Πολιτική Υγείας

HΠΑ Κορωνοϊός: Η μεγαλύτερη Ένωση Νοσοκόμων των ΗΠΑ σχίζει τις νέες οδηγίες των CDC για τις μάσκες

HΠΑ Κορωνοϊός: Η μεγαλύτερη Ένωση Νοσοκόμων των ΗΠΑ σχίζει τις νέες οδηγίες των CDC για τις μάσκες

Αυτό σημαίνει ότι τα CDC δεν παρακολουθούν πλέον τα απαραίτητα δεδομένα για να κατανοήσουν εάν τα εμβόλια αποτρέπουν ασυμπτωματικές / ήπιες λοιμώξεις, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η προστασία του εμβολίου και για να γίνει κατανοητό το πώς οι παραλλαγές επηρεάζουν την προστασία του εμβολίου", ανέφερε η Ένωση στη δήλωσή της.

HΠΑ Κορωνοϊός: Η μεγαλύτερη ένωση νοσοκόμων της χώρας κατηγορεί τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την τελευταία προτεινόμενη χαλάρωση των περιορισμών μάσκας – ισχυριζόμενη ότι η κίνηση “απειλεί τη ζωή ασθενών, νοσοκόμων και άλλων εργαζομένων πρώτης γραμμής”. “Τώρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουμε τα προστατευτικά μέτρα και είμαστε εξοργισμένοι που τα CDC έκαναν ακριβώς αυτό, ενώ είμαστε ακόμη στη μέση της θανατηφόρας πανδημίας του αιώνα“, δήλωσε η εγγεγραμμένη νοσοκόμα Bonnie Castillo, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Νοσοκόμων, που λέει ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 170.000 μέλη.

Οι εντυπωσιακές παρατηρήσεις ήρθαν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των CDC ότι συνιστούν σε όποιον έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 να σταματήσει να φοράει μάσκες και να απομακρύνεται κοινωνικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

“Όποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος μπορεί να συμμετάσχει σε δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου – μεγάλες ή μικρές – χωρίς να φοράει μάσκα ή να τηρεί σωματική απομάκρυνση “, δήλωσε η επικεφαλής των CDC Dr. Rochelle Walensky σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

“Σίγουρα θα μπορούσατε να φορέσετε μάσκα αν θέλετε, αλλά λέμε ότι αυτές οι ρυθμίσεις με βάση την επιστήμη ότι είναι ασφαλείς”, είπε.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo και ο Δήμαρχος της Big Apple, Bill de Blasio, απέρριψαν αμέσως την ιδέα, αρνούμενοι να αποδεχθούν την ενημερωμένη καθοδήγηση, τουλάχιστον για τώρα – προσθέτοντας τη σύγχυση για τους ανθρώπους που ήδη αγωνίζονται να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να παραμείνουν ασφαλείς .

Ωστόσο, η Walensky διπλασίασε την Κυριακή με τη στάση του πρακτορείου της, λέγοντας στην ABC-TV “This Week”, “Έχουμε τώρα επιστήμη που έχει μόλις εξελιχθεί – ακόμη και τις τελευταίες δύο εβδομάδες – που αποδεικνύει ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή.” «Είναι αποτελεσματικά. Είναι αποτελεσματικά στον πληθυσμό όπως και στις κλινικές δοκιμές», είπε. Ερωτηθείσα χωριστά στο “Fox News Sunday” ποια θα ήταν η “αστυνομία εμβολιασμού” για να είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι συμμορφώνονται σωστά με την καθοδήγηση, η Walensky είπε ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν “το σύστημα τιμής”

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Νοσηλευτών έθεσε επίσης το ζήτημα με το γεγονός ότι τα CDC είπαν ότι δεν θα συνεχίσουν να παρακολουθούν άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί και ενδέχεται να πάρουν ξανά την COVID-19 – εκτός εάν οι ασθενείς καταλήξουν στο νοσοκομείο ή στο νεκροτομείο.

Ο Οργανισμός είπε ότι αυτό θα επικεντρώσει τους πόρους του καλύτερα. ”

Αυτό σημαίνει ότι τα CDC δεν παρακολουθούν πλέον τα απαραίτητα δεδομένα για να κατανοήσουν εάν τα εμβόλια αποτρέπουν ασυμπτωματικές / ήπιες λοιμώξεις, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η προστασία του εμβολίου και για να γίνει κατανοητό το πώς οι παραλλαγές επηρεάζουν την προστασία του εμβολίου”, ανέφερε η Ένωση στη δήλωσή της.

Τα CDC δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό από την The Post την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Walensky αναφέρει τα "εξελισσόμενα δεδομένα" ως αιτία αλλαγής της πολιτικής της μάσκας

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Μεγάλη πτώση σε κρούσματα κορωνοϊού τον Ιούλιο βλέπουν τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ»

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ υγεία:Tο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.