Πολιτική Υγείας

Μεταλλάξεις Εμβόλια: Η παραλλαγή δέλτα εμφανίζεται σε ασθενείς πλήρως εμβολιασμένους στο Κάλγκαρι του Καναδά

Μεταλλάξεις Εμβόλια: Η παραλλαγή δέλτα εμφανίζεται σε ασθενείς πλήρως εμβολιασμένους στο Κάλγκαρι του Καναδά

Η Global News αναφέρει ότι η Αλμπέρτα, η Βρετανική Κολομβία, η Μανιτόμπα, το Σασκάτσουαν και το Οντάριο επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιούν δοκιμές για κρούσματα της παραλλαγής Delta. Και ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να αυξάνεται.

Μεταλλάξεις Εμβόλια: Δύο κρούσματα COVID-19 σε ένα νοσοκομείο στο Κάλγκαρι που συνδέονται με την πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού την Delta έχουν αυξηθεί σε 22 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των 10 που εμβολιάστηκαν πλήρως. Σύμφωνα με το Globe and Mail, ο Kerry Williamson, εκτελεστικός διευθυντής επικοινωνιών της Υπηρεσίες Υγείας της Alberta, δήλωσε ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων σε δύο μονάδες του ιατρικού κέντρου Foothills είναι ήπιες. Είπε ότι για όσους έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή, έξι ασθενείς και πέντε εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη ανοσοποιήθηκαν πλήρως με δύο δόσεις εμβολίου. Επτά ασθενείς και ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας είχαν μία δόση. Τρεις ασθενείς δεν εμβολιάστηκαν.

Ο Williamson, σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την Παρασκευή, δήλωσε στο CP24: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, εξακολουθεί να είναι δυνατή η λοίμωξη COVID-19. Ωστόσο, εάν οι άνθρωποι ανοσοποιηθούν με μία ή δύο δόσεις είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρή ασθένεια ή να χρειαστούν νοσηλεία.”

«Τα εμβόλια είναι περίπου 33% αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta μετά την πρώτη δόση και το ποσοστό αυξάνεται σε περισσότερο από 80% μετά τη δεύτερη δόση», δήλωσε ο Williamson.

“Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να εμβολιαζόμαστε τόσο με την πρώτη όσο και με τη δεύτερη δόση.”

Η Global News αναφέρει ότι η Αλμπέρτα, η Βρετανική Κολομβία, η Μανιτόμπα, το Σασκάτσουαν και το Οντάριο επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιούν δοκιμές για κρούσματα της παραλλαγής Delta. Και ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να αυξάνεται.

Η COVID-19 Modeling Group, σε μια έκθεση στις 2 Ιουνίου, έγραψε: «Η νέα παραλλαγή ανησυχίας Β.1.617.2 φαίνεται να αυξάνεται σε αριθμό σε πολλές δικαιοδοσίες, συμπεριλαμβανομένης της BC.» Υπήρξαν 501 περιπτώσεις της παραλλαγής Delta στο B.C. από τις 3 Ιουνίου, σύμφωνα με το BCCDC.

Η Αλμπέρτα είχε 208 κρούσματα από τις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με επαρχιακά στοιχεία.

«Η παραλλαγή που έπληξε τόσο πολύ την Ινδία είναι εδώ και είναι σε καλό δρόμο να είναι η κυρίαρχη μορφή του ιού αυτό το καλοκαίρι.

Πιστεύουμε όμως ότι μπορούμε να το ελέγξουμε με τις σωστές ενέργειες », δήλωσε ο Δρ Adalsteinn Brown του Συμβουλευτικού Πίνακα Επιστημών COVID-19 του Ontario, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, ” Το μεγαλύτερο υπαίθριο σόου στη Γη ” – το Calgary Stampede – θα ανοίξει στις 9 Ιουλίου, με μερικές αλλαγές λόγω της πανδημίας COVID-19.

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι βλέπουν ότι κάνουμε τα πράγματα με υπευθυνότητα, αλλά θα συνεχίσουν να είναι πολύ διασκεδαστικά», δήλωσε ο Steve McDonough, πρόεδρος του συμβουλίου Stampede, στο Global News.

Και άλλες επαρχίες ανοίγουν ξανά προσεκτικά, επιτρέποντας ορισμένες περιορισμένες αγορές, φαγητό και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Ωστόσο, οι ειδικοί υγείας ανησυχούν ότι η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα της COVID-19 ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο ορισμένα από αυτά τα μεγάλα σχέδια επανέναρξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα παραλλαγή delta μπορεί να είναι 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha παγκοσμίως

Βρετανία: Πρόκληση για τη δημόσια υγεία η μετάλλαξη Δ’– Τι γίνεται με τα εμβόλια

Στο "κόκκινο" η Πορτογαλία ως ταξιδιωτικός προορισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της παραλλαγής δέλτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Ναι" στο νομοσχέδιο για την παιδική κακοποίηση είπαν οι βουλευτες της ΝΔ

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτονται οι ανάγκες της οικογένειας μέσω μιας ευέλικτης και οργανωμένης διαδικασίας φροντίδας των παιδιών και προωθείται η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού

"Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι - είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση - είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα".

Θεμιστοκλέους: Οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού-Με Pfizer το 74,6% των εμβολιασμών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως επεσήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Μαρία Θεοδωρίδου: Ηπιότερες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης-Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Μαρία Θεοδωρίδου: Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα πλειάδα άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και του ιού της γρίπης. Ο εμβολιασμός για την γρίπη είπε ξεκινά τις επόμενες εμβομάδες, ενώ από 1η Οκτωβρίου εκκινεί η συνταγογράφηση. Ο εμβολιαμός είναι επιβεβλημένος για ευάλωτες ομάδες και δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ εμβολίων Covid, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων. Όπως είπε, η μειωμένη κινητικότητα της γρίπης πέρισυ δεν θα πρέπει να εφησυχάζει. 

Τρεις χώρες που νίκησαν στη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Καθώς οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον νόμο αίρονται, εισερχόμαστε σε μια φάση που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα καθενός. Η Πορτογαλία αλλάζει σελίδα».