Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ: Συνέδριο με στόχο τη σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση για τα ρευματικά νοσήματα.

ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ: Συνέδριο με στόχο τη σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση για τα ρευματικά νοσήματα.

Στη συνεδρία της τελευταίας ημέρας, νέοι εκπαιδευόμενοι θα παρουσιάσουν διδακτικά περιστατικά από Ρευματολογικές Κλινικές και Τμήματα όλης της χώρας, με σχολιασμό από τον αντίστοιχο εκπαιδευτή, για να ακολουθήσει η εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση πάνω στην διαφοροδιαγνωστική και θεραπευτική τους προσέγγιση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάδειξης αξιόλογων νέων συναδέλφων, αλλά και την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων πάνω σε πραγματικά και δύσκολα περιστατικά.

ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ: Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) διοργανώνει το τριήμερο 17-19/5/2024 Συνέδριο με τίτλο «Εαρινές Ημέρες Ρευματολογίας» στα υπέροχα Μετέωρα, έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς και έντονης θρησκευτικότητας. Διακεκριμένοι και έμπειροι ομιλητές, αλλά και νεότεροι φερέλπιδες συνάδελφοι, θα αναφερθούν στις τελευταίες εξελίξεις στα κυριότερα συστηματικά ρευματικά νοσήματα, στις σημαντικότερες δημοσιεύσεις στη βασική και κλινική έρευνα τη χρονιά που πέρασε, σε θέματα καθημερινού κλινικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε πιο σπάνια νοσήματα, καθώς και σε θέματα διαδραστικότητας με άλλες ειδικότητες.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δρ. Δημήτρης Καρόκης, επισημαίνει πως «Η διοργάνωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης και ενημέρωσης της επιστημονικής κοινότητας, σχετικά με όλα τα νεότερα που αφορούν στην ειδικότητα, αλλά και ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών μεταξύ διακεκριμένων και αξιόλογων συναδέλφων» και σημειώνει ότι «Στόχος της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ – που διοργανώνει για πρώτη φορά τέτοιου βεληνεκούς εκδήλωση στην περιοχή – είναι να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και του ιατρικού κόσμου σχετικά με τα ρευματικά νοσήματα και την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης που είναι το «κλειδί» για την επιτυχή έκβαση των νοσημάτων αυτών».  Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Περιφερειάρχη κ. Δ. Κουρέτα, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα «Διαλειμματική νηστεία και φλεγμονή».

Επίσης, θα βραβευτεί ο ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λ. Σακκάς, ενώ την τιμητική εναρκτήρια ομιλία θα δώσει ο ομότιμος Καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Μ. Τρίτος με θέμα «Η ιστορία και θρησκευτικότητα του ιερού χώρου των Μετεώρων». Στη συνεδρία της τελευταίας ημέρας, νέοι εκπαιδευόμενοι θα παρουσιάσουν διδακτικά περιστατικά από Ρευματολογικές Κλινικές και Τμήματα όλης της χώρας, με σχολιασμό από τον αντίστοιχο εκπαιδευτή, για να ακολουθήσει η εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση πάνω στην διαφοροδιαγνωστική και θεραπευτική τους προσέγγιση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάδειξης αξιόλογων νέων συναδέλφων, αλλά και την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων πάνω σε πραγματικά και δύσκολα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΡευΜΑζην: «Γνωριμία με τα πιο συχνά ρευματικά νοσήματα»

Ευαισθητοποίηση και θωράκιση των δικαιωμάτων των ασθενών με αρθρίτιδα

Ελληνική ρευματολογική εταιρία : Στόχος η ζωή

Ρευματοειδής αρθρίτιδα – εμφάνιση και αντιμετώπιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει καταστάσεις του εγκεφάλου όπως το εγκεφαλικό και το Αλτσχάιμερ

Έρευνα κλιματική αλλαγή: Η ισχυρή σχέση μεταξύ του κλίματος και των εγκεφαλικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων και των λοιμώξεων του νευρικού συστήματος.

Γιατί η αντίληψη του πόνου στη θερμότητα μειώνεται με την ηλικία;

Πόνος γήρανση: Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γήρανση σχετίζεται με μείωση της αντίληψης του πόνου στη θερμότητα, όπως αποδεικνύεται από τα αυξημένα όρια και τη μείωση της διακριτικότητας.

Πόσες πληροφορίες μπορούν να χωρέσουν οι συνάψεις μας

Νευροεπιστήμη: Για να κατανοήσουν πώς ο εγκέφαλος μαθαίνει και διατηρεί πληροφορίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να ποσοτικοποιήσουν πόσο ισχυρότερη έχει γίνει μια σύναψη μέσω της μάθησης και πόσο ισχυρότερη μπορεί να γίνει.

Close Icon