Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν ΗΠΑ: Δεν θα ενταχθούν στην ΕΕ για το άνοιγμα των συνόρων παρά την ύφεση των κρουσμάτων

Μπάιντεν ΗΠΑ: Δεν θα ενταχθούν στην ΕΕ για το άνοιγμα των συνόρων παρά την ύφεση των κρουσμάτων

Ο Μπάιντεν «δίνει προτεραιότητα στο ζήτημα της υγείας πριν από οτιδήποτε άλλο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές και ανθρώπινες συνέπειες», είπε.

Μπάιντεν ΗΠΑ: Καθώς η πανδημία Covid υποχωρεί δραματικά στη Δύση, η Ευρώπη ανοίγει τις πόρτες της στους Αμερικανούς – αλλά το αντίθετο δεν ισχύει, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παραμένουν σε περιορισμούς που επιβλήθηκαν πριν από 15 μήνες. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την πρόοδο στον εμβολιασμό, με στόχο να φτάσει το 70% των Αμερικανών με τουλάχιστον μία δόση έως τις 4 Ιουλίου και οι υγειονομικές αρχές έχουν χαλαρώσει τις συστάσεις για μάσκες, αλλά η γλώσσα σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρέμεινε σταθερή. «Ανυπομονούμε για την επανάληψη των διατλαντικών ταξιδιών μόλις το επιτρέψει η επιστήμη», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ned Price.

«Δεν μπορώ να βάλω ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο σε αυτό, μόνο και μόνο επειδή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της επιδημιολογίας, από την ανταπόκριση στον ιό σε όλον τον κόσμο και από τις εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου και της παρουσίας παραλλαγών ,” αυτός είπε.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να αποκαταστήσει τις συμμαχίες μετά την ταραχώδη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, την προηγούμενη βδομάδα που προσελκύει τους Ευρωπαίους συμμάχους στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Ωστόσο, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν βιάζεται να ταξιδέψει, με την κυβέρνησή του να ανανεώνει ξανά έως τις 21 Ιουλίου το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με τον Καναδά και το Μεξικό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν επίσης απαγορεύσει τα ταξίδια στους περισσότερους επισκέπτες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και από τη Βρετανία, μαζί με τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν και τη Νότια Αφρική.

Ο Μπάιντεν, ωστόσο, επέτρεψε έναν αυξανόμενο αριθμό εξαιρέσεων, με δημοσιογράφους, μαθητές και άλλους να μπορούν να ταξιδεύουν παρά τους περιορισμούς στους απλούς τουρίστες.

Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ανοίξει ξανά τα σύνορά της στους Αμερικανούς υπό τον όρο ότι έχουν εμβολιαστεί ή παρουσιάσει αποτελέσματα δοκιμών που δείχνουν ότι είναι αρνητικά.

«Ελπίζω ότι θα βρούμε μια παρόμοια λύση στο πνεύμα της αμοιβαιότητας για τα ταξίδια από τη Γερμανία και την ΕΕ προς τις ΗΠΑ!» έγραψε στο Twitter η γερμανική πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Emily Haber. –

Οδηγείται από τον τουρισμό – Όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε όχι μετά από διαπραγμάτευση αμοιβαιότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπό πίεση από τα κράτη μέλη που βασίζονται στον τουρισμό όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία που είναι πρόθυμα να αναζωογονήσουν μια βιομηχανία που έχει καταστραφεί από την πανδημία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει δύναμη παρόμοιας διαμαρτυρίας που να επιτρέπεται σε ξένους τουρίστες, ακόμα και αν οι αεροπορικές εταιρείες και άλλοι στον ταξιδιωτικό κλάδο έχουν εκφράσει υποστήριξη για χαλαρωτικούς κανόνες και η Wall Street Journal σε πρόσφατο άρθρο της είπε ότι δεν υπάρχει λόγος μη αμοιβαιότητας της ευρωπαϊκής απόφασης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στις αρχές Ιουνίου ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδων εργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία, τον Καναδά και το Μεξικό για τα επόμενα βήματα.

Στη μέση έχουν βρεθεί χιλιάδες ομογενείς που πληρώνουν γενικά φόρους των ΗΠΑ και μπορεί να έχουν οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν μπορούν να φύγουν χωρίς ανησυχία για το αν μπορούν να επιστρέψουν. Ορισμένοι έχουν βίζα που έληξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που σημαίνει ότι μπορούν να περιμένουν πολύ αν κατευθυνθούν στο εξωτερικό με την ελπίδα για ανανέωση στα υπερφορτωμένα προξενεία των ΗΠΑ. Η Celia Belin, γάλλίδα μελετητής στο Brookings Institution στην Ουάσινγκτον, σημείωσε ότι ο Μπάιντεν εκλέχτηκε με υποσχέσεις να αντιμετωπίσει την Κόβιντ καλύτερα από τον Τραμπ και ότι «θέλει να αναλάβει μηδενικό κίνδυνο» αντιμετωπίζοντας ανησυχίες για την παραλλαγή του Δέλτα.

Σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι είχαν σαφή επιδημιολογικά κατώτατα όρια όταν θα άνοιγαν στους ταξιδιώτες των ΗΠΑ, αλλά ότι δεν υπήρχε παρόμοια διαφάνεια από την πλευρά των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν «δίνει προτεραιότητα στο ζήτημα της υγείας πριν από οτιδήποτε άλλο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές και ανθρώπινες συνέπειες», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC ανακοινώνει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα

‘Οδικός χάρτης ‘ για ασφαλή έξοδο από το lockdown

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί των φαρμακευτικών λόγω κοροναϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.