Επιστημονικά Νέα

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στο πόδι

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στο πόδι

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. 

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι. Είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια μικρή ιατρική συσκευή στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιασμένη να ενθαρρύνει απλές ασκήσεις ποδιών για να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο θρόμβου αίματος στα κάτω άκρα. Τοποθετείται στο πάτωμα κάτω από τα πόδια, ενσωματώνοντας δύο ξεχωριστούς στρογγυλούς θόλους. Ο καθένας αρκετά μεγάλος ώστε να χωράει το πόδι του χρήστη. Μέσα από τρεις απλές ασκήσεις, στοχεύει στη βελτίωση της ροής του αίματος στα κάτω άκρα στα πόδια.

Ποιοι επηρεάζονται από την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση;

Οποιοσδήποτε περνά μεγάλες περιόδους αδράνειας μπορεί να επωφεληθεί από αυτό, από εργαζόμενους γραφείου μέχρι παίκτες και νοσηλευόμενους, μέχρι ταξιδιώτες με αεροπλάνο. Οι θρόμβοι αίματος σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο από ό,τι το AIDS, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη και τα τροχαία ατυχήματα μαζί. Αλλά μπορούν να προληφθούν πλήρως. Επιπλέον, ασκούν τεράστια οικονομική πίεση στο NHS που όλοι γνωρίζουμε ότι παλεύει. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει την έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων και να αναζητήσει την ευαισθητοποίηση που θα εξοικονομήσει την υπηρεσία υγείας μας ένα τεράστιο ποσό χρημάτων που θα μπορούσε να επανεπενδυθεί.

Η θρόμβωση στο gaming πρέπει πραγματικά να αποτελεί ερευνητική προτεραιότητα, όπως συνέβη με τα αεροπορικά ταξίδια που πλέον αναγνωρίζονται ως ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την DVT. Μερικοί άνθρωποι κάθονται τώρα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους παίζοντας παρά με αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η καθιστική ζωή επιδρά αρνητικά στην υγεία του κάθε ατόμου, πολλές φορές επιδεινώνοντας την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση.

Ποια είναι τα συμπτώματα της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης;

Κύρια συπτώματα της εν τω βάθει μάταιης θρόμβωσης:

  • αίσθημα καύσου
  • υπερβολική ερυθρότητα
  • τοπικό οίδημα στο ένα πόδι
  • πόνος
  • παλλόμενος πόνος στο ένα πόδι (σπάνια και στα δύο πόδια), συνήθως στη γάμπα ή στο μηρό
  • κόκκινο ή σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από την επώδυνη περιοχή
  • πρησμένες φλέβες που είναι σκληρές ή επώδυνες όταν τις αγγίζετε

Αυτά τα συμπτώματα συμβαίνουν επίσης στο χέρι ή στην κοιλιά σας, εάν εκεί βρίσκεται ο θρόμβος αίματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κ.Ε.Φ.Ι.: Webinar 13 Οκτωβρίου στις 18:00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης

Ένας στους πέντε ογκολογικούς ασθενείς θα εμφανίσει θρόμβωση κάποια στιγμή στην πορεία της ασθένειάς του

Μάθετε πώς μπορεί να προληφθεί η θρόμβωση

Με ποιες παθήσεις σχετίζεται η εμφάνιση κιρσών στα πόδια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ενίσχυση της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού μπορεί να εξαλείψει τα κύτταρα γήρανσης

"Η έρευνά μας επιτρέπει μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων μέσω της ενίσχυσης της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης", λέει ο Demehri. "Μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης στον κυτταρομεγαλοϊό ως θεραπεία για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, η ίνωση και οι εκφυλιστικές ασθένειες".

Η μικροβαρύτητα στο διάστημα μπορεί να αλλάξει τα ανθρώπινα κύτταρα

Διάστημα: Στη μικροβαρύτητα, 37 πρωτεΐνες έδειξαν ότι τα επίπεδα έκφρασης είχαν αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια μέτρηση σε κύτταρα που εκτέθηκαν στην κανονική βαρύτητα της Γης. 

Ερευνητές εντοπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που καταστρέφονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση και εμπλέκονται στη νοητική παρακμή, την άνοια

Η διαστολική DBP αρτηριακή πίεση από μόνη της δεν προβλέπει μείωση της γνωστικής λειτουργίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι προστατευτική όταν προσαρμόζεται για τη συστολική SBP αρτηριακή πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσχυε τόσο κατά την παρατήρηση όσο και κατά τη χρήση της Μεντελιανής τυχαιοποίησης", γράφουν και συνεχίζουν συζητώντας τους πιθανούς λόγους γι' αυτό.

Ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση της αντίστασης στη θεραπεία της λευχαιμίας

"Εάν οι μελλοντικές κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που στοχεύει  τα δραστικά είδη οξυγόνου ROS, η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει πιθανότατα ένα μεγάλο υποσύνολο ατόμων με οξεία μυελογενή λευχαιμία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανθεκτική στα φάρμακα νόσο".