατο του ασθενούς. Όμως όχι πολλά – οι περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν από νοσοκομεία και μπορούν να συνεχίσουν την ανάρρωσή τους στο σπίτι.

Οι επιστήμονες εξέτασαν σχεδόν 50.000 άτομα που είχαν βγει από το νοσοκομείο μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου με παρόμοια προσωπικά χαρακτηριστικά και ιατρικό ιστορικό, αυτά τα άτομα είχαν υψηλότερα ποσοστά αναπνευστικής νόσου, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη. Στην πραγματικότητα, όταν οι επιστήμονες παρακολούθησαν αυτούς τους ασθενείς σε 140 ημέρες, διαπίστωσαν ότι σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς επανήλθε στο νοσοκομείο (14.060 από 47.780) και 5.875 πέθαναν.

Αυτές είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της οξείας COVID-19. Αυτή η ιογενής λοίμωξη μπορεί να βλάψει πολλά όργανα και πρέπει να καταλάβετε ότι τα άτομα που εισήχθησαν στα νοσοκομεία δεν είχαν ήδη την καλύτερη κατάσταση λόγω αυτής της ασθένειας. Αλλά πρέπει πραγματικά να καταλάβετε αυτούς τους αριθμούς – το ένα τρίτο των ατόμων που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη μελέτη έπρεπε να επιστρέψουν στο νοσοκομείο και ένας στους δέκα πέθανε. Αυτοί είναι εξαιρετικά ανησυχητικοί αριθμοί, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τους φόβους των επιστημόνων ότι το πρόβλημα COVID-19 θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτήν την πανδημία, επειδή πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μακροχρόνιες επιπτώσεις για εβδομάδες και μήνες αφού τελικά βλέπουν αρνητικά τεστ.

Ο Kamlesh Khunti, συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Απαιτείται επείγουσα έρευνα για την κατανόηση των παραγόντων κινδύνου για το σύνδρομο μετά το Covid, έτσι ώστε η θεραπεία να μπορεί να στοχευθεί καλύτερα σε πληθυσμούς σε κίνδυνο». Ανησυχητικά, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα ποσοστά ασθενειών ήταν μεγαλύτερα για άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Οι περισσότερες καταστάσεις σχετίζονται με αναπνευστικά συστήματα, αλλά υπήρχαν επίσης πολλά ζητήματα με τα καρδιαγγειακά συστήματα των ασθενών, τους μεταβολικούς ρυθμούς και τα νεφρά.

Η COVID-19 είναι μια ιογενής αναπνευστική λοίμωξη, που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2. Προήλθε από την Κίνα και άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2019. Τώρα έχουμε εμβόλια και ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορέσουμε τελικά να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Ωστόσο, για πολλούς πρώην ασθενείς με COVID-19, η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η ανάρρωση είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία και ορισμένα αποτελέσματα μπορεί να είναι δια βίου. Είναι σημαντικό να τα κατανοήσουμε, γι ‘αυτό οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να μελετούν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις COVID-19.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός: Απαντήσεις σε ερωτήματα για τον ιό που άλλαξε τη ζωή μας

Νέα μελέτη για το συσχετισμό κορωνοϊού - καρδιοπάθειας

Ζωή υψηλής ποιότητας απολαμβάνουν σήμερα οι ασθενείς με διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δύο στους 100 ασθενείς Covid-19 σε ΜΕΘ παθαίνουν εγκεφαλικό

Το 2% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου, δηλαδή οι δύο στους 100, παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την παραμονή τους σε αυτήν, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε επίσης να απαιτεί τρίτη δόση του εμβολίου της Phizer εντόςενός έτους λέει ο Albert Bourla

"Κανένα από τα 400 εμβολιασμένα δεν μολύνθηκε, πολύ καλά νέα", δήλωσε ο Μπουρλά. Με βάση τα στοιχεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι υπήρχε ανάγκη για επανεμβολιασμό μεταξύ έξι και 12 μηνών, καθώς επίσης και ένας ετήσιος επανεμβολιασμός. Ωστόσο, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί, είπε ο Μπούρλα.

Βάση για πολλά εμβόλια covid-19 oι αδενοϊοί

Δεν υπάρχουν δημόσια διαθέσιμα εμβόλια που προστατεύουν από τη μόλυνση από αδενοϊό, αν και ένα υπάρχον εμβόλιο μερικές φορές δίνεται σε στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC

Σε καινοτόμες θεραπείες σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να μειώσουν ή να αντιστρέψουν βλάβες από καρδιακή προσβολή οδηγούται οι επιστήμονες

Εάν μελλοντικές μελέτες δείχνουν πώς η πλαστικότητα του μυοκαρδίου εμποδίζεται και επανενεργοποιείται στον άνθρωπο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καινοτόμες θεραπείες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν ή να αντιστρέψουν τη βλάβη λόγω καρδιακής προσβολής. Αυτή η ανακάλυψη έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων.

Ερευνητές μελετούν διάσημη μαύρη τρύπα για να εξελίξουν τη Θεωρία της Σχετικότητας

Μαύρη τρύπα: Διεθνής ερευνητική ομάδα έστρεψε 19 διαστημικά και ισχυρά επίγεια τηλεσκόπια στη συγκεκριμένη μαύρη τρύπα για να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.