Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ Fauci: “Η παραλλαγή κορωνοϊού Delta διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες”

ΗΠΑ Fauci: “Η παραλλαγή κορωνοϊού Delta διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες”

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

ΗΠΑ Fauci: Η παραλλαγή κορωνοϊού Delta  διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες, τώρα βρίσκεται στο 20% των δειγμάτων, λέει ο Fauci. Η παραλλαγή ανιχνεύθηκε στο 20,6% σε δείγματα έως τις 19 Ιουνίου, από σχεδόν 10% δύο εβδομάδες πριν. Ο Μπάιντεν προειδοποιεί την πρόοδο του εμβολίου COVID εν μέσω προειδοποίησης παραλλαγής δέλτα. Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Η παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και βρίσκεται τώρα σε περισσότερες από 80 χώρες γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το στέλεχος B.1.617.2 εξαπλώνεται πιο εύκολα από την παραλλαγή B.1.1.7 Alpha και τον ιό άγριου τύπου και έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας. “Φαίνεται, όπως συνέβη με την B.1.1.7, φαίνεται να ακολουθούμε το μοτίβο με την παραλλαγή Delta, με χρόνο διπλασιασμού περίπου δύο εβδομάδων”, δήλωσε ο Fauci κατά τη διάρκεια ενημέρωσης COVID-19 του Λευκού Οίκου την Τρίτη, επικαλούμενος Δεδομένα CDC που υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή Delta ήταν πίσω από το 1,2% των αλληλουχιών δειγμάτων στις 8 Μαΐου, πριν ανέβει στο 2,7% στις 22 Μαΐου, 9,9% στις 5 Ιουνίου και αυξήθηκε στο 20,6% έως τις 19 Ιουνίου.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση. Μια μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν 96% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta μετά από δύο δόσεις και το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca (δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις ΗΠΑ) ήταν 92% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta μετά από δύο δόσεις. . “Παρόμοια με την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παραλλαγή Delta είναι επί του παρόντος η μεγαλύτερη απειλή στις ΗΠΑ για την προσπάθειά μας να εξαλείψουμε την COVID-19”, δήλωσε ο Fauci.

“Καλά νέα, ότι τα εμβόλιά μας είναι αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Οι περιπτώσεις παραλλαγής δέλτα αυξάνονται στις Η.Π.Α. πάνω από το όριο του 10%

Η ινδική παραλλαγή εκτιμάται ότι είναι 60% πιο μεταδοτική και διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας

ΠΟΥ μετάλλαξη δέλτα :" Έχει εξαπλωθεί σε 80 χώρες"

Η παραλλαγή δέλτα "χτύπησε" πλήρως εμβολιασμένο κάτοικο της Χαβάης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.

ΕΚΠΑ: Χυμική και κυτταρική ανοσία έναντι SARS-CoV-2 μετά από εμβολιασμό σε ασθενείς με μεταμόσχευση νεφρού και αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό "The Lancet Regional Health".

Σπάνια τα μακροχρόνια συμπτώματα Covid-19 στα παιδιά σύμφωνα με νέα μελέτη

Κορωνοϊος Παιδιά: Κατά μέσο όρο, τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν συνήθως άρρωστα για λίγο περισσότερο από τα παιδιά του δημοτικού, με τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 να χρειάζονται μια εβδομάδα για να αναρρώσουν, ενώ για τα μικρότερα παιδιά η ασθένεια κράτησε πέντε ημέρες.

Η υψηλή κατανάλωση καφέ σχετίζεται με κίνδυνο εγκεφαλικών παθήσεων όπως η άνοια και το εγκεφαλικό

Καφές: Η κατανάλωση περισσότερων από έξι φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο εγκεφαλικών παθήσεων όπως η άνοια και το εγκεφαλικό.

Συνδυασμός αεορόβιας άσκησης & θερμιδικής μείωσης για απώλεια βάρους & καρδιαγγειακή υγεία

Αθλητισμός: Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων κατά περίπου 250 θερμίδες την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους και να βελτιώσει την αγγειακή υγεία σε ηλικιωμένους με παχυσαρκία.

Πλανήτες : H αστεροσεισμολογία καθορίζει την ηλικία τους

Πλανήτες : Ένα αστέρι που μοιάζει με τον ήλιο και χρονολογείται από την αυγή του Γαλαξία, ανακαλύφθηκε από μια διεθνή ομάδα αστρονόμων. Με ηλικία 11,2 δισεκατομμυρίων ετών, είναι το παλαιότερο αστέρι με πλανήτες μεγέθους Γης που βρέθηκαν ποτέ και αποδεικνύει ότι τέτοιοι πλανήτες σχηματίστηκαν σε όλη την ιστορία του Σύμπαντος.