Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός Επιπλοκές Μακροπρόσθεσμες: Πρόβλημα σε πνευμόνια, καρδιά, νεφρά

Κορωνοϊός Επιπλοκές Μακροπρόσθεσμες: Πρόβλημα σε πνευμόνια, καρδιά, νεφρά

Κορωνοϊός Επιπλοκές Μακροπρόσθεσμες: Μια μεγάλη μελέτη ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσβλήθηκαν από το Covid-19 επιβεβαιώνει πολλές επιπλοκές της νόσου.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Canadian Medical Association Journal, και καθώς σημειώνει ο συγγραφέας Δρ William Murk, Jacobs School of Medicine & Biological Sciences, University at Buffalo “η κατανόηση του πλήρους φάσματος των σχετικών παθήσεων μπορεί να βοηθήσει στην πρόγνωση, να καθοδηγήσει τις αποφάσεις θεραπείας και να ενημερώσει καλύτερα τους ασθενείς σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους και την ποικιλία των επιπλοκών του Covid-19”.

Χρησιμοποιώντας ανώνυμους ιατρικούς ισχυρισμούς εξωτερικών ασθενών και εσωτερικών ασθενών από μια βάση δεδομένων υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ερευνητές εντόπισαν 70.288 ασθενείς που είχαν μια επίσκεψη υγείας που σχετίζεται με το Covid-19 μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 30ής Απριλίου 2020. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο, και περίπου το 5% εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η μέση ηλικία ήταν 65 χρόνια και το 55,8% ήταν γυναίκες. Οι συγγραφείς εξέτασαν όλους τους πιθανούς διαγνωστικούς κωδικούς και εντόπισαν αυτούς που αυξήθηκαν στη συχνότητα μετά την έναρξη του Covid-19.

Οι πιο συχνές επιπλοκές που σχετίζονται με το Covid-19 ήταν πνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και σήψη ή συστηματική φλεγμονή, σύμφωνα με άλλες μελέτες. Ο απόλυτος κίνδυνος κάποιου ατόμου με Covid-19 να έχει αυτές τις σοβαρές καταστάσεις ήταν 27,6% για πνευμονία, 22,6% για αναπνευστική ανεπάρκεια, 11,8% για νεφρική ανεπάρκεια και 10,4% για σήψη ή συστηματική φλεγμονή. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης συσχετίσεις με μια σειρά από άλλες πνευμονικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως διαταραχές πήξης του αίματος και φλεγμονή της καρδιάς, αν και ο κίνδυνος αυτών ήταν σχετικά χαμηλός. Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα άλλων μελετών, ο Covid-19 δεν φάνηκε να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός διαβήτης: Dr Ιωάννης Ηλίας – μπορεί να προκληθεί αιφνιδίως;

Έρευνα για την επίδραση του κοροναϊού στον εγκέφαλο

Κρούσμα λοίμωξης από το νέο κορονοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο αποτελεσματική την αυγή, διαπιστώνει μελέτη

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να επιβεβαιώσουν και να βελτιώσουν αυτά τα πρώτα ευρήματα μέσω κλινικών μελετών. Ωστόσο, η ίδια η ιδέα ότι μια θεραπεία μπορεί να γίνει πιο ισχυρή ανάλογα με την ώρα της ημέρας ανοίγει κάποιες εκπληκτικές δυνατότητες.

Πώς επηρεάζεται ο σίδηρος από την ηλικία;

Σίδηρος: Η κατανόηση του τοπίου της γονιδιακής έκφρασης κατά τη διάρκεια της συσσώρευσης σιδήρου που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να μας βοηθήσει να αποσαφηνίσουμε τις μοριακές οδούς και τις πιθανές προληπτικές στρατηγικές κατά των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πώς σχετίζεται το αλκοόλ με την άνοια;

Άνοια: Τις τελευταίες δεκαετίες, ο εκτιμώμενος παγκόσμιος επιπολασμός της άνοιας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, από 20,2 εκατομμύρια το 1990 σε 57,4 εκατομμύρια το 2019.

Η σοβαρή COVID-19 σχετίζεται με μοριακές υπογραφές γήρανσης στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν τα δείγματα εγκεφάλου από τους ασθενείς με COVID-19 που ελήφθησαν για μια άλλη ομάδα ανθρώπων που είχαν πεθάνει από άλλες αιτίες, μερικοί από τους οποίους ήταν σχετικά νέοι και μερικοί από τους οποίους ήταν άνω των 71 ετών.

Πώς διατηρήθηκε η πρόληψη του HIV κατά τη διάρκεια της πανδημίας

HIV: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.471.614 τεστ HIV, σε 190.955 άτομα συνταγογραφήθηκε προφύλαξη από την προέκθεση (PrEP) και 8.438 άτομα έλαβαν διάγνωση μόλυνσης από τον ιό HIV κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.