Πολιτική Υγείας

Έρευνα Κορωνοϊός: Θα παραμένουν κλειστά τα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ και για πόσο περισσότερο;

Έρευνα Κορωνοϊός: Θα παραμένουν κλειστά τα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ και για πόσο περισσότερο;

Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε πώς φαίνονται τα πράγματα στις 21 Ιουνίου προτού ληφθεί απόφαση και από τις δύο κυβερνήσεις σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων.

Έρευνα Κορωνοϊός: Οι άνθρωποι που ζουν και στις δύο πλευρές του Καναδά – στα σύνορα των ΗΠΑ, τα μεγαλύτερα διεθνή σύνορα του κόσμου, θα πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι τουλάχιστον τις 21 Ιουνίου για να ανοίξουν ξανά. Έχουν κλείσει για όλους εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, η ημερομηνία της 21ης ​​Ιουνίου θα μπορούσε να είναι ασταθής, ανάλογα με διάφορα ζητήματα, κυρίως σε σχέση με το ποσοστό του πληθυσμού και στις δύο πλευρές των συνόρων που έχει εμβολιαστεί πλήρως και, δεύτερον, και με το εάν πραγματοποιηθεί άλλη αύξηση του ιού.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Justin Trudeau είπε ότι θέλει τα σύνορα να παραμείνουν κλειστά έως ότου τουλάχιστον το 75% των Καναδών εμβολιαστούν πλήρως. Λιγότερο από το 40% έχει σήμερα την πρώτη του δόση. Στις Η.Π.Α. υπήρξαν κλήσεις από διασυνοριακές γραμμές για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστή των ΗΠΑ Susan Collins, R-Maine, λέγοντας ότι το κλείσιμο συνεχίζει να βλάπτει τις γειτονικές κοινότητες.

Σε μια δήλωση, η Collins πρότεινε ότι τα σύνορα θα μπορούσαν να ανοίξουν σε περιορισμένη χωρητικότητα με σχετικά χαμηλό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. «Άτομα που έχουν δοκιμαστεί πρόσφατα ή εμβολιαστεί ενέχουν χαμηλό κίνδυνο και θα πρέπει να μπορούν να επισκέπτονται μέλη της οικογένειας και να ψωνίζουν σε μικρές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα σύνορα», είπε.

Η νέα έρευνα εντοπίζει ότι οι Καναδοί χωρίζονται στο άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ

Το CTV News Canada αναφέρει ότι μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Angus Reid διαπίστωσε ότι οι Καναδοί μοιράστηκαν σχεδόν ομοιόμορφα τέσσερις τρόπους όταν το 2021 τα σύνορα των ΗΠΑ θα πρέπει να ανοίξουν εκ νέου για μη απαραίτητα ταξίδια. Σύμφωνα με την έρευνα, το 23% δηλώνει ότι τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν ξανά αμέσως, ενώ το 29% δηλώνουν ότι τόσο οι Καναδοί όσο και οι Αμερικανοί πρέπει να περιμένουν μέχρι αργότερα αυτό το καλοκαίρι για να ανοίξουν τα σύνορα.

Προχωρώντας περαιτέρω, το 27% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο και το 21% είπε ότι τα σύνορα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά για μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι τουλάχιστον το 2022. Πραγματικά, κοιτάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας αντιλαμβανόμαστε ότι οι περισσότεροι Καναδοί λένε ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να σκεφτεί κανείς να ανοίξει ξανά τα σύνορα.

«Αυτοί οι αριθμοί λένε ότι είμαστε ακόμα σε μια αρκετά κλειδωμένη νοοτροπία, ακόμη και όταν αρχίζουμε να έχουμε συνομιλίες για τη μετάβαση από αυτή σε κανονικότητα», δήλωσε ο Shachi Kurl, πρόεδρος του Ινστιτούτου Angus Reid.i Η διαδικτυακή έρευνα δημοσκόπησε 1.601 Καναδούς μεταξύ 14-17 Μαΐου 2021 και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή μείον 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, 19 φορές από τις 20. Η κατώτατη γραμμή;

Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε πώς φαίνονται τα πράγματα στις 21 Ιουνίου προτού ληφθεί απόφαση και από τις δύο κυβερνήσεις σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Καναδάς λαμβάνει την πρώτη αποστολή εμβολίων COVID-19 μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας εμβολίων

Γιατί η σύγκριση των αριθμών νοσηλείας στα νοσοκομεία COVID-19 μεταξύ επαρχιών του Καναδά δεν είναι δυνατή

Όσα συμβαίνουν στον Καναδά στη μαχη κατά της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.