ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι πιο ευάλωτη στο κορωνοϊό, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι πιο ευάλωτη στο κορωνοϊό, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα βιώνει περισσότερες ανισότητες στην υγεία σε σύγκριση με άλλες ομάδες πληθυσμού, εν μέρει λόγω του σεξουαλικού στίγματος και των διακρίσεων.

Άτομα που είναι μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά με κορωνοϊό, επειδή είναι πιθανότερο να πάσχουν από χρόνια υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με νέα έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα βιώνει περισσότερες ανισότητες στην υγεία σε σύγκριση με άλλες ομάδες πληθυσμού, εν μέρει λόγω του σεξουαλικού στίγματος και των διακρίσεων.

Αυτές οι ανισότητες στην υγεία καθιστούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα πιο ευάλωτα στην πανδημία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εβδομαδιαία Έκθεση, Morbidity and Mortality Weekly, του οργανισμού εχθές, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021. “Λόγω των μακροχρόνιων κοινωνικών ανισοτήτων και του υψηλότερου επιπολασμού πολλών υποκείμενων συνθηκών υγείας, οι πληθυσμοί σεξουαλικών μειονοτήτων ενδέχεται να είναι ευάλωτοι στη μόλυνση από κορωνοϊό και αυτή η ευπάθεια μπορεί να μεγεθυνθεί όταν συνδυαστεί με άλλα δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως η φυλή / εθνικότητα”, ανέφερε η έκθεση.

“Υπάρχει, όμως, ένα κενό δεδομένων και πολλά είναι άγνωστα”, πρόσθεσε ο οργανισμός. Αυτό διότι, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου δεν καταγράφονται σταθερά από το τυπικό σύστημα συλλογής δεδομένων για τον κορωνοϊό. Λίγες είναι οι πολιτείες που άρχισαν να συλλέγουν αυτές τις πληροφορίες, ενόσω είχαν, ήδη, περάσει αρκετοί μήνες από την εμφάνιση του ιού.

Τον Ιούλιο του 2020, η Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι θα συλλέξει δεδομένα που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας σε αυτούς τους πληθυσμούς. Η πολιτεία του Ιλινόις άρχισε επίσης να συλλέγει αυτές τις πληροφορίες, ενώ αρχές της Πενσυλβάνια, της Ουάσιγκτον και άλλων πολιτειών λαμβάνουν επίσης μέτρα για τη συλλογή αυτών των δεδομένων, όπως ανέφερε η έκθεση. Τα στοιχεία ωστόσο δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Τέλος, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενθάρρυναν όλες τις αρμόδιες αρχές να συμπεριλάβουν πληροφορίες σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στα στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόβλεψη Κέντρου Ελέγχου και Νοσημάτων των ΗΠΑ για έναν θάνατο από Κορωνοϊό κάθε λεπτό της ώρας

Ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα διατίθενται στα φαρμακεία στις ΗΠΑ

Μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν burn out οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι φοιτητές της ιατρικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οφέλη της διαλείπουσας νηστείας στον κιρκάδιο ρυθμό

Διαλείπουσα νηστεία: Η διαλείπουσα νηστεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Υπάρχει κίνδυνος για δηλητηρίαση από υπερβολικής ποσότητας νερού;

Δηλητηρίαση από νερό: Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μια κατάσταση γνωστή ως υπονατριαιμία, η οποία αραιώνει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο αίμα.

Εύκολα Pancakes σε λίγα μόλις λεπτά

Brunch: Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο για τα παιδιά σας; Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τα πιο εύκολα pancakes.

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!