Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν ΗΠΑ: Δεν θα ενταχθούν στην ΕΕ για το άνοιγμα των συνόρων παρά την ύφεση των κρουσμάτων

Μπάιντεν ΗΠΑ: Δεν θα ενταχθούν στην ΕΕ για το άνοιγμα των συνόρων παρά την ύφεση των κρουσμάτων

Ο Μπάιντεν «δίνει προτεραιότητα στο ζήτημα της υγείας πριν από οτιδήποτε άλλο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές και ανθρώπινες συνέπειες», είπε.

Μπάιντεν ΗΠΑ: Καθώς η πανδημία Covid υποχωρεί δραματικά στη Δύση, η Ευρώπη ανοίγει τις πόρτες της στους Αμερικανούς – αλλά το αντίθετο δεν ισχύει, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παραμένουν σε περιορισμούς που επιβλήθηκαν πριν από 15 μήνες. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την πρόοδο στον εμβολιασμό, με στόχο να φτάσει το 70% των Αμερικανών με τουλάχιστον μία δόση έως τις 4 Ιουλίου και οι υγειονομικές αρχές έχουν χαλαρώσει τις συστάσεις για μάσκες, αλλά η γλώσσα σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρέμεινε σταθερή. «Ανυπομονούμε για την επανάληψη των διατλαντικών ταξιδιών μόλις το επιτρέψει η επιστήμη», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ned Price.

«Δεν μπορώ να βάλω ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο σε αυτό, μόνο και μόνο επειδή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της επιδημιολογίας, από την ανταπόκριση στον ιό σε όλον τον κόσμο και από τις εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου και της παρουσίας παραλλαγών ,” αυτός είπε.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να αποκαταστήσει τις συμμαχίες μετά την ταραχώδη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, την προηγούμενη βδομάδα που προσελκύει τους Ευρωπαίους συμμάχους στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Ωστόσο, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν βιάζεται να ταξιδέψει, με την κυβέρνησή του να ανανεώνει ξανά έως τις 21 Ιουλίου το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με τον Καναδά και το Μεξικό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν επίσης απαγορεύσει τα ταξίδια στους περισσότερους επισκέπτες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και από τη Βρετανία, μαζί με τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν και τη Νότια Αφρική.

Ο Μπάιντεν, ωστόσο, επέτρεψε έναν αυξανόμενο αριθμό εξαιρέσεων, με δημοσιογράφους, μαθητές και άλλους να μπορούν να ταξιδεύουν παρά τους περιορισμούς στους απλούς τουρίστες.

Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ανοίξει ξανά τα σύνορά της στους Αμερικανούς υπό τον όρο ότι έχουν εμβολιαστεί ή παρουσιάσει αποτελέσματα δοκιμών που δείχνουν ότι είναι αρνητικά.

«Ελπίζω ότι θα βρούμε μια παρόμοια λύση στο πνεύμα της αμοιβαιότητας για τα ταξίδια από τη Γερμανία και την ΕΕ προς τις ΗΠΑ!» έγραψε στο Twitter η γερμανική πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Emily Haber. –

Οδηγείται από τον τουρισμό – Όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε όχι μετά από διαπραγμάτευση αμοιβαιότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπό πίεση από τα κράτη μέλη που βασίζονται στον τουρισμό όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία που είναι πρόθυμα να αναζωογονήσουν μια βιομηχανία που έχει καταστραφεί από την πανδημία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει δύναμη παρόμοιας διαμαρτυρίας που να επιτρέπεται σε ξένους τουρίστες, ακόμα και αν οι αεροπορικές εταιρείες και άλλοι στον ταξιδιωτικό κλάδο έχουν εκφράσει υποστήριξη για χαλαρωτικούς κανόνες και η Wall Street Journal σε πρόσφατο άρθρο της είπε ότι δεν υπάρχει λόγος μη αμοιβαιότητας της ευρωπαϊκής απόφασης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στις αρχές Ιουνίου ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδων εργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία, τον Καναδά και το Μεξικό για τα επόμενα βήματα.

Στη μέση έχουν βρεθεί χιλιάδες ομογενείς που πληρώνουν γενικά φόρους των ΗΠΑ και μπορεί να έχουν οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν μπορούν να φύγουν χωρίς ανησυχία για το αν μπορούν να επιστρέψουν. Ορισμένοι έχουν βίζα που έληξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που σημαίνει ότι μπορούν να περιμένουν πολύ αν κατευθυνθούν στο εξωτερικό με την ελπίδα για ανανέωση στα υπερφορτωμένα προξενεία των ΗΠΑ. Η Celia Belin, γάλλίδα μελετητής στο Brookings Institution στην Ουάσινγκτον, σημείωσε ότι ο Μπάιντεν εκλέχτηκε με υποσχέσεις να αντιμετωπίσει την Κόβιντ καλύτερα από τον Τραμπ και ότι «θέλει να αναλάβει μηδενικό κίνδυνο» αντιμετωπίζοντας ανησυχίες για την παραλλαγή του Δέλτα.

Σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι είχαν σαφή επιδημιολογικά κατώτατα όρια όταν θα άνοιγαν στους ταξιδιώτες των ΗΠΑ, αλλά ότι δεν υπήρχε παρόμοια διαφάνεια από την πλευρά των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν «δίνει προτεραιότητα στο ζήτημα της υγείας πριν από οτιδήποτε άλλο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές και ανθρώπινες συνέπειες», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC ανακοινώνει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα

‘Οδικός χάρτης ‘ για ασφαλή έξοδο από το lockdown

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί των φαρμακευτικών λόγω κοροναϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

Το νησί Sanya αρχίζει να κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών καθώς επιδεινώνεται η πιο πρόσφατη επιδημία COVID στην Κίνα

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.

Οι ψηφοφόροι του Κάνσας καταρρίπτουν τη τροποποίηση για το δικαίωμα στην άμβλωση

Κάνσας: Η προτεινόμενη συνταγματική τροποποίηση είναι μια αντίδραση σε μια απόφαση του 2019 από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κάνσας, το οποίο κατέρριψε έναν πολιτειακό νόμο που απαγόρευε μια κοινή διαδικασία άμβλωσης δεύτερης θητείας.

Το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον στην Ελλάδα, λέει ο Υπουργός Υγείας

Έκανε γνωστό ότι το 25% των γιατρών μαζί με ιδιώτες που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν, εντάχθηκαν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 3.000 γιατρούς. Τέλος, ανέφερε ότι για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο πολίτες και γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται από τον Σεπτέμβριο ώστε οι γιατροί να έχουν περισσότερο χρόνο και να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αυξάνονται οι έρευνες στον τομέα της ιατρικής στην Αυστραλία

Χρηματοδότηση ερευνών: Για να συμβαδίσει με άλλες χώρες και για να διατηρήσει την έρευνα για την υγεία μια βιώσιμη καριέρα, η Αυστραλία πρέπει πρώτα απ' όλα να αυξήσει το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της έρευνας.

Επιχορηγήσεις για τη Δημόσια Υγεία στη Τζόρτζια

Κρατικό Πανεπιστήμιο Τζόρτζια: Το Ερευνητικό Κέντρο Πρόληψης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια επικεντρώνεται στην υγεία των προσφύγων και των μεταναστών. Μια σύνοδος κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο συγκέντρωσε περισσότερους από 250 συμμετέχοντες.