Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ Fauci: “Η παραλλαγή κορωνοϊού Delta διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες”

ΗΠΑ Fauci: “Η παραλλαγή κορωνοϊού Delta διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες”

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

ΗΠΑ Fauci: Η παραλλαγή κορωνοϊού Delta  διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες, τώρα βρίσκεται στο 20% των δειγμάτων, λέει ο Fauci. Η παραλλαγή ανιχνεύθηκε στο 20,6% σε δείγματα έως τις 19 Ιουνίου, από σχεδόν 10% δύο εβδομάδες πριν. Ο Μπάιντεν προειδοποιεί την πρόοδο του εμβολίου COVID εν μέσω προειδοποίησης παραλλαγής δέλτα. Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Η παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και βρίσκεται τώρα σε περισσότερες από 80 χώρες γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το στέλεχος B.1.617.2 εξαπλώνεται πιο εύκολα από την παραλλαγή B.1.1.7 Alpha και τον ιό άγριου τύπου και έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας. “Φαίνεται, όπως συνέβη με την B.1.1.7, φαίνεται να ακολουθούμε το μοτίβο με την παραλλαγή Delta, με χρόνο διπλασιασμού περίπου δύο εβδομάδων”, δήλωσε ο Fauci κατά τη διάρκεια ενημέρωσης COVID-19 του Λευκού Οίκου την Τρίτη, επικαλούμενος Δεδομένα CDC που υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή Delta ήταν πίσω από το 1,2% των αλληλουχιών δειγμάτων στις 8 Μαΐου, πριν ανέβει στο 2,7% στις 22 Μαΐου, 9,9% στις 5 Ιουνίου και αυξήθηκε στο 20,6% έως τις 19 Ιουνίου.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση. Μια μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν 96% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta μετά από δύο δόσεις και το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca (δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις ΗΠΑ) ήταν 92% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta μετά από δύο δόσεις. . “Παρόμοια με την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παραλλαγή Delta είναι επί του παρόντος η μεγαλύτερη απειλή στις ΗΠΑ για την προσπάθειά μας να εξαλείψουμε την COVID-19”, δήλωσε ο Fauci.

“Καλά νέα, ότι τα εμβόλιά μας είναι αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Οι περιπτώσεις παραλλαγής δέλτα αυξάνονται στις Η.Π.Α. πάνω από το όριο του 10%

Η ινδική παραλλαγή εκτιμάται ότι είναι 60% πιο μεταδοτική και διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας

ΠΟΥ μετάλλαξη δέλτα :" Έχει εξαπλωθεί σε 80 χώρες"

Η παραλλαγή δέλτα "χτύπησε" πλήρως εμβολιασμένο κάτοικο της Χαβάης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άσκηση: To ενδοκανναβινοειδές σύστημα συνεργάζεται με την μικροχλωρίδα του εντέρου για αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

Άσκηση φλεγμονή: Νέα έρευνα ρίχνει φως στους μηχανισμούς με τους οποίους η άσκηση μειώνει τη φλεγμονή. Τα ενδογενή κανναβινοειδή, τα οποία παράγει το σώμα, είναι ενώσεις που μοιάζουν με κάνναβη και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της φλεγμονής. Οι μικροοργανισμοί στο έντερο, γνωστοί συλλογικά ως μικροβίωμα του εντέρου, παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας κατά τη διάσπαση των διαιτητικών ινών. Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι τα ενδογενή κανναβινοειδή έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, όπως και τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας που παράγει η μικροχλωρίδα του εντέρου. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι μια παρέμβαση άσκησης 6 εβδομάδων μείωσε τα επίπεδα φλεγμονωδών δεικτών και ότι αυτή η επίδραση συνδύαζε υψηλότερα επίπεδα ενδοκανναβινοειδών και λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα βραχείας αλυσίδας λιπαρά οξέα που παράγουν οι μικροοργανισμοί του εντέρου μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα ενδοκανναβινοειδή για να ασκήσουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Τα πλαστικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδειαγγειακής νόσου

Πλαστικά χοληστερόλη: Σε μια μελέτη σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας φθαλικός εστέρας, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για να κάνει τα πλαστικά πιο ανθεκτικά, οδήγησε σε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο πλάσμα.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεσμεύτηκε να αξιολογήσει προσεκτικά τις επιπτώσεις της παραλλαγής "όμικρον" για την ανοσία του εμβολίου

Οι γιατροί στη Νότια Αφρική αναφέρουν ότι οι ασθενείς έχουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής, αν και τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα είναι άτομα ηλικίας 20 και 30 ετών, που γενικά δεν αρρωσταίνουν τόσο από την COVID-19 όσο οι μεγαλύτεροι ασθενείς.

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Πώς οι κρεατοελιές μετατρέπονται σε μελάνωμα

Μελάνωμα κρεατοελιές: Οι κρεατοελιές και τα μελανώματα είναι και οι δύο όγκοι του δέρματος που προέρχονται από το ίδιο κύτταρο που ονομάζεται μελανοκύτταρο. Πώς μια κρεατοελιά μπορεί να εξελιχθεί σε μελάνωμα;