Επιστημονικά Νέα

Δρ Jerome Adams: Ο πρώην επικεφαλής χειρουργός λέει ότι η καθοδήγηση μάσκας των CDC είναι «πρόωρη» και «λάθος»

Δρ Jerome Adams: Ο πρώην επικεφαλής χειρουργός λέει ότι η καθοδήγηση μάσκας των CDC είναι «πρόωρη» και «λάθος»

Παρά την απειλή της παραλλαγής δέλτα, οι εμβολιασμοί καθυστερούν σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στο Midwest.

Δρ Jerome Adams: Ο Δρ Jerome Adams συνέκρινε την πρόσφατη απόφαση με τη σύσταση του 2020 κατά της μάσκας. Ο πρώην επικεφαλής χειρουργός των ΗΠΑ Jerome Adams δήλωσε ότι η καθοδήγηση μάσκας κορωνοϊού μπορεί να είναι «πρόωρη» ή «λάθος» ενόψει δυνητικά επικίνδυνων νέων παραλλαγών. Ο Adams υπηρέτησε ως γενικός χειρουργός υπό τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αναλαμβάνοντας εξέχοντα ρόλο καθ ‘όλη τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας. Πρόσφατα πήγε στο Twitter για να εκφράσει τη δική του λύπη και ανησυχίες για τις εντολές μάσκας από τότε. «Πέρυσι, ο Tony Fauci και εγώ, πρόωρα, δώσαμε λάθος συμβουλές για τις μάσκες», έγραψε ο Adams σε μια σπάνια παραδοχή για ένα λάθος βήμα.

“Ένιωσα ότι ήταν το καλύτερο τηλεφώνημα εκείνη την εποχή, αλλά τώρα το μετανιώνω.” “Ανησυχώ ότι το CDC έκανε επίσης μια παρόμοια πρόωρη, παρερμηνευμένη, αλλά ακόμα επιβλαβή κλήση για την κάλυψη έναντι της [αυξανόμενης] παραλλαγής δέλτα.”

Προέτρεψε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να συμβουλεύσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να φορούν μάσκες σε περιοχές με υψηλότερα κρούσματα COVID-19 έως ότου αρχίσουν να μειώνονται οι αριθμοί. Το CDC επικαιροποίησε την καθοδήγησή του τον Μάιο, λέγοντας ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, ούτε και πρέπει να έχουν κοινωνική απόσταση.

Η διευθύντρια του CDC Dr. Rochelle Walensky επαίνεσε την καθοδήγηση εκείνη την εποχή ως σημαντικό βήμα προς την ομαλότητα.

Ωστόσο, η παραλλαγή δέλτα έχει επικεντρωθεί όλο και περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες καθώς έγινε το κορυφαίο στέλεχος της COVID-19 σε ορισμένες χώρες.

Η Walensky είπε στα τέλη Ιουνίου ότι σχεδόν ένα στα δύο δείγματα που εστάλησαν για γονιδιωματική αλληλουχία τώρα επιστρέφει θετικό για την παραλλαγή δέλτα.

Το CDC δήλωσε στις 6 Ιουλίου ότι η παραλλαγή δέλτα είναι πιθανώς το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ.

Ο Fauci επανέλαβε την καθοδήγηση του CDC την 1η Ιουλίου, επιμένοντας ότι η «ευρεία σύσταση» του οργανισμού βασίστηκε στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19.

“Όπως ανέφερα στα σχόλιά μου, έχετε μια ευρεία σύσταση για τη χώρα στο σύνολό της, η οποία συνιστά τη σύσταση του CDC ότι εάν εμβολιάζεστε, έχετε υψηλό βαθμό προστασίας, οπότε δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους,”είπε ο Fauci, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της ομάδας απάντησης COVID-19 του Λευκού Οίκου.

Παρά την απειλή της παραλλαγής δέλτα, οι εμβολιασμοί καθυστερούν σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στο Midwest.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα στείλει ομάδες «απόκρισης απότομης αύξησης» σε περιοχές όπου παρατηρήθηκε αύξηση σε κρούσματα δέλτα, με την πρώτη άφιξη στο Σπρίνγκφιλντ του Μισσούρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα δύο ατόμων δεσμεύτηκε να παραμείνει στην περιοχή έως τις 6 Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μολύνσεις COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 23.600 τη Δευτέρα, από 11.300 στις 23 Ιουνίου

Η παραλλαγή Delta ενισχύει το χάσμα μεταξύ των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και εκείνων που δεν το κάνουν

Ο Fauci λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να «κάνουν τα περισσότερα μίλια» και να φορούν μάσκες σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού

Για ενδεχόμενο νέο lockdown λόγω της παραλλαγής δέλτα προειδοποιούν οι αξιωματούχοι υγείας του Μισισιπή

Η παγκόσμια ανησυχία για την παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε μάσκες και στους πλήρως εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους

Μόνο το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τη μετάδοση της κοινότητας σύμφωνα με στέλεχος του ΠΟΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ποσοστό ανίχνευσης αδενώματος συνδέεται με τον κίνδυνο CRC μετά από θετική FIT

Αδένωμα: Το ποσοστό ανίχνευσης αδενώματος (ADR) των ενδοσκόπων σχετίζεται με τον κίνδυνο για ενδιάμεσους μετακολονοσκοπικούς καρκίνους του παχέος εντέρου (PCCRCs) μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα ανοσοχημικής εξέτασης κοπράνων (FIT)

Ο ρόλος του δυσλειτουργικού εντέρου στη μετάσταση του καρκίνου του μαστού σε άλλα σημεία του σώματος

Ο στόχος της ιατρικής κοινότητας είναι να μπορέσει να κατανοήσει τη σχέση εντέρου-μαστοκυττάρου σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού προκειμένου να βρεθεί ο προληπτικός μηχανισμός που θα εμποδίζει την επανεμφάνιση και τη μετάσταση του καρκίνου.

Η επίκτητη ανοσία σε τυχαία τροφικά αλλεργιογόνα μπορεί να προστατεύει ορισμένους τυχερούς ανθρώπους από την COVID-19

Πράγματι, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι παρόλο που οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέχουν κάποια προστασία από τον SARS-CoV-2, δεν τους βλέπουν ως αντικαταστάτες των σημερινών εμβολίων.

Η απώλεια βάρους βοηθάει στην αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα: Η απώλεια του υπερβολικού βάρους μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας του γόνατος, αλλά και να επιβραδύνει την εξέλιξή της σε άτομα που έχουν ήδη την πάθηση, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη

Τι έγινε με τα προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Έρευνα: Οι εισαγωγές σε προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών μειώθηκαν απότομα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, πιθανότατα εξηγώντας μια μεταγενέστερη αύξηση των θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων.