Πολιτική Υγείας

CDC Walensky ΗΠΑ: Εξελισσόμενα δεδομένα για τον κορωνοϊό αλλάζουν την πολιτική της μάσκας

CDC Walensky ΗΠΑ: Εξελισσόμενα δεδομένα για τον κορωνοϊό αλλάζουν την πολιτική της μάσκας

"Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δεν είστε ασφαλείς", πρόσθεσε. "Παρακαλώ, εμβολιαστείτε ή συνεχίστε να φοράτε τη μάσκα σας."

CDC Walensky ΗΠΑ: Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky επιμένει ότι η νέα καθοδήγηση του ιού κορωνοϊού για τη χρήση μάσκας βασίζεται αποκλειστικά στην επιστήμη και όχι στο αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης. Τα CDC εξέδωσαν νέα καθοδήγηση την περασμένη εβδομάδα που λέει ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να σταματήσουν να φορούν μάσκες, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Η ανακοίνωση ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου η Walensky μίλησε στο Κογκρέσο και υπερασπίστηκε τη θέση ότι οι μάσκες ήταν απαραίτητες. Η Walensky είπε στον οικοδεσπότη των “Fox News Sunday” Chris Wallace ότι τα CDC ακολουθούν πάντα τα “εξελισσόμενα δεδομένα” για την πανδημία. “Σίγουρα θα ήταν ευκολότερο αν αυτή η επιστήμη είχε εξελιχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα και δεν χρειαζόταν να πάω στο Κογκρέσο για να κάνω αυτήν τη δήλωση”, δήλωσε η Walensky.

“Αλλά παραδίδω την επιστήμη … και ξέρετε, εξελίχθηκε την περασμένη εβδομάδα.” Η Walensky επισήμανε δύο μελέτες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη – ενώ την ίδια μέρα τα CDC άλλαξαν την καθοδήγησή τους.

Και οι δύο δημοσιεύσεις δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine. Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky καταθέτει κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας για να εξετάσει μια ενημέρωση από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους σχετικά με τις προσπάθειες καταπολέμησης της COVID-19 την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στο Capitol Hill, στην Ουάσιγκτον.

Η ανακοίνωση των CDC αντιμετωπίστηκε με άμεση δράση, με τουλάχιστον 17 πολιτείες να χαλαρώνουν ή να αφήνουν τις απαιτήσεις μάσκας, με περισσότερες αναμενόμενες τις επόμενες εβδομάδες.

Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτείες έχουν αφήσει τη δύναμη να ρυθμίζουν τη χρήση μάσκας στα χέρια των τοπικών ηγετών και επιχειρήσεων, αν και μερικές αμφισβητούν πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια εάν δεν μπορούν να επαληθεύσουν την κατάσταση του εμβολίου.

Η Walensky υποστήριξε ότι τέτοιοι φόβοι είναι αβάσιμοι, αναφέροντας το ποσοστό εμβολιασμών σε εθνικό επίπεδο ως διαβεβαίωση ότι οι άνθρωποι θα παραμείνουν ασφαλείς.

«Εμβολιάζουμε ακόμη κάπου μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων ανθρώπων την ημέρα», δήλωσε η Walensky. “Έτσι, κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται.

Το σύστημα τιμής είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Εάν εμβολιάζεστε, λέμε ότι είστε ασφαλείς, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μάσκα σας και δεν διατρέχετε κίνδυνο σοβαρής νόσου ή νοσηλεία από την COVID-19. ”

“Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δεν είστε ασφαλείς”, πρόσθεσε. “Παρακαλώ, εμβολιαστείτε ή συνεχίστε να φοράτε τη μάσκα σας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μετάδοση του κορωνοϊού έχει αλλάξει σύμφωνα με την καθοδήγηση των CDC

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Ο ρατσισμός είναι «μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία», λένε τα Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.