Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Κ.Ε.Φ.Ι.: Τα πολλά πρόσωπα της θρόμβωσης στο ταξίδι του ογκολογικού ασθενή | Webinar 13 Οκτωβρίου στις 18:00

Κ.Ε.Φ.Ι.: Τα πολλά πρόσωπα της θρόμβωσης στο ταξίδι του ογκολογικού ασθενή | Webinar 13 Οκτωβρίου στις 18:00

Κ.Ε.Φ.Ι.: Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στο https://forms.gle/RSAGfm2dBfDTVJXSA

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης – 13 Οκτωβρίου – ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα (webinar) με θέμα “Τα πολλά πρόσωπα της θρόμβωσης στο ταξίδι του ογκολογικού ασθενή”. To Webinar θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της σελίδας του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook.

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στο https://forms.gle/RSAGfm2dBfDTVJXSA
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • Προεδρείο:
Γρηγόριος Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Σορβόννης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & Διευθυντής, Ερευνητική Ομάδα Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938
  • Χαιρετισμός
Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Φ.Ι.
  • Βιωματικό
Πέγκυ Καραμπάτου, Ασθενής, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εκπρόσωπος Κ.Ε.Φ.Ι. στο εξωτερικό
  • Ογκολογικό Χειρουργείο και κίνδυνος Θρόμβωσης
Κατσούλης Ηρακλής, Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας, ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας»
Θρομβοπροφύλαξη σε ογκολογικούς ασθενείς υψηλού κινδύνου: Είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική κλινική απόφαση-παρέμβαση; Στριμπάκος Αλέξιος, Διευθυντής Ε΄ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής, «Υγεία»
  • Τι ρόλο παίζουν οι συνοσηρότητες και ο αιμορραγικός κίνδυνος για την απόφαση της Θρομβοπροφύλαξης σε ασθενείς με ενεργό καρκίνο και κολπική μαρμαρυγή.
Βαϊνά Σοφία, Επεμβατική Καρδιολόγος, Επιμελήτρια της Α Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ Ιπποκράτειο Ογκολογικός Ασθενής και λοίμωξη COVID-19
Γρουζή Ελισάβετ, Συντονίστρια Διευθύντρια της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
  • Θεραπεία Θρόμβωσης σε Ογκολογικό Ασθενή με ενεργό νόσο
Κοπάδης Γεώργιος, Διευθυντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», Πρόεδρος Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένας στους πέντε ογκολογικούς ασθενείς θα εμφανίσει θρόμβωση κάποια στιγμή στην πορεία της ασθένειάς του

Κ.Ε.Φ.Ι.: Συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία ESGO-ENGAGe-Ευαισθητοποίηση για γυναικολογικούς καρκίνους

Διαδικτυακή επιστημονινή ημερίδα του Κ.Ε.Φ.Ι. με θέμα: Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόσκληση συμμετοχής στο πλαίσιο της πράξης «Λειτουργία ΚΔΗΦ από το σύλλογο ΑμεΑ «Μαχητές»

ΑμεΑ Μαχητές: O Σύλλογος για την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση οι «ΜΑΧΗΤΕΣ» καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως αυτά αναφέρονται κατωτέρω για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του «Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ) "ΑΜΕΑ ΜΑΧΗΤΕΣ"».

Προμηθέας Δουλεύει για Σένα!: Ολοκλήρωση δρώμενου Αθήνας

Προμηθέας Δουλεύει για Σένα!: Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας, αποτελεί η ενημέρωση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, υπογραμμίζοντας το καίριο μήνυμα για έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου. Το συκώτι μας δουλεύει πολύ σκληρά για τον οργανισμό μας! Ας το βοηθήσουμε κι εμείς!

Προτάσεις Συλλόγων «Άλμα Ζωής», ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ για την διαχείριση του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα

Καρκίνος του Μαστού: Με βασικό ζητούμενο ο Καρκίνος του Μαστού να γίνει προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία και να προωθηθούν άμεσα δράσεις για τον έλεγχο και τη διαχείριση της ασθένειας και στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των επιβιωσάντων, καθώς και τη μείωση της θνησιμότητας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας» και ο  Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης»  σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) και την Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), όλοι ασχολούμενοι αποκλειστικά με τον Καρκίνο του Μαστού, συνέταξαν ένα υπόμνημα με τις βασικές τους θέσεις σχετικά με τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωτίζεται Ροζ τη Δευτέρα 25/10-Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο μαστού

ΑγκαλιάΖΩ: Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».

Συλλόγος Ρευματοπαθών Κρήτης: Διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Συλλόγος Ρευματοπαθών Κρήτης: Ευχαριστίες του Συλλόγου προς όσους στήριξαν τις διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας.

Νέες καινοτόμες θεραπείες, βασικοί παράγοντες κινδύνου & δράσεις ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Ήπατος

Καρκίνος Ήπατος: Με κεντρικό μήνυμα την πρόληψη μέσα από έγκαιρες εξετάσεις και ενημέρωση για μια νόσο η οποία βάσει στοιχείων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας κατέχει την 3η θέση σε θανάτους, χαρτογραφήθηκαν ενδελεχώς οι παράγοντες κινδύνου, οι νέες καινοτόμες θεραπείες που βρίσκονται στην επιστημονική φαρέτρα, καθώς και αντίστοιχα προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης προς αυτή την κατεύθυνση.