Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Παραλλαγή Δέλτα: Eμβολιασμένος κάτοικος της Χαβάης βρέθηκε θετικός λόγω της μετάλλαξης

Παραλλαγή Δέλτα: Eμβολιασμένος κάτοικος της Χαβάης βρέθηκε θετικός λόγω της μετάλλαξης

"Τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή του Delta ενδέχεται να εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλα στελέχη SARS-CoV-2", ανέφερε ο Edward Desmond, διαχειριστής του τμήματος κρατικών εργαστηρίων της Χαβάης.

Παραλλαγή Δέλτα: Ο διευθυντής υγείας της Χαβάης το χαρακτήρισε «πολύ σπάνια ανακάλυψη». Οι γιατροί προτρέπουν τους εμβολιασμούς COVID καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta. Αξιωματούχοι υγείας της Χαβάης δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ένας πλήρως εμβολιασμένος κάτοικος που ταξίδεψε στη Νεβάδα τον περασμένο μήνα, ότι από τότε έχει δοκιμαστεί θετικά για την παραλλαγή κορωνοϊού Delta.

Ο κάτοικος, ο οποίος ζει στο Oahu, δοκιμάστηκε αρνητικός για την COVID-19 πριν αναχωρήσει από τη Νεβάδα, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα αρκετές ημέρες μετά την επιστροφή του στο σπίτι.

Ο κάτοικος, του οποίου η ηλικία και το φύλο δεν αποκαλύφθηκαν, απομονώθηκε μετά τη δοκιμή θετικών και στενών επαφών και μπήκε σε καραντίνα. Δεν έχει αναφερθεί δευτερεύουσα μετάδοση.

Ο διευθυντής υγείας της πολιτείας το χαρακτήρισε ως υπόθεση «πολύ σπάνιας σημαντικής ανακάλυψης». “Τα εμβόλια όχι μόνο βοηθούν στην προστασία από λοιμώξεις, αλλά προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες”, δήλωσε η δρ. Elizabeth Char.

“Ενώ αυτή είναι μία από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις ανακάλυψης στις οποίες το εμβόλιο δεν απέτρεψε τη μόλυνση, το μολυσμένο άτομο δεν υπέστη σοβαρή ασθένεια”

Δεν ήταν σαφές ποιο εμβόλιο COVID-19 είχε λάβει ο κάτοικος Oahu πριν από τη μόλυνση, αλλά μια πρόσφατη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι το εμβόλιο Pfizer είναι 96% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta.

Η παραλλαγή Delta, η οποία τώρα αναφέρεται ως παραλλαγή ανησυχίας από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αντιπροσωπεύει περίπου το 6% όλων των περιπτώσεων κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι είναι πιθανό να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του ρυθμού διάδοσης.

“Τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή του Delta ενδέχεται να εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλα στελέχη SARS-CoV-2”, ανέφερε ο Edward Desmond, διαχειριστής του τμήματος κρατικών εργαστηρίων της Χαβάης.

“Υπάρχουν αναφορές ότι η παραλλαγή Delta προκαλεί υψηλότερο ποσοστό σοβαρής ασθένειας από την αρχική COVID-19, αλλά δεν έχουμε ακόμη αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξουμε αυτό το συμπέρασμα.”

Ο Char παρακάλεσε ότι “όλοι όσοι είναι επιλέξιμοι” να εμβολιάζονται για να σταματήσουν τη διάδοση της COVID-19 και των αναδυόμενων παραλλαγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πανδημία μεταλλάξεις : H παραλλαγή δέλτα ανησυχεί τους ειδικούς

Οι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατάθηκαν έως τις 19 Ιουλίου το αργότερο λόγωτης παραλλαγής "δέλτα"

Τα εμβόλια είναι περίπου 33% αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta μετά την α΄δόση και το ποσοστό αυξάνεται σε περισσότερο από 80% μετά τη β΄

Η νέα παραλλαγή delta μπορεί να είναι 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha παγκοσμίως

Βρετανία: Πρόκληση για τη δημόσια υγεία η μετάλλαξη Δ’– Τι γίνεται με τα εμβόλια

Στο "κόκκινο" η Πορτογαλία ως ταξιδιωτικός προορισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της παραλλαγής δέλτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon