Πολιτική Υγείας

HΠΑ Κορωνοϊός: Η μεγαλύτερη Ένωση Νοσοκόμων των ΗΠΑ σχίζει τις νέες οδηγίες των CDC για τις μάσκες

HΠΑ Κορωνοϊός: Η μεγαλύτερη Ένωση Νοσοκόμων των ΗΠΑ σχίζει τις νέες οδηγίες των CDC για τις μάσκες

Αυτό σημαίνει ότι τα CDC δεν παρακολουθούν πλέον τα απαραίτητα δεδομένα για να κατανοήσουν εάν τα εμβόλια αποτρέπουν ασυμπτωματικές / ήπιες λοιμώξεις, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η προστασία του εμβολίου και για να γίνει κατανοητό το πώς οι παραλλαγές επηρεάζουν την προστασία του εμβολίου", ανέφερε η Ένωση στη δήλωσή της.

HΠΑ Κορωνοϊός: Η μεγαλύτερη ένωση νοσοκόμων της χώρας κατηγορεί τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την τελευταία προτεινόμενη χαλάρωση των περιορισμών μάσκας – ισχυριζόμενη ότι η κίνηση “απειλεί τη ζωή ασθενών, νοσοκόμων και άλλων εργαζομένων πρώτης γραμμής”. “Τώρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουμε τα προστατευτικά μέτρα και είμαστε εξοργισμένοι που τα CDC έκαναν ακριβώς αυτό, ενώ είμαστε ακόμη στη μέση της θανατηφόρας πανδημίας του αιώνα“, δήλωσε η εγγεγραμμένη νοσοκόμα Bonnie Castillo, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Νοσοκόμων, που λέει ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 170.000 μέλη.

Οι εντυπωσιακές παρατηρήσεις ήρθαν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των CDC ότι συνιστούν σε όποιον έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 να σταματήσει να φοράει μάσκες και να απομακρύνεται κοινωνικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

“Όποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος μπορεί να συμμετάσχει σε δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου – μεγάλες ή μικρές – χωρίς να φοράει μάσκα ή να τηρεί σωματική απομάκρυνση “, δήλωσε η επικεφαλής των CDC Dr. Rochelle Walensky σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

“Σίγουρα θα μπορούσατε να φορέσετε μάσκα αν θέλετε, αλλά λέμε ότι αυτές οι ρυθμίσεις με βάση την επιστήμη ότι είναι ασφαλείς”, είπε.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo και ο Δήμαρχος της Big Apple, Bill de Blasio, απέρριψαν αμέσως την ιδέα, αρνούμενοι να αποδεχθούν την ενημερωμένη καθοδήγηση, τουλάχιστον για τώρα – προσθέτοντας τη σύγχυση για τους ανθρώπους που ήδη αγωνίζονται να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να παραμείνουν ασφαλείς .

Ωστόσο, η Walensky διπλασίασε την Κυριακή με τη στάση του πρακτορείου της, λέγοντας στην ABC-TV “This Week”, “Έχουμε τώρα επιστήμη που έχει μόλις εξελιχθεί – ακόμη και τις τελευταίες δύο εβδομάδες – που αποδεικνύει ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή.” «Είναι αποτελεσματικά. Είναι αποτελεσματικά στον πληθυσμό όπως και στις κλινικές δοκιμές», είπε. Ερωτηθείσα χωριστά στο “Fox News Sunday” ποια θα ήταν η “αστυνομία εμβολιασμού” για να είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι συμμορφώνονται σωστά με την καθοδήγηση, η Walensky είπε ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν “το σύστημα τιμής”

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Νοσηλευτών έθεσε επίσης το ζήτημα με το γεγονός ότι τα CDC είπαν ότι δεν θα συνεχίσουν να παρακολουθούν άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί και ενδέχεται να πάρουν ξανά την COVID-19 – εκτός εάν οι ασθενείς καταλήξουν στο νοσοκομείο ή στο νεκροτομείο.

Ο Οργανισμός είπε ότι αυτό θα επικεντρώσει τους πόρους του καλύτερα. ”

Αυτό σημαίνει ότι τα CDC δεν παρακολουθούν πλέον τα απαραίτητα δεδομένα για να κατανοήσουν εάν τα εμβόλια αποτρέπουν ασυμπτωματικές / ήπιες λοιμώξεις, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η προστασία του εμβολίου και για να γίνει κατανοητό το πώς οι παραλλαγές επηρεάζουν την προστασία του εμβολίου”, ανέφερε η Ένωση στη δήλωσή της.

Τα CDC δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό από την The Post την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Walensky αναφέρει τα "εξελισσόμενα δεδομένα" ως αιτία αλλαγής της πολιτικής της μάσκας

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Μεγάλη πτώση σε κρούσματα κορωνοϊού τον Ιούλιο βλέπουν τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

Το νησί Sanya αρχίζει να κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών καθώς επιδεινώνεται η πιο πρόσφατη επιδημία COVID στην Κίνα

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.

Οι ψηφοφόροι του Κάνσας καταρρίπτουν τη τροποποίηση για το δικαίωμα στην άμβλωση

Κάνσας: Η προτεινόμενη συνταγματική τροποποίηση είναι μια αντίδραση σε μια απόφαση του 2019 από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κάνσας, το οποίο κατέρριψε έναν πολιτειακό νόμο που απαγόρευε μια κοινή διαδικασία άμβλωσης δεύτερης θητείας.

Το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον στην Ελλάδα, λέει ο Υπουργός Υγείας

Έκανε γνωστό ότι το 25% των γιατρών μαζί με ιδιώτες που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν, εντάχθηκαν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 3.000 γιατρούς. Τέλος, ανέφερε ότι για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο πολίτες και γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται από τον Σεπτέμβριο ώστε οι γιατροί να έχουν περισσότερο χρόνο και να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αυξάνονται οι έρευνες στον τομέα της ιατρικής στην Αυστραλία

Χρηματοδότηση ερευνών: Για να συμβαδίσει με άλλες χώρες και για να διατηρήσει την έρευνα για την υγεία μια βιώσιμη καριέρα, η Αυστραλία πρέπει πρώτα απ' όλα να αυξήσει το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της έρευνας.

Επιχορηγήσεις για τη Δημόσια Υγεία στη Τζόρτζια

Κρατικό Πανεπιστήμιο Τζόρτζια: Το Ερευνητικό Κέντρο Πρόληψης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια επικεντρώνεται στην υγεία των προσφύγων και των μεταναστών. Μια σύνοδος κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο συγκέντρωσε περισσότερους από 250 συμμετέχοντες.