Πολιτική Υγείας

CDC Walensky ΗΠΑ: Εξελισσόμενα δεδομένα για τον κορωνοϊό αλλάζουν την πολιτική της μάσκας

CDC Walensky ΗΠΑ: Εξελισσόμενα δεδομένα για τον κορωνοϊό αλλάζουν την πολιτική της μάσκας

"Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δεν είστε ασφαλείς", πρόσθεσε. "Παρακαλώ, εμβολιαστείτε ή συνεχίστε να φοράτε τη μάσκα σας."

CDC Walensky ΗΠΑ: Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky επιμένει ότι η νέα καθοδήγηση του ιού κορωνοϊού για τη χρήση μάσκας βασίζεται αποκλειστικά στην επιστήμη και όχι στο αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης. Τα CDC εξέδωσαν νέα καθοδήγηση την περασμένη εβδομάδα που λέει ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να σταματήσουν να φορούν μάσκες, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Η ανακοίνωση ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου η Walensky μίλησε στο Κογκρέσο και υπερασπίστηκε τη θέση ότι οι μάσκες ήταν απαραίτητες. Η Walensky είπε στον οικοδεσπότη των “Fox News Sunday” Chris Wallace ότι τα CDC ακολουθούν πάντα τα “εξελισσόμενα δεδομένα” για την πανδημία. “Σίγουρα θα ήταν ευκολότερο αν αυτή η επιστήμη είχε εξελιχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα και δεν χρειαζόταν να πάω στο Κογκρέσο για να κάνω αυτήν τη δήλωση”, δήλωσε η Walensky.

“Αλλά παραδίδω την επιστήμη … και ξέρετε, εξελίχθηκε την περασμένη εβδομάδα.” Η Walensky επισήμανε δύο μελέτες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη – ενώ την ίδια μέρα τα CDC άλλαξαν την καθοδήγησή τους.

Και οι δύο δημοσιεύσεις δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine. Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky καταθέτει κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας για να εξετάσει μια ενημέρωση από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους σχετικά με τις προσπάθειες καταπολέμησης της COVID-19 την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στο Capitol Hill, στην Ουάσιγκτον.

Η ανακοίνωση των CDC αντιμετωπίστηκε με άμεση δράση, με τουλάχιστον 17 πολιτείες να χαλαρώνουν ή να αφήνουν τις απαιτήσεις μάσκας, με περισσότερες αναμενόμενες τις επόμενες εβδομάδες.

Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτείες έχουν αφήσει τη δύναμη να ρυθμίζουν τη χρήση μάσκας στα χέρια των τοπικών ηγετών και επιχειρήσεων, αν και μερικές αμφισβητούν πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια εάν δεν μπορούν να επαληθεύσουν την κατάσταση του εμβολίου.

Η Walensky υποστήριξε ότι τέτοιοι φόβοι είναι αβάσιμοι, αναφέροντας το ποσοστό εμβολιασμών σε εθνικό επίπεδο ως διαβεβαίωση ότι οι άνθρωποι θα παραμείνουν ασφαλείς.

«Εμβολιάζουμε ακόμη κάπου μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων ανθρώπων την ημέρα», δήλωσε η Walensky. “Έτσι, κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται.

Το σύστημα τιμής είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Εάν εμβολιάζεστε, λέμε ότι είστε ασφαλείς, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μάσκα σας και δεν διατρέχετε κίνδυνο σοβαρής νόσου ή νοσηλεία από την COVID-19. ”

“Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δεν είστε ασφαλείς”, πρόσθεσε. “Παρακαλώ, εμβολιαστείτε ή συνεχίστε να φοράτε τη μάσκα σας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μετάδοση του κορωνοϊού έχει αλλάξει σύμφωνα με την καθοδήγηση των CDC

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Ο ρατσισμός είναι «μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία», λένε τα Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Αφρική ζητά στήριξη στο νέο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Αφρική: Οι Αφρικανοί ηγέτες μεταξύ άλλων ζήτησαν υποστήριξη για την ενίσχυση των δημόσιων ιδρυμάτων υγείας της Αφρικής, όπως του Africa CDC που ηγήθηκε του συντονισμού της αντιμετώπισης της πανδημίας της Αφρικής.

Η προειδοποίηση του FDA για την πρόκληση NyQuil με κοτόπουλο του TikTok έχει αυξήσει το ενδιαφέρον

Το hashtag #SleepyChicken στο TikTok έχει 1,2 εκατομμύρια προβολές και έχει επισημανθεί με trending βίντεο αντίδρασης στα οποία οι χρήστες μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με το μαγειρεμένο με φάρμακα πιάτο - πολλά από τα οποία έχουν εκφράσει σοκ και αηδία.

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.