Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Λος Άντζελες: «Συνιστά ανεπιφύλακτα» μάσκες σε εσωτερικούς χώρους έναντι της παραλλαγής Delta, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού

ΗΠΑ Λος Άντζελες: «Συνιστά ανεπιφύλακτα» μάσκες σε εσωτερικούς χώρους έναντι της παραλλαγής Delta, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού

Δεν υπάρχει "ευρεία επιστημονική συναίνεση" ως προς το εάν η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από άλλα στελέχη ", σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

ΗΠΑ Λος Άντζελες: Η κομητεία του Λος Άντζελες «συνιστά ανεπιφύλακτα» μάσκες σε εσωτερικούς χώρους έναντι της παραλλαγής Delta, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού. Η σύσταση έρχεται εβδομάδες αφότου το CDC είπε ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να πάνε στα περισσότερα μέρη χωρίς μάσκες. Ο ΠΟΥ προτρέπει τις μάσκες καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta. Αξιωματούχοι υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσαν τη Δευτέρα ότι συνιστούν σε όλους να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους – ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 – λόγω της ταχείας εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

Η σύσταση, την οποία οι αξιωματούχοι περιέγραψαν ως προληπτικό μέτρο, έρχεται μετά την παραλλαγή του Delta που περιελάμβανε “σχεδόν τις μισές από όλες τις παραλλαγές” που ταξινομήθηκαν στην κομητεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 12 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Λος Άντζελες “Μέχρι να καταλάβουμε καλύτερα πώς και σε ποιον διαδίδεται η παραλλαγή Delta, όλοι πρέπει να επικεντρωθούν στη μέγιστη προστασία με ελάχιστη διακοπή στη ρουτίνα, καθώς όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς άλλους περιορισμούς, όπως φυσική απόσταση και όρια χωρητικότητας”, ανέφερε η δήλωση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σημείωσαν ότι η παραλλαγή Delta είναι τώρα υπεύθυνη για περίπου μία στις πέντε νέες περιπτώσεις COVID-19 στις ΗΠΑ – ένα άλμα από ένα σε κάθε 10 πριν από μια εβδομάδα.

Η σύσταση έρχεται εβδομάδες αφότου το CDC είπε ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να πάνε στα περισσότερα μέρη χωρίς μάσκες.

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούσαν να συμβουλεύονται να φορούν μάσκες σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους, όπως σε δημόσιες συγκοινωνίες και σε νοσοκομεία, φυλακές και καταφύγια αστέγων. “Ενώ το εμβόλιο COVID-19 παρέχει πολύ αποτελεσματική προστασία, αποτρέποντας τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά της παραλλαγής Delta, το στέλεχος αποδεικνύεται πιο μεταδοτικό και αναμένεται να γίνει πιο διαδεδομένο”, δήλωσε η διευθυντής Δημόσιας Υγείας της κομητείας Barbara Ferrer σε δήλωση.

“Η χρήση μάσκας παραμένει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη μείωση της μετάδοσης, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους όπου ο ιός μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί μέσω εισπνοής αερολυμάτων που εκπέμπονται από μολυσμένο άτομο.”

Αξιωματούχοι υγείας σημείωσαν ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα φαίνεται να προστατεύονται καλά από την παραλλαγή Delta.

Τα άτομα που έλαβαν μία δόση εμβολίου είτε Pfizer είτε Moderna δεν είναι τόσο καλά προστατευμένα, πρόσθεσαν.

Οι ΗΠΑ έχουν υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από πολλές χώρες που αγωνίζονται με την παραλλαγή και τα ημερήσια ποσοστά μόλυνσης έχουν μειωθεί απότομα στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες καθώς περισσότεροι Αμερικανοί έχουν πάρει το εμβόλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου το 60,5% των Καλιφορνέζων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου COVID-19, είπαν οι αναφορές.

Από τη Δευτέρα, περισσότερα από 153 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC.

Δεν υπάρχει “ευρεία επιστημονική συναίνεση” ως προς το εάν η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από άλλα στελέχη “, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε πρόσφατα τους εμβολιασμένους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις λόγω της παραλλαγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου: Το 90% των νέων λοιμώξεων κορωνοϊού θα είναι της παραλλαγής δέλτα

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για την παραλλαγή Delta

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ»

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ υγεία:Tο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.