Επιστημονικά Νέα

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στο πόδι

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στο πόδι

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. 

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι. Είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια μικρή ιατρική συσκευή στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιασμένη να ενθαρρύνει απλές ασκήσεις ποδιών για να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο θρόμβου αίματος στα κάτω άκρα. Τοποθετείται στο πάτωμα κάτω από τα πόδια, ενσωματώνοντας δύο ξεχωριστούς στρογγυλούς θόλους. Ο καθένας αρκετά μεγάλος ώστε να χωράει το πόδι του χρήστη. Μέσα από τρεις απλές ασκήσεις, στοχεύει στη βελτίωση της ροής του αίματος στα κάτω άκρα στα πόδια.

Ποιοι επηρεάζονται από την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση;

Οποιοσδήποτε περνά μεγάλες περιόδους αδράνειας μπορεί να επωφεληθεί από αυτό, από εργαζόμενους γραφείου μέχρι παίκτες και νοσηλευόμενους, μέχρι ταξιδιώτες με αεροπλάνο. Οι θρόμβοι αίματος σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο από ό,τι το AIDS, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη και τα τροχαία ατυχήματα μαζί. Αλλά μπορούν να προληφθούν πλήρως. Επιπλέον, ασκούν τεράστια οικονομική πίεση στο NHS που όλοι γνωρίζουμε ότι παλεύει. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει την έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων και να αναζητήσει την ευαισθητοποίηση που θα εξοικονομήσει την υπηρεσία υγείας μας ένα τεράστιο ποσό χρημάτων που θα μπορούσε να επανεπενδυθεί.

Η θρόμβωση στο gaming πρέπει πραγματικά να αποτελεί ερευνητική προτεραιότητα, όπως συνέβη με τα αεροπορικά ταξίδια που πλέον αναγνωρίζονται ως ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την DVT. Μερικοί άνθρωποι κάθονται τώρα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους παίζοντας παρά με αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η καθιστική ζωή επιδρά αρνητικά στην υγεία του κάθε ατόμου, πολλές φορές επιδεινώνοντας την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση.

Ποια είναι τα συμπτώματα της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης;

Κύρια συπτώματα της εν τω βάθει μάταιης θρόμβωσης:

  • αίσθημα καύσου
  • υπερβολική ερυθρότητα
  • τοπικό οίδημα στο ένα πόδι
  • πόνος
  • παλλόμενος πόνος στο ένα πόδι (σπάνια και στα δύο πόδια), συνήθως στη γάμπα ή στο μηρό
  • κόκκινο ή σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από την επώδυνη περιοχή
  • πρησμένες φλέβες που είναι σκληρές ή επώδυνες όταν τις αγγίζετε

Αυτά τα συμπτώματα συμβαίνουν επίσης στο χέρι ή στην κοιλιά σας, εάν εκεί βρίσκεται ο θρόμβος αίματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κ.Ε.Φ.Ι.: Webinar 13 Οκτωβρίου στις 18:00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης

Ένας στους πέντε ογκολογικούς ασθενείς θα εμφανίσει θρόμβωση κάποια στιγμή στην πορεία της ασθένειάς του

Μάθετε πώς μπορεί να προληφθεί η θρόμβωση

Με ποιες παθήσεις σχετίζεται η εμφάνιση κιρσών στα πόδια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Αυτισμός: Οι κοινωνικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον αυτισμό μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορές που γίνονται εμφανείς μόνο σε σενάρια υψηλής πίεσης και ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Τα ευρήματα αμφισβητούν την πεποίθηση ότι τα άτομα με αυτισμό δεν μπορούν να διαβάσουν επαρκώς τις συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου.

Νέος ρόλος για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στη λειτουργία και τη βλάβη των νευρώνων

Νευροεπιστήμη: Η κατάρρευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού συνοδεύει πολλές νευρολογικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και νευροεκφυλιστικών ασθενειών της γήρανσης, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Αυτή η βάση για αυτό είναι ότι στοχεύοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια οπτικής επεξεργασίας, οι ασκήσεις βελτιώνουν την πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσαρμόσει γρήγορα την κίνηση του σώματος για να αποτρέψει τις πτώσεις.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.