Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Fauci: Ισχυρίζεται ότι είναι κρίσιμη η λήψη του πρόσθετου επιπέδου προστασίας της μάσκας

ΗΠΑ Fauci: Ισχυρίζεται ότι είναι κρίσιμη η λήψη του πρόσθετου επιπέδου προστασίας της μάσκας

Κανένα εμβόλιο δεν είναι τέλειο, αλλά όταν μιλάτε για την αποφυγή της νοσηλείας και των θανάτων, Τσακ, είναι πραγματικά λυπηρό και τραγικό που πάνω από όλα από αυτά μπορούν να αποφευχθούν", δήλωσε ο Fauci.

ΗΠΑ Fauci: Ο Fauci λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να «κάνουν τα περισσότερα μίλια» και να φορούν μάσκες σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Ο Δρ Anthony Fauci την Κυριακή είπε ότι οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν σε μέρη με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού COVID-19 θα πρέπει να «κάνουν τα περισσότερα μίλια» και να φορούν μάσκα ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο άνκορμαν του “Meet the Press” του NBC, Τσακ Τοντ, δήλωσε ότι το Μισισιπή έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και ρώτησε τον Φάουσι αν θα φορούσε μάσκα εάν ταξίδευε εκεί, προτρέποντάς του να πει, “Νομίζω ότι θα υπήρχε ένας καλός λόγος να το κάνω αυτό.” “Νομίζω ότι θα υπήρχε ένας καλός λόγος να το κάνουμε αυτό γιατί, όπως έχουμε πει τόσο συχνά, ότι τα εμβόλια δεν είναι ακόμη και τόσο καλά όσο και πολύ αποτελεσματικά, τίποτα δεν είναι 100%”, δήλωσε ο Fauci.

“Και αν βάλεις τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον στο οποίο έχεις υψηλό επίπεδο δυναμικής ιών και πολύ χαμηλό επίπεδο εμβολίου μπορεί να θελήσεις να κάνεις το επιπλέον βήμα και να πεις,”

Όταν είμαι σε εκείνη την περιοχή όπου υπάρχει σημαντικός βαθμός της ιογενούς κυκλοφορίας, ίσως θέλω να κάνω το επιπλέον βήμα, για να είμαι αρκετά προσεκτικός για να βεβαιωθώ ότι θα λάβω το επιπλέον πρόσθετο επίπεδο προστασίας, παρόλο που τα ίδια τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά.”

Νωρίτερα στη συνέντευξη, ο Todd σημείωσε ότι υπήρχαν σχεδόν 10.000 θάνατοι COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και ρώτησαν τον Fauci πόσοι από τους θανάτους ήταν αποτέλεσμα του μη εμβολιασμού και κατά πόσον μπορούσαν να προληφθούν. “Αν κοιτάξετε τον αριθμό των θανάτων, περίπου το 99,2% από αυτούς δεν είναι από εμβολιασμένους, , περίπου το 0,8% είναι.

Κανένα εμβόλιο δεν είναι τέλειο, αλλά όταν μιλάτε για την αποφυγή της νοσηλείας και των θανάτων, Τσακ, είναι πραγματικά λυπηρό και τραγικό που πάνω από όλα από αυτά μπορούν να αποφευχθούν”, δήλωσε ο Fauci. “Προφανώς, θα υπάρχουν μερικοί άνθρωποι λόγω της μεταβλητότητας μεταξύ των ανθρώπων και της απόκρισής τους στο εμβόλιο, ότι θα δείτε μερικούς που έχουν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και να νοσηλευτούν και να πεθάνουν, αλλά το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι οι μη εμβολιασμένοι που είναι ο λόγος για τον οποίο λέμε ότι αυτό είναι απολύτως αποφευκτό και αποτρέψιμο», συνέχισε.

Ο Todd ρώτησε τον Fauci πώς χειριζόταν τις επιθέσεις από κριτικούς για τα μηνύματά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Fauci χαρακτήρισε τις επιθέσεις “θόρυβο” και “ανοησία”, προσθέτοντας, “απλώς επικεντρώνομαι στη δουλειά μου. Και όταν επικεντρώνομαι στη δουλειά μου, είμαι καλά.”

Τον περασμένο μήνα, ο Fauci εμφανίστηκε στο podcast του συγγραφέα Kara Swisher, “Sway”, όπου ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις εναντίον του “στην πραγματικότητα ασκούν κριτική στην επιστήμη.” “Είναι απαραίτητο ως επιστήμονας να εξελίξετε τη γνώμη σας και τις συστάσεις σας με βάση τα δεδομένα καθώς εξελίσσεται … και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέω ότι οι άνθρωποι που με επικρίνουν τότε για αυτό στην πραγματικότητα επικρίνουν την επιστήμη”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να προωθήσουν την ανάπτυξη αντιιικών χαπιών για την COVID-19 και άλλους επικίνδυνους ιούς δίνουν οι ΗΠΑ

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ»

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ υγεία:Tο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.