ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Παραλλαγή Δέλτα :  Οι επιστήμονες μελετούν πόσο καλά λειτουργούν τα εμβόλια COVID-19 ενάντια στην παραλλαγή δέλτα του SARS-CoV-2. Συζητάμε τα τελευταία ευρήματα.

Η παραλλαγή δέλτα του SARS-CoV-2, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι τώρα η κυρίαρχη μορφή του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον το 10% των νέων περιπτώσεων είναι με αυτήν την παραλλαγή. Τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι νέες μολύνσεις SARS-CoV-2 έχουν αυξηθεί κατά 31% τις τελευταίες 7 ημέρες.

Επιπλέον, μια ανάλυση από τη Δημόσια Υγεία Αγγλία (PHE) δείχνει ότι η παραλλαγή δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες και ότι είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε θεραπεία στο νοσοκομείο.Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής COVID-19 που προκαλείται από την παραλλαγή δέλτα που θα απαιτούσε νοσοκομειακή θεραπεία.

Πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας έναντι νοσηλείας
  • Μια πρόσφατη ανάλυση από το PHE εξετάζει πόσο πιθανό τα άτομα που είχαν λοίμωξη με την παραλλαγή δέλτα να χρειάζονται θεραπεία στο νοσοκομείο.
  • Η έκθεση θέτει την προστασία από την απαίτηση νοσοκομειακής θεραπείας για το COVID-19 στο 71% μετά από μία δόση και στο 92% μετά από δύο δόσεις του εμβολίου Oxford-AstraZeneca . Το εμβόλιο Pfizer ήταν 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας μετά την πρώτη δόση και 96% μετά από δύο δόσεις.
  • Στην Ινδία, το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca COVID-19 φέρει το όνομα Covishield.

Τα ευρύματα της έκθεσης

  • Η έκθεση, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, θέτει αυτά τα ποσοστά ισοδύναμα με την προστασία έναντι της παραλλαγής άλφα, τα οποία οι επιστήμονες αναγνώρισαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας έναντι νοσηλείας με την παραλλαγή δέλτα με μία ή δύο δόσεις οποιουδήποτε εμβολίου.
  • Έρχεται μετά από μια προηγούμενη έκθεση που δείχνει ότι τα εμβόλια COVID-19 ήταν λιγότερο αποτελεσματικά στην προστασία των ανθρώπων από το COVID-19 εάν είχαν λάβει μόνο την πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Oxford-AstraZeneca.

  • Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο άλλα εμβόλια COVID-19 αντιμετωπίζουν την παραλλαγή δέλτα σε αυτό το στάδιο.
  • Μια μικρή ερευνητική μελέτη , που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, από επιστήμονες του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας και της Bharat Biotech International, οι οποίοι συν-ανέπτυξαν το εμβόλιο Covaxin COVID-19 , αναφέρουν την αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής δέλτα.
  • Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αντισώματα από εμβολιασμένα άτομα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση της παραλλαγής του ιού σε μια εργαστηριακή μελέτη. Παρ ‘όλα αυτά, γράφουν ότι το «δυναμικό εξουδετέρωσης του εμβολίου είναι καλά εδραιωμένο». Αυτό το αποδίδουν στον τρόπο λειτουργίας του εμβολίου.

Ακολουθεί βίντεο για την παραλλαγή δέλτα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΑΕΔ : Αιτήσεις για τα προγράμματα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας

Πανσέληνος στον Αιγόκερω 24/06/21 : Δείτε τα ζώδια που επηρεάζει

Μαρίνα Σάττι : Μαγεύει με το καινούργιο της "single"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για την ημικρανία

Ημικρανία: Για ορισμένους, οι καιρικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Οι καρικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επιδεινώσουν έναν πονοκέφαλο που ενδεχόμενα προκαλείται από άλλους παράγοντες.

Αθλητισμός: Γιόγκα για ψυχική ενδυνάμωση

Αθλητισμός: Με την πάροδο του χρόνου, μια τακτική πρακτική γιόγκα καλλιεργεί την «απόκριση χαλάρωσης», επιτρέποντάς σας να είστε λιγότερο αντιδραστικοί στο άγχος και τα έντονα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια συνεδρία γιόγκα διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Κορωνοϊός: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ θέτουν τα παιδιά-πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν-σε κίνδυνο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Πολ Όφιτ, σύμβουλος εμβολιασμού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη, εάν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Κορωνοϊός: Ως τώρα, μόνο περίπου το 49,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ - CDC. Και με τόσους πολλούς να στερούνται επαρκούς προστασίας, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.