Πολιτική Υγείας

Παραλλαγή Δέλτα Κρούσματα: Στις ΗΠΑ παρουσιάζουν υψηλότερο ποσοστό από τον εθνικό μέσο όρο

Παραλλαγή Δέλτα Κρούσματα: Στις ΗΠΑ παρουσιάζουν υψηλότερο ποσοστό από τον εθνικό μέσο όρο

Τα κράτη Midwest, ωστόσο, έχουν δείξει μια αργή χορήγηση δόσεων εμβολίου, με τα περισσότερα κράτη να βλέπουν ότι κάτω από το ήμισυ του πληθυσμού τους έχουν εμβολιαστεί πλήρως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Our World in Data.

Παραλλαγή Δέλτα Κρούσματα: Το Midwest βλέπει υψηλότερο ποσοστό από τον εθνικό μέσο όρο του 10% για περιπτώσεις παραλλαγών Delta. Η παραλλαγή Delta της COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, με το Μισούρι και το Κάνσας να βλέπουν υψηλή μετάδοση καθώς οι προσπάθειες εμβολιασμού παραμένουν αργές σε ορισμένα μέρη της χώρας.Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) δείχνουν ότι η παραλλαγή, η οποία προήλθε από την Ινδία, έχει μολύνει ανθρώπους με δυσάρεστο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 22 Μαΐου, η παραλλαγή αντιπροσώπευε μόνο το 2,7% των κρουσμάτων, αλλά από την περασμένη εβδομάδα είναι τώρα πιο κοντά στο 10% όλων των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC.

Ωστόσο, το ποσοστό ήταν ήδη υψηλότερο σε ορισμένα μέρη της χώρας με το Missouri να καταγράφει την παραλλαγή ως περίπου 6,8% των κρουσμάτων στην πολιτεία από τις 22 Μαΐου.

Το Κάνσας και άλλες πολιτείες με υψηλούς αγροτικούς πληθυσμούς έχουν μετρήσει τα υψηλά ποσοστά κοινοτικής εξάπλωσης πριν δύο εβδομάδες.

Οι πολιτείες Midwest και Mountain West συμπεριλαμβανομένων της Αϊόβα, του Κάνσας, του Μισσούρι και της Νεμπράσκα καταγράφουν ποσοστό πλησιέστερο στο 23,5% όλων των κρουσμάτων που προέρχονται από το στέλεχος Δέλτα.

Περίπου το 8% των κομητειών στις Η.Π.Α. έχουν καταγράψει υψηλό επίπεδο μετάδοσης, ενώ περίπου οι μισές από τις κομητείες στις ΗΠΑ εξακολουθούν να εμφανίζουν μέτριο επίπεδο μετάδοσης.

Το Κάνσας, εν τω μεταξύ, πλησιάζει τον εθνικό μέσο όρο με περίπου 10% των περιπτώσεων από την παραλλαγή Delta, ανέφερε η ABC News.

Η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο και τα CDC αναβάθμισαν την παραλλαγή από “ενδιαφέρουσα” σε “ανησυχητική”.

“Μας δείχνει ότι αυτό που έχουμε στην κοινότητα είναι μια πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, κάτι που δείχνει γιατί έχουμε μια τέτοια έκρηξη κρουσμάτων όχι μόνο στην Κομητεία Greene, αλλά και στο νοτιοδυτικό Missouri” δήλωσε στο St. Louis Post-Dispatch

ο Findley, διευθυντής της κοινοτικής υγείας και επιδημιολογίας στην Κομητεία Green.

Οι αξιωματούχοι της υγείας έχουν επαναλάβει τις προειδοποιήσεις ότι το στέλεχος Delta είναι πιθανό να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες καθώς το ποσοστό φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο για να συνεχίσει να διπλασιάζεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

“Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, περίπου το 10% των λοιμώξεων διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες, οπότε πιθανότατα πρόκειται να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος εδώ στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Δρ Scott Gottlieb, πρώην επικεφαλής της FDA στο “Face the the CBS” Έθνος “την περασμένη εβδομάδα.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δούμε μια απότομη αύξηση των λοιμώξεων, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να αναλάβει και νομίζω ότι ο κίνδυνος είναι στην πραγματικότητα η πτώση που θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα επιδημία να φτάσει στο φθινόπωρο,” ” αυτός πρόσθεσε. Ωστόσο, αξιωματούχοι υγείας υποστηρίζουν ότι τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής.

Η αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής Delta φαίνεται να είναι περίπου 88% – χαμηλότερη από το 95% που εμφανίζουν τα εμβόλια έναντι παλαιότερων παραλλαγών, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το μέσο εμβόλιο γρίπης σχεδόν διπλάσια. Τα κράτη Midwest, ωστόσο, έχουν δείξει μια αργή χορήγηση δόσεων εμβολίου, με τα περισσότερα κράτη να βλέπουν ότι κάτω από το ήμισυ του πληθυσμού τους έχουν εμβολιαστεί πλήρως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Our World in Data.

Τα CDC παραθέτουν τις παραλλαγές Alpha, Beta, Epsilon και Gamma ως «ανησυχητικές», ενώ τις Eta, Iota, Kappa, Delta και Zeta παραμένουν παραλλαγές ενδιαφέροντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ινδική παραλλαγή εκτιμάται ότι είναι 60% πιο μεταδοτική και διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας

ΠΟΥ μετάλλαξη δέλτα :" Έχει εξαπλωθεί σε 80 χώρες"

Πανδημία μεταλλάξεις : H παραλλαγή δέλτα ανησυχεί τους ειδικούς

Οι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατάθηκαν έως τις 19 Ιουλίου το αργότερο λόγωτης παραλλαγής "δέλτα"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.