Πολιτική Υγείας

Αξιωματούχοι Υγείας του Μισισιπή: Ζητούν προφύλαξη πριν από τις 4 Ιουλίου εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta

Αξιωματούχοι Υγείας του Μισισιπή: Ζητούν προφύλαξη πριν από τις 4 Ιουλίου εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta

Το στέλεχος, που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και από τότε αναφέρθηκε σε περισσότερες από 85 χώρες, έχει τη δυνατότητα να μειώσει την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και των εμβολίων.

Αξιωματούχοι Υγείας του Μισισιπή: Αξιωματούχοι προειδοποίησαν για περαιτέρω αυξήσεις στις περιπτώσεις COVID-19 και νοσηλείες μετά τις διακοπές, εάν δεν ληφθούν κατάλληλες προφυλάξεις. Η εξάπλωση της παραλλαγής Delta θα μπορούσε να προκαλέσει νέο κλείδωμα COVID στις ΗΠΑ. Ο Δρ Marty Makary συμμετέχει στο «America Reports» με μια ενημέρωση σχετικά με την παραλλαγή Delta και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τα lockdown και τις εντολές μάσκας. Αξιωματούχοι υγείας του Μισισιπή την Τρίτη ενημέρωσαν τους κατοίκους να κάνουν τους εορτασμούς τους στις 4 Ιουλίου σε εξωτερικούς χώρους εν μέσω αυξανόμενων λοιμώξεων COVID-19 και νοσηλείας που συνδέονται με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta σε μη εμβολιασμένα άτομα.

Ο Thomas Dobbs, κρατικός υπεύθυνος υγείας, σημείωσε 11 νέους ημερήσιους θανάτους, 10 εκ των οποίων εμφανίστηκαν σε μη εμβολιασμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών ατόμων στα 30 τους, και 1 αφορούσε ένα μερικώς εμβολιασμένο άτομο της δεκαετίας του ’80.

Ο Ντόμπς είπε σε δημοσιογράφους μέσω κλήσης ότι τα άτομα που δεν εμβολιάστηκαν αντιπροσώπευαν το 96% των περιπτώσεων τον περασμένο μήνα, το 95% των νοσηλειών και το 90% των θανάτων.

“Αυτό είναι κάτι που θα δούμε περισσότερο καθώς περνάμε τις επόμενες εβδομάδες με την παραλλαγή Delta να είναι το κυρίαρχο στέλεχος στο κράτος μας και καθώς πλησιάζουμε την τέταρτη Ιουλίου, ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν κάποια μέτρια συμπεριφορά, προσπαθήστε να κάνετε πράγματα εκτός εάν μπορείτε πρωτίστως, ειδικά αν είστε γύρω από άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.”

Τα ποσοστά εμβολιασμού του Μισισιπή υστερούν σε σχέση με εκείνα των ΗΠΑ.

Το 31% του πληθυσμού της πολιτείας είναι πλήρως εμβολιασμένο, έναντι του 46% των ΗΠΑ.

Η πολιτεία έχει εντοπίσει 78 περιπτώσεις της παραλλαγής Delta, σύμφωνα με τον Paul Byers, κρατικό επιδημιολόγο, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την παραλλαγή λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της.

Το στέλεχος, που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και από τότε αναφέρθηκε σε περισσότερες από 85 χώρες, έχει τη δυνατότητα να μειώσει την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και των εμβολίων.

Οι Byers ανέφεραν εστίες που συνδέονται με την παραλλαγή Delta μεταξύ παιδιών σχολικής ηλικίας, σε χώρους κατασκήνωσης και συγκέντρωσης, καθώς και σε ένα σπίτι προσωπικής φροντίδας. “Νομίζω ότι όταν φτάσουμε σε αλληλεπιδράσεις με την 4η Ιουλίου, μπορεί να δούμε κάποιες αυξημένες περιπτώσεις και νοσηλεία μετά από αυτό εάν δεν λάβουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις”, είπε.

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι ευρέως διαθέσιμα στο Μισισιπή, και προέτρεψαν εκείνους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να συμβουλευτούν τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και να εμβολιαστούν, ειδικά ενόψει των σχετικών ιογενών παραλλαγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παγκόσμια ανησυχία για την παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε μάσκες και στους πλήρως εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους

Ο ΠΟΥ συστήνει τη χρήση μάσκας και από τους εμβολιασμένους λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ»

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ υγεία:Tο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.