Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Εώς και 45% πιο μεταδοτικό το μεταλλαγμένο στέλεχος B.1.1.7

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Εώς και 45% πιο μεταδοτικό το μεταλλαγμένο στέλεχος B.1.1.7

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τα περιστατικά μιας πιο μεταδοτικής μεταλλαγής του κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως επισημαίνει η έρευνα ενδέχεται να υπάρχει ήδη σημαντική μετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους B.1.1.7 μέσα στη χώρα.

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τα περιστατικά μιας πιο μεταδοτικής μεταλλαγής του κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως επισημαίνει η έρευνα ενδέχεται να υπάρχει ήδη σημαντική μετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους μέσα στη χώρα. Παρόλο που η μετάλλαξη B.1.1.7  – καταγράφηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο – εντοπίζεται σήμερα σε σχετικά χαμηλή συχνότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η έκθεση αναφέρει ότι διπλασιάζεται κάθε μισή εβδομάδα.

Παρόμοια αύξηση παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες. Η έκθεση εκτιμά ότι αυτή η μετάλλαξη είναι 35-45% πιο μεταδοτική από τα στελέχη που είχαν ως τώρα εμφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και διπλασιάζεται κάθε 10 ημέρες.

Τον περασμένο μήνα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προέβλεψαν ότι το στέλεχος B.1.1.7 θα μπορούσε να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το μήνα Μάρτιο του 2021. Οι ερευνητές υπολογίζουν δε, ότι ο ιός είναι περίπου 50% πιο μεταδοτικός από στελέχη που είχαν εντοπιστεί νωρίτερα.

“Η μελέτη μας δείχνει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε παρόμοια πορεία με άλλες χώρες, όπου το [στέλεχος] B.1.1.7 έγινε γρήγορα η κυρίαρχη μετάλλαξη του SARS-CoV-2, απαιτώντας άμεση και αποφασιστική δράση για την ελαχιστοποίηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από τον κορωνοϊό”, έγραψαν οι ερευνητές.

Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις μόλυνσης που καταγράφηκαν στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα, πολλές περιπτώσεις μολύνσης από το στέλεχος Β.1.1.7 στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανέφεραν πρόσφατα διεθνή ταξίδια, πρόσθεσε η έκθεση, υποδηλώνοντας ότι “υπάρχει σημαντική εσωτερική μετάδοση της μετάλλαξης Β.1.1.7”. 

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, είναι μια συνεργασία ερευνητών από διάφορα ιδρύματα και την εταιρεία Helix, η οποία είναι ένα από τα εμπορικά, ακαδημαϊκά και δημόσια εργαστήρια υγείας που μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με μεταλλάξεις του κορωνοϊού με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Χωρίς “αποφασιστική και άμεση δράση για τη δημόσια υγεία”, νέες, πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού “πιθανότατα θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στις ΗΠΑ εντός λίγων μηνών”, καταλήγουν οι ερευνητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δραματική έκκληση του Ιταλού Υπουργού Υγείας για "μη χαλάρωση"

Σταματά τον εμβολιασμό από την AstraZeneca η Νότια Αφρική

Κραυγή αγωνίας από την Ιταλία: «Τεράστια προσοχή! Μην παίζετε με τη φωτιά!»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δύο στους 100 ασθενείς Covid-19 σε ΜΕΘ παθαίνουν εγκεφαλικό

Το 2% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου, δηλαδή οι δύο στους 100, παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την παραμονή τους σε αυτήν, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε επίσης να απαιτεί τρίτη δόση του εμβολίου της Phizer εντόςενός έτους λέει ο Albert Bourla

"Κανένα από τα 400 εμβολιασμένα δεν μολύνθηκε, πολύ καλά νέα", δήλωσε ο Μπουρλά. Με βάση τα στοιχεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι υπήρχε ανάγκη για επανεμβολιασμό μεταξύ έξι και 12 μηνών, καθώς επίσης και ένας ετήσιος επανεμβολιασμός. Ωστόσο, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί, είπε ο Μπούρλα.

Βάση για πολλά εμβόλια covid-19 oι αδενοϊοί

Δεν υπάρχουν δημόσια διαθέσιμα εμβόλια που προστατεύουν από τη μόλυνση από αδενοϊό, αν και ένα υπάρχον εμβόλιο μερικές φορές δίνεται σε στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC

Σε καινοτόμες θεραπείες σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να μειώσουν ή να αντιστρέψουν βλάβες από καρδιακή προσβολή οδηγούται οι επιστήμονες

Εάν μελλοντικές μελέτες δείχνουν πώς η πλαστικότητα του μυοκαρδίου εμποδίζεται και επανενεργοποιείται στον άνθρωπο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καινοτόμες θεραπείες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν ή να αντιστρέψουν τη βλάβη λόγω καρδιακής προσβολής. Αυτή η ανακάλυψη έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων.

Ερευνητές μελετούν διάσημη μαύρη τρύπα για να εξελίξουν τη Θεωρία της Σχετικότητας

Μαύρη τρύπα: Διεθνής ερευνητική ομάδα έστρεψε 19 διαστημικά και ισχυρά επίγεια τηλεσκόπια στη συγκεκριμένη μαύρη τρύπα για να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.