ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Παραλλαγή Δέλτα :  Οι επιστήμονες μελετούν πόσο καλά λειτουργούν τα εμβόλια COVID-19 ενάντια στην παραλλαγή δέλτα του SARS-CoV-2. Συζητάμε τα τελευταία ευρήματα.

Η παραλλαγή δέλτα του SARS-CoV-2, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι τώρα η κυρίαρχη μορφή του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον το 10% των νέων περιπτώσεων είναι με αυτήν την παραλλαγή. Τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι νέες μολύνσεις SARS-CoV-2 έχουν αυξηθεί κατά 31% τις τελευταίες 7 ημέρες.

Επιπλέον, μια ανάλυση από τη Δημόσια Υγεία Αγγλία (PHE) δείχνει ότι η παραλλαγή δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες και ότι είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε θεραπεία στο νοσοκομείο.Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής COVID-19 που προκαλείται από την παραλλαγή δέλτα που θα απαιτούσε νοσοκομειακή θεραπεία.

Πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας έναντι νοσηλείας
  • Μια πρόσφατη ανάλυση από το PHE εξετάζει πόσο πιθανό τα άτομα που είχαν λοίμωξη με την παραλλαγή δέλτα να χρειάζονται θεραπεία στο νοσοκομείο.
  • Η έκθεση θέτει την προστασία από την απαίτηση νοσοκομειακής θεραπείας για το COVID-19 στο 71% μετά από μία δόση και στο 92% μετά από δύο δόσεις του εμβολίου Oxford-AstraZeneca . Το εμβόλιο Pfizer ήταν 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας μετά την πρώτη δόση και 96% μετά από δύο δόσεις.
  • Στην Ινδία, το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca COVID-19 φέρει το όνομα Covishield.

Τα ευρύματα της έκθεσης

  • Η έκθεση, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, θέτει αυτά τα ποσοστά ισοδύναμα με την προστασία έναντι της παραλλαγής άλφα, τα οποία οι επιστήμονες αναγνώρισαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας έναντι νοσηλείας με την παραλλαγή δέλτα με μία ή δύο δόσεις οποιουδήποτε εμβολίου.
  • Έρχεται μετά από μια προηγούμενη έκθεση που δείχνει ότι τα εμβόλια COVID-19 ήταν λιγότερο αποτελεσματικά στην προστασία των ανθρώπων από το COVID-19 εάν είχαν λάβει μόνο την πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Oxford-AstraZeneca.

  • Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο άλλα εμβόλια COVID-19 αντιμετωπίζουν την παραλλαγή δέλτα σε αυτό το στάδιο.
  • Μια μικρή ερευνητική μελέτη , που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, από επιστήμονες του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας και της Bharat Biotech International, οι οποίοι συν-ανέπτυξαν το εμβόλιο Covaxin COVID-19 , αναφέρουν την αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής δέλτα.
  • Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αντισώματα από εμβολιασμένα άτομα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση της παραλλαγής του ιού σε μια εργαστηριακή μελέτη. Παρ ‘όλα αυτά, γράφουν ότι το «δυναμικό εξουδετέρωσης του εμβολίου είναι καλά εδραιωμένο». Αυτό το αποδίδουν στον τρόπο λειτουργίας του εμβολίου.

Ακολουθεί βίντεο για την παραλλαγή δέλτα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΑΕΔ : Αιτήσεις για τα προγράμματα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας

Πανσέληνος στον Αιγόκερω 24/06/21 : Δείτε τα ζώδια που επηρεάζει

Μαρίνα Σάττι : Μαγεύει με το καινούργιο της "single"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αλήθεια για τα τρόφιμα στο τραπέζι μας εν όψει Χριστουγέννων

Η «ελλειμματική άρδευση», η στάγδην άρδευση, τα συστήματα ανακύκλωσης νερού, τα συστήματα λεκάνης απορροής, καθώς και τα υπερσύγχρονα συστήματα φιλτραρίσματος μεγάλης χωρητικότητας εξοικονομούν εκατομμύρια γαλόνια καθαρού νερού, το οποίο παράγει ασφαλή, ποιοτικά τρόφιμα.

Αντιμετωπίστε την ψυχική και συναισθηματική κόπωση με Pilates

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Η πρακτική δίνει έμφαση στην αναπνοή, την εστίαση και την επίγνωση για να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ νου και σώματος. Η εστίαση στη χαλάρωση και η μείωση του στρες βοηθά περαιτέρω να καθαρίσει το μυαλό και να ανέβει η διάθεση.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Όταν πολλές από τις πιο κοινές τροφές στη Δυτική κουλτούρα περιέχουν εθιστικές ιδιότητες,

Έτσι, αν κάποιος θέλει να μειώσει ή να διακόψει την κατανάλωση τέτοιων τροφών, στην αρχή μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, αφού θα έχει εθιστεί σε αυτές, αλλά στη συνέχεια θα νιώσει μια αναζωογόνηση της υγείας του.

Άσκηση: To ενδοκανναβινοειδές σύστημα συνεργάζεται με την μικροχλωρίδα του εντέρου για αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

Άσκηση φλεγμονή: Νέα έρευνα ρίχνει φως στους μηχανισμούς με τους οποίους η άσκηση μειώνει τη φλεγμονή. Τα ενδογενή κανναβινοειδή, τα οποία παράγει το σώμα, είναι ενώσεις που μοιάζουν με κάνναβη και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της φλεγμονής. Οι μικροοργανισμοί στο έντερο, γνωστοί συλλογικά ως μικροβίωμα του εντέρου, παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας κατά τη διάσπαση των διαιτητικών ινών. Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι τα ενδογενή κανναβινοειδή έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, όπως και τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας που παράγει η μικροχλωρίδα του εντέρου. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι μια παρέμβαση άσκησης 6 εβδομάδων μείωσε τα επίπεδα φλεγμονωδών δεικτών και ότι αυτή η επίδραση συνδύαζε υψηλότερα επίπεδα ενδοκανναβινοειδών και λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα βραχείας αλυσίδας λιπαρά οξέα που παράγουν οι μικροοργανισμοί του εντέρου μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα ενδοκανναβινοειδή για να ασκήσουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.