Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός Επιπλοκές: Προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη

Κορωνοϊός Επιπλοκές: Προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη

Κορωνοϊός Επιπλοκές: Στο Νοσοκομείο Nanavati στο Juhu της Ινδίας, έξι ηλικιωμένοι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία με λοίμωξη της σπονδυλικής στήλης τέσσερις εβδομάδες αφού είχαν νοσήσει με COVID.

Ενώ το σύνδρομο μετά τον Covid είναι μια γνωστή κατάσταση στην οποία ορισμένοι ασθενείς συνεχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα τύπου Covid για μήνες, οι γιατροί της πόλης έχουν παρατηρήσει τώρα μια εξουθενωτική λοίμωξη της σπονδυλικής στήλης σε ορισμένους ηλικιωμένους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν για τον ιικό πυρετό.

Στο Νοσοκομείο Nanavati στο Juhu, έξι ηλικιωμένοι ασθενείς με λοίμωξη της σπονδυλικής στήλης ή απόστημα υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε τέσσερις εβδομάδες. «Χρειάζονταν νοσηλεία για εβδομάδες κατά τη διάρκεια της μόλυνσης Covid-19», δήλωσε ο χειρουργός σπονδυλικής στήλης Δρ Mihir Bapat. Η μόλυνση ήταν τόσο σοβαρή που χρειάστηκαν πέντε χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη και βαριά αντιβιοτικά. «Θα χρειαστούν τρεις μήνες για να κινηθούν κανονικά», δήλωσε ο Δρ Μπαπάτ.

Για τον κάτοικο του Vasai, Renold Sirwel, οι ιατρικοί λογαριασμοί από τότε που έπαθε Covid τον Σεπτέμβριο ήταν πάνω από 15 εκατομμύρια Rs. Ο 68χρονος είχε τέσσερις νοσηλείες, μια χειρουργική επέμβαση σπονδυλικής στήλης και μια νοσοκόμα να γυρίζει στο σπίτι τρεις φορές την ημέρα για να χορηγήσει IV αντιβιοτικά που κοστίζουν 7.000 Rs καθημερινά.

«Ο πατέρας μου δεν αρρώστησε ποτέ και περπατούσε 10 χιλιόμετρα καθημερινά μέχρι να πάθει τον Κόβιντ», είπε ο γιος του Βινίτ. Εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο για 10 ημέρες και έλαβε remdesivir για θεραπεία. Μέσα σε λίγες μέρες από την επιστροφή του στο σπίτι, μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο με βασανιστικό πόνο στην πλάτη. Τους επόμενους δύο μήνες, επισκέφθηκε τους γιατρούς καθώς ο πόνος του επιδεινώθηκε και άρχισε τη θεραπεία για τη φυματίωση της σπονδυλικής στήλης.

Παραπέμφθηκε στον Δρ Bapat και μια βιοψία της σπονδυλικής στήλης έδειξε αρνητικά κατά gram βακτήρια που βρέθηκαν μόνο σε νοσοκομειακές ΜΕΘ. Ο Sirwel, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση σπονδυλικής στήλης στο Ναναβάτι στις 7 Δεκεμβρίου και πήρε εξιτήριο δύο εβδομάδες αργότερα, πρέπει να λάβει αντιβιοτικά όπως κολιστίνη και τιγεκυκλίνη για τρεις εβδομάδες.

Ενώ οι Sirwels αναρωτιούνται τι οδήγησε στη λοίμωξη της σπονδυλικής στήλης, οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν είναι λοίμωξη που σχετίζεται με το Covid. «Είναι πιθανό να σχετίζεται με χαμηλή ανοσία που έχουν οι ασθενείς Covid», δήλωσε ο Δρ Bapat.

Ένας άλλος χειρουργός της σπονδυλικής στήλης, ο Δρ Samir Dalvie από το νοσοκομείο Hinduja, Mahim, είδε επίσης περιπτώσεις αποστημάτων της σπονδυλικής στήλης σε ασθενείς που ανάρρωσαν από το Covid «Το Covid επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά μολύνσεις που θα μπορούσαν να ήταν λανθάνουσες και να ξεσπάσουν», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί να υπάρξει υπέρ-ανοσία έναντι του SARS-CoV-2

Πρεμιέρα εμβολιασμού και με τον καθηγητή Τσιόδρα

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μεγάλη συμμετοχή είχε η διαδικτυακή ημερίδα για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερα παιδιά με κακή υγεία παγκοσμίως

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινή σωματική δραστηριότητα για να χτίσουν και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Αλλαγές στην περίοδο μετά τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Covid19: Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διεξάγει μια μεγάλη μελέτη σε περισσότερες από 60.000 γυναίκες ηλικίας 12-80 ετών στη Νορβηγία για να διερευνήσει οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και των διαφορετικών τύπων αλλαγών της περιόδου.

Πώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής επηρεάζουν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

Αντίσταση στην ινσουλίνη: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα η διατροφή, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην πρόληψη, τη θεραπεία και ακόμη και την αναστροφή του διαβήτη τύπου 2.

Μελέτη νευροαπεικόνισης αποκαλύπτει διαφορές που σχετίζονται με την κόπωση ανά ηλικία και φύλο

Μελέτη νευροαπεικόνισης: Για να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ ηλικίας και κόπωσης, οι ερευνητές του Ιδρύματος Kessler πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη χρησιμοποιώντας δεδομένα νευροαπεικόνισης και αυτοαναφοράς.

Παίζει ρόλο ο δείκτης μάζας σώματος για την ενέργειά μας;

ΔΜΣ: Παρόλο που οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι είχαν χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας, οι δείκτες υγείας της καρδιάς τους, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ήταν πολύ καλοί.

Πώς συνδέεται το σύνδρομο Prader-Willi με τις διαταραχές του ύπνου;

Σύνδρομο Prader-Willi: Προκαλείται από την απώλεια ή την εξασθένηση των πατρικών γονιδίων στο χρωμόσωμα 15 και χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αναπτυξιακές, ενδοκρινικές (ορμονικές) και μεταβολικές βλάβες.